Skocz do zawartości

Armored Core VI: Fires of Rubicon

Featured Replies

Opublikowano

Też przy Balteusie trochę czasu spędziłem, ale o dziwo bez grama frustracji (za to z wiadrem pełnym adrenaliny). Nie ma w AC6 uczucia bezsilności, bo zawsze pod ręką możesz mieć zestaw narzędzi/części, by tymczasowo i w miarę potrzeby w dowolnym stopniu odmienić styl gry, by spróbować innego podejścia. W soulsach często byłeś przywiązany do klasy, bo tymczasowy respec kosztował zbyt wiele zachodu czy waluty (ulepszanie broni itp.) i honor gracza w sumie nie pozwalał. A tutaj rotacja uzbrojeniem to standardowy element rozgrywki i frajdy.

Wiadomo, że jak już odnajdziesz własny styl i build, to większość gry możesz nim sobie radzić, ale zawsze masz opcje awaryjne i to jest pocieszające.

• Odpowiedzi 266
  • Wyświetleń 25,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

No dobrze. Pograłem kilka godzin w najnowsze Armored Core, ukończyłem kilkanaście etapów, ubiłem trzech bossów. Bawię się przy tym bardzo dobrze. Wstępnie nie wahałbym się wystawić 8/10. Czysta, niesk

• Jak ktoś chce, to może dorzucić na mecha firmową naklejkę, którą zrobiłem na szybko     Share ID: 8F7P9E70JU9K

• Parę słów ode mnie, post przeklejony z tematu "właśnie ukończyłem".   Armored Core VI: Fires of Rubicon     Soulsy z mechami, mówiono. Będzie trudna gierka, straszono. Z

Opublikowano

Ha, ha

Opublikowano

Nie no nie ma takiego poddawania. Kroczek po kroczku :cool:

Opublikowano
50 minut temu, Donatello1991 napisał:

Troche sie mecze z 

Pokaż ukrytą zawartość

G1 michigan i jego oddzialem

Amunicja się kończy za szybko.

Czym na nich?

Pewnie dużo Ci to nie pomoże jeżeli nie używałeś melee od początku gry ale pilebunker szybko załatwia sprawę z wrogimi AC i nie zużywa amunicji. Ewentualnie startowy 2hitowy miecz jest trochę słabszy ale lepiej się naprowadza i łatwiejszy w użyciu chociaż zapierdolić pilebunkera zestubowanemu przeciwnikowi nie powinno być problemu.

Dual zimmermany a na plecach dual needle też warto spróbować.

Opublikowano

Na szczęście gra nie zniechęca już od samego początku jak te wszystkie Soulsy. Gra wciąga i motywuje do powtórek mimo, że faktycznie poziom misji bywa nierówny: od lajtowych do przegiętych. Jednak schemat ten sam w sumie: boss rush. 

Opublikowano
Godzinę temu, devilbot napisał:

Pewnie dużo Ci to nie pomoże jeżeli nie używałeś melee od początku gry ale pilebunker szybko załatwia sprawę z wrogimi AC i nie zużywa amunicji. Ewentualnie startowy 2hitowy miecz jest trochę słabszy ale lepiej się naprowadza i łatwiejszy w użyciu chociaż zapierdolić pilebunkera zestubowanemu przeciwnikowi nie powinno być problemu.

Dual zimmermany a na plecach dual needle też warto spróbować.

Poszło. Dzięki.

Opublikowano

Gra jest ogolnie bardzo prosta jak rozumiesz jak w nia grac. Ale jest spora roznica pomiedzy przejsciem a zrobieniem S o dziwo najtrudniejsze misje to jakies 2 minutowe clean up trashu bo kazda sztuka amunicji moze kosztowac cie S. I jest jedna Alt Misja z NG++ gdzie normalnie pierdolca dostaje xD

Opublikowano
Godzinę temu, Banan91PL napisał:

Nie mogę robala rozwalić upierdliwy ten boss

Mnie zajebał raz po ostatniej akcji jak wyskoczył z pod ziemiixd 

Cierpliwość wskazana i wyczajenie momentu do strzału. 

Opublikowano
3 godziny temu, wet_willy napisał:

Gra jest ogolnie bardzo prosta jak rozumiesz jak w nia grac. Ale jest spora roznica pomiedzy przejsciem a zrobieniem S o dziwo najtrudniejsze misje to jakies 2 minutowe clean up trashu bo kazda sztuka amunicji moze kosztowac cie S. I jest jedna Alt Misja z NG++ gdzie normalnie pierdolca dostaje xD

Jestem już na NG++ i na ten moment nie wyobrażam sobie robić niektórych misji na S, prędzej pada rozwalę niż je zrobię :balon:

Opublikowano
Mnie za(pipi)ał raz po ostatniej akcji jak wyskoczył z pod ziemiixd 
Cierpliwość wskazana i wyczajenie momentu do strzału. 

Cały czas waliles harpunem tym od agencji żeby zbić osłonę a potem reszta arsenału czy żeby zbić osłonę tez waliles wszystkim czym się da ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
3 minuty temu, Banan91PL napisał:

Cały czas waliles harpunem tym od agencji żeby zbić osłonę a potem reszta arsenału czy żeby zbić osłonę tez waliles wszystkim czym się da ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Osłonę zbije tylko broń od agencji. 

3 fazy są. W 3 trzeba dwa razy trafić ta bronią. Ogólnie to kamera w tej grze też jest często przeciwnikiem. No, ale taka dynamika starć.

Opublikowano
Osłonę zbije tylko broń od agencji. 
3 fazy są. W 3 trzeba dwa razy trafić ta bronią. Ogólnie to kamera w tej grze też jest często przeciwnikiem. No, ale taka dynamika starć.

Wale ta bronią od agencji i jeden strzał zabiera ułamek osłony amunicji mi nie starczy jak tylko 40 strzałów jest

Nie ma szans ze go zabije to zbijanie osłony to dramat jakiś amunicji nie starczy a jak zbije osłonę to chwile ma się na zadanie mu obrażeń i znów to samo co za shit
Opublikowano
46 minut temu, Banan91PL napisał:

Wale ta bronią od agencji i jeden strzał zabiera ułamek osłony amunicji mi nie starczy jak tylko 40 strzałów jest

Nie ma szans ze go zabije to zbijanie osłony to dramat jakiś amunicji nie starczy a jak zbije osłonę to chwile ma się na zadanie mu obrażeń i znów to samo co za shit

Musisz trafić w " pysk " i jeden wystarczy wtedy.

Opublikowano

Ja wlasnie ukonczylem pierwsze przejscie i arenę. Licznik xboxa pokazuje 16:52. Kiedyś kolejne, bo napięty grafik głowy. Na ten moment moja gra roku.

Opublikowano

Niesamowicie się to wszystko prezentuje. Razem ze Starfieldem mam takie wrażenie, że to takie gry dla dzieciaków lat 80 - wtedy w filmach itp. królowały właśnie takie klimaty SF. Porządna, dynamiczna  gra z mechami, to rodzynek. Niedługo sam pewnie wskoczę do gry.

Opublikowano

Naprawdę coś jest nie tak oglądałem filmy na yt i rzeczywiście jeden strzał i nie ma osłony robaka a ja strzelam i zabiera mu ułamek

Dobra jednak pomyliłem sie i nie ta broń miałem robak pokonany bardzo łatwy bossik

Opublikowano

Nawet nie jest tak źle z robieniem tych misji z najlepszą oceną, miałem tego nie robić, zrobiłem parę i mnie wciągnęło, w tygodniu mam mało czasu, to można sobie pyknąć po kilka dziennie, to jest niesamowity fun, kiedy próbujesz je zrobić jak najszybciej i z najlepszym bilansem strat amunicji itd, połowę mam już za sobą 

Opublikowano

https://en.bandainamcoent.eu/armored-core/news/armored-core-vi-fires-of-rubicon-patch-notes-102

Nowy patch - Głównie brońki dostają większy dmg, tylko rakiety z nakierowaniem pionowym dostaną nerfa. 

Bossowie dostaną lekkie zmiany z atakami. Ciekawe czy będą zauważalnie łatwiejsi/trudniejsi.

Parę osób tutaj skarżyło się, że save znikał. Może ten update w końcu coś ździała żeby podobny wypadek się nie zdarzył na xbox/steam.