Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Pytanie ile Gruszczyk ma doświadczenia w soulsach a ile w AC (pewnie 0). AC będzie trudne, a wręcz niemożliwe do ukończenia jeżeli polecimy na ślepo w misję nieodpowiednio przygotowani. Nauka broni, i sterowania mechem też jest pewien learning curve. Na szczęście porzucili koszty amunicji bo większość tutaj by się popłakała. Cytuj
YETI 11 040 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 35 minut temu, Daffy napisał: Na decku ponoć na lajcie śmiga elegancko na lock 40fps, chwalą że day one jest lepiej niż w elden ring po tylu patchach (a działa świetnie bo mam) Gruszczyk się żali że trudniejsze niż jakiekolwiek soulsy, muszą poczytać inne recki czy też ktoś tak twierdzi Polski eurogamer narzeka, że walki z bossami bardzo wymagające, zbyt duży przeskok w poziomie trudności między kolejnymi bossami. Poza tym, samo pochwały. Cytuj
badzejo 379 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 To chyba spoko, ludzie narzekali że Elden poza malenią, radahnem był dość łatwy to teraz będzie można nak**wiać padem w telewizor Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Na xsx NZ działać będzie? Bo nie wiem na który sprzęt kupić. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 AC podobnie jak w Soulsach idzie zrobić "łatwiejszy start" typu więcej hajsu, żeby mieć na starcie lepsze części i broń. Części sprzedajemy za te same pieniądze, co kupujemy więc można bezstresowo testować. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Zeby najebac bossow trzeba zmieniac modyfikacje mecha. Podoba mi sie to zonglowanie czesciami. Fajnie, moze po AC6 gatunek odzyje. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Trudne, bo nie poradników na Youtube, jak podejść i z czym do danego bossa. Nie grałem w żadne AC ale z miłością do From może kupię. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Cudny rok jeśli chodzi o gierki 3 Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Gierka doszła, wydanie launch edition wyglada fajnie a w PB w dobrej cenie jest. Na xsx gra chodzi płynnie nie widzę spadków (ale mam tv z vrr wiec może dlatego ) gra wyglada nie oszukujmy się brzydko, na początku miałem mieszane uczucia jak zacząłem grać (pierwszy kontakt z seria) ale pograłem chwile i o matko jak to wciąga !!! Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Coś słabo z tematem. Żadnych postów i wrażeń z gry? A jestem ciekawy, bo gry o mechach to nisza niszy. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Paczki jeszcze nie odebrałem i jestem w robocie. Za dnia coś walnę.xd Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 No mi pudełko pisze ze w pon przyjdzie. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 sierpnia 2023 (edytowane) No dobrze. Pograłem kilka godzin w najnowsze Armored Core, ukończyłem kilkanaście etapów, ubiłem trzech bossów. Bawię się przy tym bardzo dobrze. Wstępnie nie wahałbym się wystawić 8/10. Czysta, nieskrępowana niczym frajda z rozgrywki, bez otwartego świata (podział na misje) bez ogromu znaczników (na arenie zaznaczone są tylko główne cele i przeciwnicy). Niestety też bez okazałej grafiki. AC VI wygląda tak sobie. Sytuacja podobna do wspaniałego NieR Automata - miasto prezentuje się jakby było żywcem wyciągnięte z ery PS3 i to jeszcze nie z tych najładniejszych, growych miast, tekstury również nie powalają, ale już stylistycznie jest momentami niezwykle okazale, a sama walka jest szalenie efektowna i daje sporo radości, a to najważniejsze. Mamy 3 tryby rozgrywki do wyboru: ray tracing, jakość, wydajność. Szkielet gry jest następujący. Przed misją mówią nam co i jak (można wybrać polską wersję - napisy), następnie zostajemy przeniesieni na mapę i tam karmimy przeciwników rakietami, ołowiem, laserami i co tam mamy pod ręką. Przed walką zajmujemy się także montażem naszej pancernej maszyny zagłady, dostosowując uzbrojenie oraz wyposażenie. Mech opisany jest kilkunastoma statystykami: siła ataku/uderzenia, seria uderzeń, waga, obciążenie energetyczne, skuteczność obrony, prędkość napędu, obciążenie EN i tak dalej. Wzorem cudownego Front Mission 3 mamy pełną dowolność w modyfikacjach. Od koloru poszczególnych części, poprzez wybór oręża zagłady w dłoniach i ramionach, aż na zmianie układów cyfrowych i poszczególnych części (korpus, nogi itd.) kończąc. Przed misją można odwiedzić sklep z częściami, gdzie kupujemy poszczególne komponenty (bronie, dopalacze silnika, generatory). Jest w czym wybierać. Personalizacja jest całkiem okazała. Chcesz pobawić się w rycerza, który dzierży miecz energetyczny i tarczę, a może dwie wyrzutnie na bary i strzelbę w jedną dłoń, a drugą karabin, można też, wzorem Dantego z DMC, w obie dłonie zamontować pistolety i tak siać pożogę. Robot większy, wolniejszy, bardziej wytrzymały, a może coś zwinniejszego. Opcji jest niemało. Gra nie należy przy tym do tych łatwych. Postać może się przegrzać podczas walki, ma też coś na wzór paska wytrzymałości, więc nie ma mowy o ciągłym uniku i ostrzeliwaniu wroga. O ile zwykłe helikoptery są klasycznym mięsem/żelastwem armatnim, tak słusznej wielkości działo, albo boss potrafi huknąć za 40% paska energii, a na misję mamy tylko 3 skromne odnowienia naszej energii życiowej. Tak jak napisałem na wstępie, mnie się gra podoba, bardzo. Czuję się jak w latach dziewięćdziesiątych, gdy zagrywałem się we wspomniane Front Mission 3 (dostosowywanie mecha przed walką) oraz Omega Boost (sama efekciarska walka). Jest wymagająco co też cenię. Trochę jakbym grał w rozbudowaną, długą grę arcade z dawnych lat. Zdecydowanie polecam i wracam do gry. Edytowane 25 sierpnia 2023 przez Sylvan Wielki 9 5 2 Cytuj
Amer 1 382 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 (edytowane) Również ogrywam i planowałem w sumie podzielić się odczuciami, jednak widzę że kolega powyżej IDEALNIE oddał całokształt tej produkcji (po tych kilku godzinach). Grafika jest... średnia niestety, momentami wręcz kiepska. Niemniej gra się fajnie i wyraźnie czuć ducha starych gierek (lata 90-te). Dużo klepania po przyciskach pada, manewrowania na gałkach itp. Sterowanie może być tu pewnym problemem nawet (trzeba przywyknąć). Spoko gierka ogólnie, choć kompletnie nie rozumiem skąd wzięło się tyle zachwytów i wyśrubowanych ocen w recenzjach (choć zastrzegam, że póki co grałem tylko 4-5h). Edytowane 25 sierpnia 2023 przez Amer 2 Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Czyli kolejny fałszywy mesjasz zaraz po Remnant 2, dajcie już tego Starfielda no. 1 Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Kwestia chyba tego co lubisz. Dla mnie RE4 Remnant 2 i AC6 SF6 ty gry powaznie bardzo dobre i jak by ktoras dostala GOTY to bym nie plakal a moje GOTY dostanie SF6 bo do konca roku pewnie bede mial w nim 1000 Godzin xD 1 Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 (edytowane) Spodziewam się, że mamy efekt taki, że ludki myślą, że to kolejny dark souls tylko, że z mechami. Wiadomo było, że zawsze z jakiegoś powodu ta seria była niszowa. Ważne, że FROM pozostało wierne prekursorom i jak komuś nie przypadły do gustu/ni egrał w poprzednie części z jakiegoś powodu, to ta nic nie zmieni. Edytowane 25 sierpnia 2023 przez Metoda Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Ma szansę zmienić. Starsze odsłony są już zbyt archaiczne i nieprzyjazne żeby komukolwiek je polecić. To gra nastawiona na customizacje mecha i masterowanie sterowania. Grafika i fabuła to sprawa drugorzędna. Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Ja zaciąłem się na spiderze bossie zostaje mu ułamek zycia i ginę Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Nie wiem jak to możliwe ale połączyłem się online i nie mam swojego sejwa i mam pierwsza misje a grałem dobre pare godzin (8h prawie połowa gry) …Partacze nie ma szans ze zacznę grać od nowa gra idzie do Żyda Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 26 sierpnia 2023 Opublikowano 26 sierpnia 2023 Mnie rozwalił pierwszy boss, helikopter i nie wiem jak go usiekac... Pewnie dasz, na daszu i blisko niego miecz. Albo za ścianami. Ale w pierwszym ucieka za plansze a drugim prawie damegu nie robię. Do tego jedna seria rakiety i pół zdrowia papą. To jest dla mnie trudniejsze jak soulsy xd Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 26 sierpnia 2023 Opublikowano 26 sierpnia 2023 To tak większość internetu pisze, że mają problem z rozwaleniem pierwszego bossa XD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi