messer88 6 578 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Jednej rzeczy mi tylko brakuje - jakiś bestiariusz, aż dziwne że nie ma. Cytuj
SebaSan1981 3 630 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Mhmm.. wygląda spoko, lubię tego typu klimaty więc gierę biorę pod uwagę przy zakupach za kilka miesięcy. 1 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Ciekawe jaki długi jest ten tytuł, na razie bujam się po mrocznym lesie i poboczne rozwiązuje prawie jak w wiedźminie to będzie hit ta giera bo klimat ma niesamowity. 1 Cytuj
shepard3 7 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego W dniu 13.02.2024 o 08:49, Bigby napisał: Działa na Decku jakby ktoś planował grać przenośnie. Jest możliwe stabilne 40/45 fps? Cytuj
Qbon 369 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Kapitalna gra, jestem po żyznych polach i teraz porobie tam trochę pobocznych, fabuła bardzo mocno wciąga, świat eksploruje się z przyjemnością, nie odczuwam żadnych irytujących dłużyzn. Mamy tutaj mix różnych gier, God of war w połączeniu trochę z tomb raiderem jeśli chodzi o strukturę świata, jest momentami podobny klimat jak w wiedźminie 3, jest nawet trochę soulsow, np opisy przedmiotów mi się kojarzą z grami from soft, jeden boss bardzo przypomina takiego z Elden ring, kto grał w eldena tak wnikliwie to na pewno też to skojarzy. Poza tym bardzo fajne oryginalne pomysły jak te nawiedzenia i rozwiązywanie ich. Gra naprawdę bardzo mocno wciąga, jest bardzo emocjonalna i przemyślana, aż dziwne że tak cicho o niej. Mogłoby być trochę wieksza różnorodność przeciwników no ale biorąc pod uwagę, że gra nie miała wielkiego budzetu to na pewne nie będę takich rzeczy wytykał. 2 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego 13 godzin temu, shepard3 napisał: Jest możliwe stabilne 40/45 fps? Według tego: https://steamdeckhq.com/game-reviews/banishers-ghosts-of-new-eden/ Jest możliwe uzyskanie w miarę stabilnych 40 klatek, ale będzie dropiło w większych miastach. Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Cieszą mnie dobre opinie bo bardzo lubię to studio, nawet zapomniane już Remember Me mi się podobało. Cytuj
PiotrekP 1 862 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Cyfra tańsza niż pudełko? (Te z pl dystrybucji) Więc zasysam. W sumie nie miałem w co grać. 2 Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Ja pograłem jakieś ~15h i jest Fabularnie questy cały czas dobre, gameplayowo co chwilę coś nowego dochodzi i co ważne można sobie nawet robić buildy postaci pod broń co nam pasuje tak więc jak ktoś się zrazi samym mieczykiem z początku to później opcji ma więcej i niektóre skille wydają się mocno OP. 1 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Ale kusicie. W środę chyba kupię pudełeczko z tego wszystkiego. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Kusicie Panowie, kusicie A w postanowieniach noworocznych miałem nadrabiać backlog 1 Cytuj
Wredny 9 694 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego 5 godzin temu, Szermac napisał: Kurde, to dokładnie ja i moja wewnętrzna walka Ale sobie wkręciłem, że najpierw zaliczę VAMPYRa, żeby porównać walkę, którą sporo osób tu porównuje. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Na sonce pudło 269, na Steam 169, myślałem, że takie rozstrzały to już przeszłość... :/. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Jakiś wybór trybów graficznych na PS5 jest? Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego 22 minuty temu, Paolo1986 napisał: Jakiś wybór trybów graficznych na PS5 jest? Jakość i wydajność. Tego pierwszego nawet nie próbowałem. W trybie wydajności są widoczne spadki, tak na oko do 40 klatek. Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Na xboxie niby lepiej ale tak samo dropi, a miejscami jak biegnę przez lokacje zbierając coś to wręcz "ścina". No ale gra dobra i wciąga więc wybaczyć można. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Hmm, pewnie trzeba trochę poczekać na jakieś aktualizacje Cytuj
panborysek 59 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego (edytowane) Giera jest kozacka, wciąga niesamowicie, te historie postaci, słucha się tego jak dobrego filmu, nie nudzą dialogi, bohaterowie którymi sterujemy też dają radę, uzupełniają się w walce (możną przełączać w locie), świetny rozwój postaci, nie przesadzony od początku, powolny, trzeba samemu zbierać klejnoty, rośliny, hubiaki do rozwoju oręża, ubrań, amuletów, pierścieni, baaardzo powoli odkrywamy mapę świata, te duchy zmarłych ,zjawy nadają tej grze świetnego klimatu tajemniczości, plus muza idealnie dobrana do walki, szybka, z narastającym napięciem, jak eksplorujemy, muzyka staje się spokojna i smutna, idealna do świata tej gry. Jestem dopiero przy drugim bossie-Bestii i mam 8% odkrycia mapy całej gry, po 10 godzinach grania, więc pewnie na 100% to najmarniej z 60 godzin będzie, graficznie unreal engine 5 daję radę, choć chciałoby się więcej (ostrzejsze, bardziej dopracowane tekstury) ale jest dobrze, ilość detali otoczenia jest świetna, roślinność, drzewa, horyzont, woda, chaty, osady, jest naprawdę ok POLECAM sprawdzić samemu. 8+/10 po 10 godzinach gry ode mnie. Edytowane 18 lutego przez panborysek 3 Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego 3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: Na sonce pudło 269, na Steam 169, myślałem, że takie rozstrzały to już przeszłość... :/. Pudełko puścisz dalej, wersji steam już nie. Powinno szybko spaść z ceny. Ja poczekam sobie Cytuj
LukeSpidey 938 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego 9 godzin temu, Szermac napisał: Tak wyglądałem dzisiaj rano po zapoznaniu się z opiniami w tym temacie... po czym kupiłem w pudle na XSX za 244 zł. 1 1 Cytuj
PiotrekP 1 862 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Pograłem póki co tylko 3h i faktycznie jest klimat. Walka trochę jednak drewnianie wygląda, ale zobaczymy jak to się rozwinie. Za to postacie nieźle zrobione i zagrane- chce się sprawdzac wszystkie opcje dialogowe i słuchać ich. 1 Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego 12 godzin temu, LukeSpidey napisał: Tak wyglądałem dzisiaj rano po zapoznaniu się z opiniami w tym temacie... po czym kupiłem w pudle na XSX za 244 zł. Też wziąłem na X za 239 Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Dobrej zabawy. Ja się nie mogę doczekać aż odpalę wieczorkiem i coś porobię w gierce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi