GSPdibbler 174 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego W dniu 17.02.2024 o 12:21, messer88 napisał: Jednej rzeczy mi tylko brakuje - jakiś bestiariusz, aż dziwne że nie ma. Jest w znajdowanych notatkach. Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Pierwszy wybór już za mną i był dla mnie dość oczywisty. A czy słuszny? Się okaże. Stawiam że przy kolejnych już tak łatwo chyba nie będzie. A przynajmniej nie przy każdym. Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego 7 godzin temu, PiotrekP napisał: Pierwszy wybór już za mną i był dla mnie dość oczywisty. A czy słuszny? Się okaże. Stawiam że przy kolejnych już tak łatwo chyba nie będzie. A przynajmniej nie przy każdym. I tu należą się ogromne brawa dla twórców: generalnie żadna postać w grze nie jest tylko biała, albo tylko czarna (i nie chodzi mi o kolor skóry). Włączam w to głównych bohaterów, ale jak wspomniałem - nie tylko oni są dobrze napisani. 3 Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego U mnie 30+h i wszystko trzyma poziom, questy i postacie szczególnie. Walka choć stała się dość prosta z kolejnymi przedmiotami i skillami to sprawia mi przyjemność, gram buildem pod karabin skałkowy i Spoiler moce murzynki. choć wystarczy chwila nieuwagi i można łatwo zginąć na hardzie. I co najważniejsze zero nudy, dalej pojawia się coś nowego. 2 Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego Tak, gra staje się dużo łatwiejsza po odblokowaniu pewnych skilli, ale mimo wszystko balans jest dobry. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego Wczoraj odpaliłem sam początek, czekam aż pójdą spać. Będę to męczył długo, bo nie lubię w takie gry grać jak mała biega po pokoju, duże światło się pali Ale zapowiada się cicha perełka, bo gra przejdzie bez większego echa. Aczkolwiek łowcy wywalili oferty, bo przerosło zainteresowanie. Anyway, dzięki forum gierkę zauważyłem. Jak Strażnicy Galaktyki 2 Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego Wszystkie zadania tutaj są z tymi duchami związane? Nie ma nic innego? Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego 48 minut temu, PiotrekP napisał: Wszystkie zadania tutaj są z tymi duchami związane? Nie ma nic innego? U mnie póki co tak. Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego 1 godzinę temu, PiotrekP napisał: Wszystkie zadania tutaj są z tymi duchami związane? Nie ma nic innego? Później się zdarzają zadania w których możesz pomóc ludziom, którym wcześniej pomogłeś w pogodzeniu się z duchami. Trochę jak taki epilog questu. Tylko małym problemem jest to, że w grze ( chyba) nie ma dziennika takich zadań, i czasem wynikają z tego problemy np. niedawno zapomniałem ile sztuk żelaza mam dostarczyć npcowi. Może jednostkowy przypadek, ponieważ reszta questów wydaje się być zaznaczona na mapie, no ale nie zaszkodziłaby ta jeszcze jedna zakładka na tego typu misje. Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Też są na mapce, no ale prawda trzeba sobie aktywować żeby śledziło interesujący nas quest z poziomu mapki. Ja wczoraj nadrobiłem głównych questów, teraz to dopiero mogę przebierać czym się zająć no i nowe drzewko skilli znowu odblokowane Na pierwszy ogień nawiedzenia żeby wzmocnić murzynkę. Spora jest ta gra bo dopiero 37% zrobione mam. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Ale ten szpil gra na emocjach. Właśnie miałem podsumowanie ostatniego ważnego wyboru. Ogólnie to lecę droga Spoiler Wstapienia Murzynki. No nie jest lekko. Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Ja tak samo, jeszcze nikogo też nie Spoiler Zabiłem chociaż niektórych kusi oj kusi, ale raczej kiedyś zagram ponownie sprawdzając jak wtedy questy się potoczą to wtedy będę zabijał Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Ja w sumie nie wiem co mi wyjdzie, chyba że pomimo wszystko pójdę drogą przysięgi. Z drugiej strony teraz Spoiler tropię Bestię, czułem co z tym będzie powiązane. Ale to łażenie za nią to trochę mogli skrócić. Ech, człowiek się zbyt wygodny zrobił. Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Ruszyłem na nowe tereny i klimatycznie bardzo fajne, ale momentami te sztuczne ograniczenia terenu trochę irytują. Do tego na PS5 w trybie wydajności jednak są momentami dropy. To przydałoby się poprawić. Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Na xsx w większych osadach też lecą klatki na pysk i jeszcze dźwięk się wyjebuje xd Ja już ponad 50h, gra jest dość spora (mam 80% mapki) ale robię wszystko, szczególnie questy. Jedyny minus dla mnie to te "zwykłe" questy w następstwie nawiedzeń, tam się nie postarali, zazwyczaj bieganie w dwie strony. Walka mimo że jest to drewno, szczególnie melee szkotem to jednak lubię te areny i starcia przy eksploracji, same skille jak i itemy są tu naprawdę przemyślane i wszystko może się przydać zależnie od tego jaki Build chcemy zrobić. I polecam nie zwiedzać mapki zanim się zacznie jakiś zadań w danym rejonie bo później będziecie biegać ze 3 razy niepotrzebnie, ? i resztę można wtedy obskoczyć przy questach właśnie. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 28 lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 lutego (edytowane) Banishers... ukończone. Zajęło to 43 godziny. Zasadniczo oś fabularną da się zaliczyć w kilkanaście godzin, ale zadania poboczne są TAK dobrze skonstruowane, że gorąco polecam wykonać ich jak najwięcej. A sama gra niezwykle przypomina mi inną pozycje studia Don't Nod, a mianowicie grę Vampyr, którą bardzo lubię. Ghost of New Eden ma sporo zalet, ma też wady, ale uroku i klimatu jej nie sposób odmówić. Graficznie jest bardzo dobrze. Mamy tu dwa tryby, niestety ten nastawiony na wydajność pozostawia sporo do życzenia. O ile w pierwszej miejscówce trzyma niemal idealne 60 klatek, tak w późniejszych ta wartość często spada do okolic 40, a nawet niżej. Nieraz zastanawiałem się czy tryb jakości z 30 k/s nie jest załączony po wznowieniu rozgrywki. Niemniej wizualnie jest na czym oko zawiesić, a i stylistycznie wypada znakomicie. Świetna jest też muzyka. System walki nie jest specjalnie skomplikowany, ale daje frajdę, szczególnie na wyższym poziomie trudności w dalszej części gry, gdzie mamy już sporo opcji do wyboru. Antea i Red mają sporo umiejętności bojowych, ale zawsze gdy mamy do wyboru rozgałęzienie, to można podążyć jedną ścieżką. Czyli jeżeli odnoga prowadzi do dwóch umiejętności Szkota, to może on wybrać tylko jedną z nich, ale - co jest świetne - bezproblemowo podczas rozgrywki można je zmieniać. A kombinowania jest trochę. Nasza mistrzyni może wykonać szybki atak z doskoku, który przeciwnikowi z pełnym zdrowiem zabiera 90% mniej obrażeń, ale automatycznie spowoduje to przeładowanie muszkietu, a Red osłabionemu przeciwnikowi zabiera 200% obrażeń, a to z kolei otwiera drogę do mocnego ataku o zwiększonej sile. Mac Raith walczy bronią białą plus muszkiet, a panna Duarte operuje magią. Przyznam, że dobrze wykonywało mi się poszczególne kombosy. Przydałaby się jednak większa różnorodność przeciwników. Jednak największą siłą tego tytułu są wszelakie wybory moralne, bo to od nich zależą losy naszych bohaterów, szczególnie pogromczyni. A trzeba przyznać, że niektóre to ciężki orzech do zgryzienia. Półotwarty świat nie jest ani za duży, ani za mały. Polecam jednak odblokować jak najwięcej ognisk. Odległości nie są duże, ale po cóż nadrabiać niepotrzebnie drogi. Tak jak już napisałem na początku - bardzo dobra gra. Śmiało można jej wystawić 8/10. Kupujcie, bawcie się dobrze. Warto. Edytowane 29 lutego przez Sylvan Wielki 7 2 1 Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego @Sylvan Wielki co to za strój na 5 screenie? Ten co Red plecami stoi. Czyli jak polecasz grać? Na 4k30? Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Czyli ten cykający dźwięk to ogólny problem, bo myślałem już że mi słuchawki siadają Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego @iluck85 ja na PS5 wyłączyłem adaptacyjne triggery bo ten "dźwięk" przy przeładowaniu do szału doprowadzał. Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 21 minut temu, PiotrekP napisał: co to za strój na 5 screenie? ubranko banishera, w głównej wiosce na polach można zdobyć Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 17 minut temu, PiotrekP napisał: @iluck85 ja na PS5 wyłączyłem adaptacyjne triggery bo ten "dźwięk" przy przeładowaniu do szału doprowadzał. Chodzi mi o takie jakby przerywanie dźwięku. Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 28 lutego Autor Opublikowano 28 lutego 2 godziny temu, PiotrekP napisał: @Sylvan Wielki co to za strój na 5 screenie? Ten co Red plecami stoi. Czyli jak polecasz grać? Na 4k30? Tak jak messer88 napisał - ubiór pogromcy. Przy trafieniu wroga otrzymujemy dwa punkty wygnania. Dobra rzecz, ale są lepsze. Choć to też wiele zależy od sposobu w jaki gramy. Natomiast co do trybu, to - niezmiennie - od 3. lat rekomenduje płynność. Nawet pomimo faktu, że tryb wydajności w "Baniszer" pozostawia wiele do życzenia. Niestety. Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Ja dopiero dotarłem do Spoiler Wiedźmy Wcześniej buszowałem po mapie, zbierałem skrzynki i robiłem przejścia gdzie się dało. Niestety kilka nadal zamkniętych bo nie mam objawień, a w dwa miejsca nie wiem jak się dostać. Z dołu widać za to na górze miejsce do podczepienia liny. Ale jeszcze tam wrócę. Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 29 lutego Opublikowano 29 lutego No to dopiero się gra otworzy przed Tobą, tak jak pisałem wcześniej radzę odkrywać mapkę dalej wraz z zadaniami aby uniknąć niepotrzebnego biegania. @Sylvan Wielki robisz ? Spoiler ja się pokuszę o 100% bo kiedyś z pewnością przejdę dokonując innego wyboru, no ale np biblie zbugowane, nie wpada na xboxie. Co prawda zanim tego questa zacząłem to kojarzę że wchodziłem w interakcje z dużą ich ilością. Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 29 lutego Opublikowano 29 lutego Oni mają w planach jakieś patche? Bo coś by się przydało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi