KrYcHu_89 2 369 Opublikowano 20 czerwca Opublikowano 20 czerwca @Donatello1991 grasz coś? Ja pewnie przerwa na Eldenika, a i SMT V się ogrywa, ale no po 20h nie powiem - jestem pod wrażeniem tego tytułu. Właśnie znowu otworzyła mi się mapa po pewnym ważnym momencie w fabule, gdzie myślałem, że to już koniec, to jest spora, naprawdę spora gierka. Kudos DON'T NOD następny ich tytuł kupuje na premierę, nie umierajcie . 1 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 20 czerwca Opublikowano 20 czerwca 10 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): @Donatello1991 grasz coś? Ja pewnie przerwa na Eldenika, a i SMT V się ogrywa, ale no po 20h nie powiem - jestem pod wrażeniem tego tytułu. Właśnie znowu otworzyła mi się mapa po pewnym ważnym momencie w fabule, gdzie myślałem, że to już koniec, to jest spora, naprawdę spora gierka. Kudos DON'T NOD następny ich tytuł kupuje na premierę, nie umierajcie . Gram. Dosyć powoli. Jestem po drugiej decyzji. Znaczy tej samej ale drugi raz składanej obietnicy. Teraz mi wywaliło trochę nawiedzeń na mapie i pobocznych, więc porobię. Ja najpierw skończę a potem Elden. Na urlopie od 1 lipca. Chyba, że temat będę czytał i mnie hajp wcześniej poniesie. Przy drugi raz składanej obietnicy zmieniłem zdanie na wstąpienie. Czułem, że moi bohaterowie są hipokrytami. Cytuj
KrYcHu_89 2 369 Opublikowano 20 czerwca Opublikowano 20 czerwca 33 minuty temu, Donatello1991 napisał(a): Gram. Dosyć powoli. Jestem po drugiej decyzji. Znaczy tej samej ale drugi raz składanej obietnicy. Teraz mi wywaliło trochę nawiedzeń na mapie i pobocznych, więc porobię. Ja najpierw skończę a potem Elden. Na urlopie od 1 lipca. Chyba, że temat będę czytał i mnie hajp wcześniej poniesie. Przy drugi raz składanej obietnicy zmieniłem zdanie na wstąpienie. Czułem, że moi bohaterowie są hipokrytami. Aha, czyli w tym samym miejscu jesteśmy, ja nie zmieniłem. Ale decyzje i ogólnie jak ta gra jest napisana to chapeau bas . 1 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 23 czerwca Opublikowano 23 czerwca Bardzo dobra gra. Naprawdę. Mimo walki która mi się nie podoba to klimat i historia top. Zmusza często do refleksji. Trudne wybory i poczucie, że mogłem może inaczej. Poczytałem temat dużo wcześniej i eksploruje razem z zadaniami, żeby po 10 razy nie latać tam i spowrotem. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 369 Opublikowano 23 czerwca Opublikowano 23 czerwca 2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a): Bardzo dobra gra. Naprawdę. Mimo walki która mi się nie podoba to klimat i historia top. Zmusza często do refleksji. Trudne wybory i poczucie, że mogłem może inaczej. Poczytałem temat dużo wcześniej i eksploruje razem z zadaniami, żeby po 10 razy nie latać tam i spowrotem. Oj tak, ciężko mi się podejmuje decyzje tutaj. Generalnie mamy 23 przypadki do rozwiązania według menu głównego zadań. Podobno na Spoiler Wskrzeszenie trzeba 13 ludzi poświęcić inaczej lipton, no będzie ciężko, najwyżej najgorszy ending wpadnie xD, wszystko takie szare, nie każda decyzja ma jedo "dobre" i jedno "złe" podejście. Top pod względem prowadzenia fabuły. Jakby variety wrogów I system walki był bardziej rozbudowany to już w ogóle hit, a tak jest bardzo dobrze. Tytuł nie sprzedał się jakoś super i nie ma go w abonamentach jeszcze, ale naprawdę warto ograć blisko pełnej ceny, bugów też już nie widzę żadnych. Raczej studiu nie grozi zamknięcie, są stabilni w tym co robią, ale ten 3.7k peak na Steam dla takiej gry to mało. Hidden Gem. Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 23 czerwca Opublikowano 23 czerwca Gry AAA powinny brać przykład z Baniszerka jak się robi npców i ich questy. Cytuj
KrYcHu_89 2 369 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca Gra pękła w niespełna 40h w wersji PC (nie zrobiłem 3 niebieskich questów i dużo tych aktywności na mapie też, poczułem, że to czas na dobicie do końca fabułki ). Zakończenie z Spoiler udanym wskrzeszeniem no poszedłem w zaparte, łatwo nie było 13 egzekucji do 5-6 wstąpień, na szczęście starczyło na "dobre" zakończenie w mojej opcji, ale trochę żałuję, że jednak nie Spoiler wstąpienie . Gra fabularnie to jest majstersztyk, w życiu bym się nie spodziewał, że tak mnie w grze niszowej grze action RPG znowu wciągnie story, dorosłe tematy, spójne historie, wysokiej jakości questy poboczne i główne, DIALOGI, WYBORY, kiedy ostatnio coś takiego było w tej generacji prócz Baldura trzeciego? Tutaj dałbym 9+/10. Warstwa audiowizualna tez niezła, animacje dosyć słabe (w walce głównie bolało), ale wygląd postaci i lokacji przez całą grę trzymał poziom, dużo detali, śnieg topiący się na twarzach na twarzach itp. poziom gry AA, ale dobrej. Audio tez daje radę, chociaż mało różnorodności, jak na taki czas rozgrywki. 8/10 Co do gameplay'u w walce tutaj hmm no grałem dla story, system walki szybko się znudził, mamy broń białą i palną, uniki, parowanie, kilka skilli, taki God Of War 2018/Ragnarok dla ubogich, trochę ratuje tutaj przełączanie się pomiędzy postaciami, bez tego byłoby już dosyć kiepsko. 7/10 ujdzie. Konstrukcja świata metroidvaniowa, znowu God of War 2018/2022 najbliżej, no do pewnego momentu było fajnie, ale ten backtracing bolał z questami pod koniec najbardziej, zdecydowanie FAST TRAVEL nie powinien być tylko z ognisk, bo zwyczajnie można poczuć nudę biegając za dużo. 7/10 Całość mi się BARDZO podobała, to jedna z tych gier, gdzie podchodzisz bez oczekiwań, by się miło zaskoczyć i po prostu poczuć tą historię. Mój puchar AA roku musi być dla tej gry. 8/10. 2 1 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca Podpisuje się pod tym. Walka kiepska, ale fabuła wynagradza wszystko. Smutno mi się na koniec zrobiło. Cytuj
Wredny 9 694 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca 19 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a): Gra pękła w niespełna 40h w wersji PC (nie zrobiłem 3 niebieskich questów i dużo tych aktywności na mapie też, poczułem, że to czas na dobicie do końca fabułki ). Zakończenie z Pokaż ukrytą zawartość udanym wskrzeszeniem no poszedłem w zaparte, łatwo nie było 13 egzekucji do 5-6 wstąpień, na szczęście starczyło na "dobre" zakończenie w mojej opcji, ale trochę żałuję, że jednak nie Pokaż ukrytą zawartość wstąpienie . Gra fabularnie to jest majstersztyk, w życiu bym się nie spodziewał, że tak mnie w grze niszowej grze action RPG znowu wciągnie story, dorosłe tematy, spójne historie, wysokiej jakości questy poboczne i główne, DIALOGI, WYBORY, kiedy ostatnio coś takiego było w tej generacji prócz Baldura trzeciego? Tutaj dałbym 9+/10. Warstwa audiowizualna tez niezła, animacje dosyć słabe (w walce głównie bolało), ale wygląd postaci i lokacji przez całą grę trzymał poziom, dużo detali, śnieg topiący się na twarzach na twarzach itp. poziom gry AA, ale dobrej. Audio tez daje radę, chociaż mało różnorodności, jak na taki czas rozgrywki. 8/10 Co do gameplay'u w walce tutaj hmm no grałem dla story, system walki szybko się znudził, mamy broń białą i palną, uniki, parowanie, kilka skilli, taki God Of War 2018/Ragnarok dla ubogich, trochę ratuje tutaj przełączanie się pomiędzy postaciami, bez tego byłoby już dosyć kiepsko. 7/10 ujdzie. Konstrukcja świata metroidvaniowa, znowu God of War 2018/2022 najbliżej, no do pewnego momentu było fajnie, ale ten backtracing bolał z questami pod koniec najbardziej, zdecydowanie FAST TRAVEL nie powinien być tylko z ognisk, bo zwyczajnie można poczuć nudę biegając za dużo. 7/10 Całość mi się BARDZO podobała, to jedna z tych gier, gdzie podchodzisz bez oczekiwań, by się miło zaskoczyć i po prostu poczuć tą historię. Mój puchar AA roku musi być dla tej gry. 8/10. Ja gram teraz w VAMPYRa i widzę, że w postacie, dialogi i ogólną intrygę DONTNOD potrafi mocno, więc Banishers na pewno chcę ograć. Drewniana walka mi nie przeszkadza, w "wampirku" dobrze się bawię nawet z takim gameplayem, więc jeśli w Banishers jest podobnie wysoki poziom co do eNPeCów, dialogów i wyborów moralnych to wiem, że będzie zajebiście. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 369 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca 47 minut temu, Wredny napisał(a): Ja gram teraz w VAMPYRa i widzę, że w postacie, dialogi i ogólną intrygę DONTNOD potrafi mocno, więc Banishers na pewno chcę ograć. Drewniana walka mi nie przeszkadza, w "wampirku" dobrze się bawię nawet z takim gameplayem, więc jeśli w Banishers jest podobnie wysoki poziom co do eNPeCów, dialogów i wyborów moralnych to wiem, że będzie zajebiście. Ja z kolei muszę zapoznać się z Vampyrem. 1 Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca Qrde, Vampyr mnie znudził. Gdzieś tak w 1/3 gry. Za to Banishers mnie znudził tak gdzieś przy 1/4. Taka historia. Czekam na kolejne tytuły od nich. 1 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca (edytowane) Hmmm, jakby znudziłyby mnie 2 kolejne tytuły od jednego studia, to pewnie nie czekałbym na kolejne Anyway, czy aby ograć Banishers, to trzeba wcześniej ograć tego Vampyra? Pytam, bo mam demko Banishers na tapecie Edytowane 3 lipca przez Paolo1986 Cytuj
KrYcHu_89 2 369 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca (edytowane) 35 minut temu, Paolo1986 napisał(a): Hmmm, jakby znudziłyby mnie 2 kolejne tytuły od jednego studia, to pewnie nie czekałbym na kolejne Anyway, czy aby ograć Banishers, to trzeba wcześniej ograć tego Vampyra? Pytam, bo mam demko Banishers na tapecie Nie grałem w Vampyra, może kiedyś, ale z tego co wiem i widzialem w Banishers to nie ma za bardzo żadnego powiązania, może jakieś smaczki będziesz miał gdzieś w notatkach, bo niby to to samo uniwersum. Poza tym Banishers dzieje się ponad 200 lat przed Vampyrem. --- Namówiliscie na tego Vampyra, mam go od tysiąca lat z Plusa i do tego widzę był darmowy upgrade do 60 fps I 1440p na Sonkę, trzeba obadać :). Edytowane 3 lipca przez KrYcHu_89 Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 4 lipca Opublikowano 4 lipca Jest tylko 1 smaczek z Vampyra właśnie. Mnie V odrzucił drewnianą walką ale jeszcze się spróbuje kiedyś zagrać. Cytuj
creatinfreak 3 846 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu A powie mi ktoś czy przed końcem dostanę jakiś monit czy na pewno chce iść dalej, albo czy po skończeniu będzie można jeszcze wyczyścić mapę ? Jestem po drugiej przysiędze i nie wiem czy robić wszystkie nawiedzenia czy lecieć fabułę. Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Tak, gra wyświetli stosowny komunikat. 1 Cytuj
messer88 6 575 Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu Główny kandydat dla mnie jako ŚREDNIAK ROKU. Wiadomo walka drewniana lekko, ale questy? Generalnie świetne historyjki napisane, lepsze niż np w takim metaphorze. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi