Square 8 507 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 5 minut temu, triboy napisał: Wyobrażacie sobie kilkanaście postów jeden pod drugim "masz rację", "dobrze napisane" itp? No właśnie. No po to właśnie są reakcje. Dostałeś plusa, wiesz, że ta osoba się z tobą zgadza. Minus w drugą stronę, ale jak nie ma posta to przecież można olać. Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 566 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Ja z kolei nie lubię dawać minusów, ktoś musi coś naprawdę zjebanego napisać abym to zrobił. Klauna też dałem do tej pory tylko raz i więcej nie zamierzam. Zdecydowanie wolę plusować ludzi albo dać śmieszka. Chyba wynika to z braku jakiejkolwiek złości, zachowaniu równowagi emocjonalnej oraz nieprzenoszenia ewentualnych rozterek z życia na łono forumka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 507 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Beka powstała po to, aby dać opcje Haha, ale bez podbijania reputacji danej osoby. 2 minuty temu, SebaSan1981 napisał: Klauna też dałem do tej pory tylko raz i więcej nie zamierzam. No nie bardzo, bo dwa razy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 549 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 5 minut temu, triboy napisał: A widzisz, ja często czytam min Twoje posty i zamiast pisać "tak, zgadzam się z tym co napisałeś", wolę dać plusika. Wyobrażacie sobie kilkanaście postów jeden pod drugim "masz rację", "dobrze napisane" itp? No właśnie. Można ignorować przyznane reakcje, ale obrażać się? Reakcje typu Plusik, Dzięki, Lubię, Haha mają prawo bytu, bo zamiast pisać "zgadzam się" "dzięki za pomoc" "XDDDD" można po prostu dać odpowiednią reakcję i nie robić zamieszania. Minusik czy Beka z typa nie są już tak jednoznaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 030 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Ta beka z typa trochę zabija dyskusję, bo w zasadzie niewiadomo co dokładnie oznacza. Już lepszy jest minus, bo to jest oczywiste 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 373 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Jest beka dodatnia i jest beka ujemna. Albo inaczej, śmiejesz się z kimś, albo z niego. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 027 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 No raczej neutralna, a nie ujemna, bo ujemna to minus tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 290 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 No ta beka z typa jest bez sensu, bo nie wiem czy jak ktoś kogos wspomina i dam mu „beka z typa” - to tyczy to jego czy tej wspomnianej osoby. wywalilbym: -Beka z typa -this -wtf 2 4 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 027 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 A ja mam wrażenie (po ilości roszczeń), że "beka z typa" jest niezbędna, bo naprowadza niektórych na właściwe tory, dyscyplinuje lepiej, niż czerwony plusik. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) @Soyokaze Czyli to co Ty do tej pory pisałeś na tym forum to było jednak na serio? Edytowane 24 Grudnia 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 3 godziny temu, SlimShady napisał: musiałbyś też popracować nad językiem i składnią, żeby ludzie mieli siłę takiego delikwenta czytać, a tak często sprawiałeś wrażenie jakbyś był A.I. które figaro zaprogramował na zaliczenie semestru w informatycznej szkółce wieczorowej. 2 godziny temu, WisnieR napisał: Wydaje mi się, że może to też być dlatego, że piszesz jakbyś był nie do końca normalny albo jakiś autystyczny ale nie wiem, mogę się mylić... O to to - był na PPE (i na forumku chyba też) typ o ksywie Autoklasyka (i jeszcze kilka innych nicków), który miał podobnie chaotyczny styl wypowiedzi i nie do końca człowiek nadążał za tym losowym ciągiem myśli, przelanym na klawiaturę. Tutaj czytam jakieś nieogarnięte wypowiedzi, w głupi sposób racjonalizujące siedzenie na PS4 to wlepiam "beka z typa", bo przecież nie dam minusa (tego ostatnio wlepiłem mu za post w Zakupach Growych, w których dwa razy podkreślił, że nie jest durniem, kupując grę za 60zł, jak może się udać za 50 itp, jakby ktoś, nie oglądający każdej złotówki z obydwu stron był jakimś podgatunkiem - wkurwił mnie i poszło na czerwone (a że może nie miał tego na myśli... to patrz punkt pierwszy - trzeba nauczyć się te myśli ubierać w słowa). 2 godziny temu, Kmiot napisał: To prawda, że nacechowane negatywnie emotki w jakimś stopniu ograniczają dyskusję czy wymianę zdań, bo rozleniwiają. Dajesz minusa/beka z typa i lecisz dalej. Ale dlaczego? Nie zgadzasz się z całością wypowiedzi? Jej częścią? Jest dla Ciebie śmieszna, ale z jakiego powodu? Są wypowiedzi, na które można zareagować tylko w ten sposób, bo dyskusja jest zbędna - jego posty właśnie takie były. Człowiek robił facepalma, wlepiał "beka z typa" i szedł dalej, bo jakakolwiek wymiana zdań zrodziłaby więcej niezrozumiałych wysrywów, na które odpowiedź byłaby tylko stratą czasu. Patologią to jest spamowanie tą reakcją na każdy post nielubianego osobnika (mam takich kilku, ale Soyokaze do nich nie należał, zresztą nawet gdyby - nie jestem debilem, żeby kogoś nękać dla samego nękania, zawsze dostawał za treść, a nie za twarz), albo odwetowa fala całego dziennego limitu reakcji w zemście za to, że ktoś ośmielił się oznaczyć tak post "mściciela" - o głębokiej gardzieli żal nawet wspominać, bo typ jest chory psychicznie, ale niedawno Elitesse się odpalił, bo pisał jakieś szurskie teorie o kradzieży danych przez logowanie na TrueAchievements i dostał ode mnie "WTF" - chwilę później widzę 9 powiadomień i moje losowe teksty parę pokoleń wstecz otrzymały podobne reakcje w rewanżu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 No na niektóre posty szkoda tracić czas na odpowiedź. To samo powracające tematy. C0rwa przecież tutaj od 20 co jakiś czas się pisze o tym samym. Jak przyjdę napisać że rdr to najlepsza gra na świecie, to będziecie mi pisać 13 rok z rzędu że tak nie jest czy dacie klalna? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 476 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 ALE TEN DŻON MARSZCZON TO CHODZI JAK WÓZ Z WĘGLEM. Co do spamowania minusami aż przypomniała mi się odklejla Ciwy z minusowaniem każdego posta z XS w temacie zakupów growych. Niby nie miał personalnego problemu do nikogo ale i tak człowiek czuł się jakby ktoś z głupiego powodu zaczepki szukał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 549 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Cóż, zaleta jest taka, że "Beka z typa" nie zostawia śladu na "reputacji", ot pośmiali się i lecimy dalej. Może GearsUp nadal byłby z nami, gdyby za jego kadencji była ta reakcja dostępna (*) A tak to musiał kombinować z wyłączaniem reputacji, by jakoś przetrwać psychicznie na forum zagrajmerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 269 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Dzisiaj forumek i tak jest lajtowy jesli idzie o swiezakow. No poza dzialami gierkowymi, bo tam posiadanie odmiennej opinii (nawet jako weteran) wiaze sie z obowiazkiem posiadania zaje.biscie silnej psychiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Oczywiście, że negatywne reakcje nie zabijają dyskusji. Są zarezerwowane dla wypowiedzi na tyle głupich/żenujących, że nie zasługujących na prześlizgnięcie się palcami po klawiaturze. Dyskutować to trzeba mieć z kim i o czym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 516 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Graczpospolita to jest nic. Polecam mieć odmienne zdanie w Wiesciach gminnych . Doświadczam tego będąc 15 lat na forum bez przerwy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 (edytowane) Ja to chyba z innej epoki jestem gdzie każdy cisnął każdemu od najgorszych, a dyskusja nadal mogła być prowadzona. Po prostu nie ogarniam jak jakiś minusik czy emotka może człowieka wytrącać z równowagi i prowadzić do zakładania takiego tematu. Dla mnie idealny przykład pęknięcia dupy i miękkiej fai. Edytowane 25 Grudnia 2022 przez Ins 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Ogólnie jak ktoś za bardzo nie wiedział kiedy i po co jest reakcja „beka z typa” to pierwszy post jest świetną wskazówką. @Soyokaze dzięki, świetny post. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Uprzejmie proszę o nadawanie mi ikonki Beka z Typa przy każdym poście, poczawszy od obecnego. Dziękuję i pozdrawiam cieplutko. Niech będzie to przykład dla innych, że da się z tym żyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Potwierdzam, da się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Sojakaze to chyba berion 2.0 ale bez wiedzy technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 33 klauny, jest moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 594 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 14 godzin temu, Homelander napisał: Ta beka z typa trochę zabija dyskusję, bo w zasadzie niewiadomo co dokładnie oznacza. Już lepszy jest minus, bo to jest oczywiste W sumie smutne, człowiek sobie przypomina o przemijaniu jak widzi, że na tym forum już niektórzy ludzie nie rozumieją zwrotu "beka z typa" Minus jak się po prostu nie zgadzasz, a bzt jak post jest niedorzecznie głupi, albo pozbawiony sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 6 godzin temu, Ins napisał: Ja to chyba z innej epoki jestem gdzie każdy cisnął każdemu od najgorszych, a dyskusja nadal mogła być prowadzona. Po prostu nie ogarniam jak jakiś minusik czy emotka może człowieka wytrącać z równowagi i prowadzić do zakładania takiego tematu. Dla mnie idealny przykład pęknięcia dupy i miękkiej fai. Przypomniało mi się jak dostałem 20 minusów za założenie tematu covidowego tutaj, który pozabijał pozniej miliony ludzi, a forumek myślał, że to tylko teoria spiskowa. W sumie chyba wolalbym żeby pozostał teorią mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi