Szermac 2 739 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 (edytowane) Gra, która wyleciała z ostatniego pokazu Konami. Myślę, że można temat machnąć. Coś niedługo będzie Szykuje się walking horror simulator Silent Hill od Konami, klasyka z traumami i manifestacją w tle i kwiateczkowy potwór by Masahiro Ito. Spoiler Edytowane 3 stycznia 2023 przez Szermac 1 Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Czyli jednak gra istnieje. No zobaczymy, ale poziomu P.T. nie przewiduje. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 4 godziny temu, Szermac napisał: Byleby nie VR2 Niby czemu? Horrory na vr to pobicie imersji x100 i pokazują co to naprawdę narobić w spodnie. Gatunek tam pasuje jak ulał. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Czyli co, już dwa Silent Hille ekskluzywnie na PS5? Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Czoperrr napisał: Czyli co, już dwa Silent Hille ekskluzywnie na PS5? Tak. Mają chyba byc ogólnie 3 różne silent hille a mamy już remake SH2 i the short message. Edytowane 3 stycznia 2023 przez PanKamil Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Just now, PanKamil said: Tak. Mają chyba byc ogólnie 3 różne silent hille. Wszystkie tylko na PS5? Że SH2 Remake to wiem, ale o reszcie nie było takiego info. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Teraz, Czoperrr napisał: Wszystkie tylko na PS5? Że SH2 Remake to wiem, ale o reszcie nie było takiego info. Może też będzie na xboxa bo chyba zbyt wielu detali nie ma, ale na tej grafice w pierwszym poście jest tylko ps5. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Podejrzewam, że Short Message będzie pod PSVR2. Cytuj
Square 8 575 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 53 minuty temu, PanKamil napisał: Niby czemu? Horrory na vr to pobicie imersji x100 i pokazują co to naprawdę narobić w spodnie. Gatunek tam pasuje jak ulał. Może dlatego, że nie każdy ma ochotę wykładać dodatkowe 3000 zł aby odpalić gierkę. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Obawiam się, że ten nowy zmasowany atak Silentami nie będzie sukcesem. Pomijając remake, cała reszta zapewne będzie generycznymi horrorami jakich ostatnio wiele z dopiskiem Silent Hill i niewielkimi odniesieniami do poprzedniczek. Cytuj
Szermac 2 739 Opublikowano 3 stycznia 2023 Autor Opublikowano 3 stycznia 2023 Oprócz tego co było na pokazie są jeszcze ponoć 3 w produkcji wliczając ten Short Message. Ja tam się jaram, że coś robią z marką. Oryginałów nikt nie zabiera. Gorzej już być nie może, chyba xD Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 31 stycznia Opublikowano 31 stycznia To będzie dostępne tylko na PS5? Wygląda ciekawiej niż SH2. Cytuj
Szermac 2 739 Opublikowano 31 stycznia Autor Opublikowano 31 stycznia (edytowane) Już jest dostępne do pobrania za free. Edytowane 31 stycznia przez Szermac Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 31 stycznia Opublikowano 31 stycznia 1 minutę temu, Czoperrr napisał: To będzie dostępne tylko na PS5? Wygląda ciekawiej niż SH2. Tak, na razie ex na PS5, za 5 minut odpalam, wrzucę dzisiaj jeszcze coś o tym. Cytuj
Szermac 2 739 Opublikowano 1 lutego Autor Opublikowano 1 lutego (edytowane) Troszkę pograłem. Nic innego jak zwykły walking simulator horrorowy. Ogólnie ciężki, bo i temat przewodni dość ciężki. W sumie straszne nie jest, chociaż może się jeszcze jakiś motyw trafi. I z tego co widzę już mam 33% za sobą, więc pewnie w 1,5h można przejść. Muza fajna i nawet ładne miejscami. Nic szczególnego na razie Edytowane 1 lutego przez Szermac Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Ogralem. Zajęło mi 2 godzinki. Było hmm przyzwoicie. Całkiem nieźle, jak na darmową zajawkę. Grafika i klimat ok, muzyczka na końcu sztos, oczywiście trochę zbyt dużo latania z telefonem, a sekcje "Outlastowe" wkurzające, ale jako całość na pewno wolę coś takiego, niż ten beznadziejny twór Ascension. Historia odrębna od początku do końca, nie jest to w żadnym wypadku jakiś szczególny teaser do F. Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Jak już, to jest teaser nowej twórczości Konami dla marki. Robił to wewnętrzny team i dalej zatrudniają ludzi. Wg Dusk Golema (wiele potwierdzonych leakow związanych z SH i RE, w tym The Short Message właśnie on liknął) to studio robi nowego pełnoprawnego Silenta. Cytuj
Pauli87 47 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Są tam jakies puchary do zdobycia? Są napisy PL? Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego 2 minuty temu, Pauli87 napisał: Są tam jakies puchary do zdobycia? Są napisy PL? Napisy są, pucharków nie ma. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Dobra ograłem. Niecałe 2h i napisy. Na początku troche obawiałem się, że to będzie gówno drama ale ostatecznie podobało mi się. Sekcje ucieczkowe pod koniec lekko męczące ale własnie wtedy wjechał też "zardzewiały" vibe SH. Całościowo to tutaj własnie czułem, że gram w coś co normalnie zrobiłby Bloober. Fajne i jak ktos ma wolny wieczór to można zagrać. Męcząca była ostatnia sekwencja ucieczkowa. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego To coś jest typowo skrojone pod pokolenie instagrama i ich dramy. Jeżeli w taką stronę miałby pójść SH to ja dziękuję.Na plus rewelacyjne udźwiękowienie które bardzo robi robotę. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Ciekawy koncept, właśnie skończyłem i najlepsze z tego wszystkiego to napisy końcowe i piosenka. W niektórych momentach PT Vibe a klimat ciekawy, fabuła miałka dość i krótka. Generalnie fajna zajawka przed głównym daniem. Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego 55 minut temu, mattaman napisał: To coś jest typowo skrojone pod pokolenie instagrama i ich dramy. Jeżeli w taką stronę miałby pójść SH to ja dziękuję. Na plus rewelacyjne udźwiękowienie które bardzo robi robotę. Na szczęście Silent Hill f będzie miał miejsce akcji w 1960 roku, więc nie będzie komórek :). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi