Mejm 15 315 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 No nie mam, dlatego sie pytalem o jakim kredowym byla mowa. Czy cda ad 2002 czy ad 2022. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 „Kredowy” to raczej papier premium, a tutaj chyba jest taki „gazetowy” bardziej? Nie wiem, jeszcze nie dostałem, ale poprzedni numer miał niezły papier Cytuj
snejk04 415 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 Kredowy to jest śliski papier jak w albumach, etc. A takiego w najnowszym numerze na pewno nie ma, wydaje się być z niższej półki niż w poprzednich wydaniach Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 Kupiłem i papier jest spoko, czuć ciężar w takiej gazetce za 19.99 zł panowie. Możecie taki druk wydawać. Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 Szczerze ten komiks to straszne drewno. Liczylem na cos o wiele lepszego. Prosze skonczyc ta serie i zaczac nowa dla psx od nowego numeru. Troche humoru prosze. W tekiej formie to szkoda papieru. 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 U mnie nigdzie nie ma, z prenumeraty oczywiście też nie. Ja uwielbiam retro, ale od Amigi wzwyż. Prehistoria mnie nie interesuje. Aktualny numer Retro Gamera musi być zaje.bisty, smakowita okładka. https://www.gamesradar.com/retro-gamer-reveals-the-amigas-defining-games/ Jeszcze apropo tzw. "przemycenia ducha PIXELa na łamy PE". Czytelnicy PIXELa, szczególnie członkowie grupy Secret Level nie rozumieją, że PE to pismo konsolowe, nie blacharskie. Niektórzy zarzucają czytelnikom PE hermetyczność i brak otwartości na zmiany. Problem w tym, że Pixelowa ekipa ma male pojęcie o rynku konsolowym, czego wyraz dawali w artykułach do PIXELa i o wiele lepiej czuła się właśnie na poletku pecetowym i starych komputerów. Wielokrotnie było to komentowane, w szczególności w temacie o czasopismach w dziale Graczpospolita. 1 Cytuj
sph! 841 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 Literki się nauczcie składać, a nie papierem przejmować. Ten co jest istotny leży/wisi obok, podczas czytania. Cytuj
sph! 841 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 Przebrnąłem właśnie przez radosny artykuł o historii C64 (temat numeru!). Jeśli w tym kierunku ma iść ten magazyn, to serio odpuśćcie sobie na numerze 305. To w ogóle nie ma klimatu tego pisma. Po ksywie widzę, że to jakiś spadochroniarz z Pixela. Zero, autentyczne zero, czegokolwiek interesującego w tym artykule. Jak będę chciał poczytać Wikipedię to odwiedzę Wikipedię. Nie idźcie tą drogą. 5 2 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 22 stycznia 2023 Opublikowano 22 stycznia 2023 Retro w cda (ten ich osobny twór) dobrze się czyta, ale właśnie to chyba zależy od autora i jego pióra. A tutaj tez jest automatyczna awersja do autorów pixela, bo nie chcemy czytać w PE o Sinclair, Sierra, czy Zx Spectrum. 2 Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 22 stycznia 2023 Opublikowano 22 stycznia 2023 14 minut temu, grzybiarz napisał: Retro w cda (ten ich osobny twór) dobrze się czyta, ale właśnie to chyba zależy od autora i jego pióra. A tutaj tez jest automatyczna awersja do autorów pixela, bo nie chcemy czytać w PE o Sinclair, Sierra, czy Zx Spectrum. Az takim dinozaurem nie jestem. Zx spectrum raz widzialem u kolegi. Bylismy u niego we dwoje z innym kolegom. Ja c64 jeszcze z magnetofonem on atari xe chyba jeszcze bez turbo. Ogladalismy to cudo i zadawalismy sobie pytanie "co to za gowno?". Jedynie saboteura ogralem na switchu. Reszta to prehistoria. Ani dzwiek ani grafika. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 22 stycznia 2023 Opublikowano 22 stycznia 2023 43 minuty temu, grzybiarz napisał: A tutaj tez jest automatyczna awersja do autorów pixela, bo nie chcemy czytać w PE o Sinclair, Sierra, czy Zx Spectrum. Nawet nie chodzi o sam temat tylko o formę i informacje jakie są zawarte w tym tekście. Dosłownie wyliczanka statystyk poszczególnych iteracji, a najśmieszniejsze jest to że nie ma nawet jednego screenshota z gier na te sprzęty więc nawet nie masz porównania jaki był skok między PETem a C64. Nie żartuje pisząc że 10+ lat temu Roger był w stanie na dwóch stronach przekazać więcej informacji niż w tym artykule zostało zawartych na 6ciu stronach. 3 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 22 stycznia 2023 Opublikowano 22 stycznia 2023 A te ikonki u góry, oznaczające omawiany sprzęt + sprzęty wcześniejsze/późniejsze to byla moja sugestia:) Ech, czasem myśle ze za bardzo się wkrecilem w tego extrima:/ 1 1 Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 22 stycznia 2023 Opublikowano 22 stycznia 2023 5 godzin temu, grzybiarz napisał: Ech, czasem myśle ze za bardzo się wkrecilem w tego extrima:/ 18 minut temu, grzybiarz napisał: @Roger sprawdz priv:) Tak. 2 1 Cytuj
NicraM 2 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 (edytowane) W dniu 20.01.2023 o 09:37, Roger napisał: Drukarnia zbankrutowała, ostatecznie jest to już ostatni numer drukowany u nich, bo znowu zawalili kolportaż i dziś dojechało głównie tylko do Empików. Kolejny numer będzie już drukowany w nowej drukarni i tam wszystko powinno działać jak należy. Nie wiem co mogę więcej napisać mnie ta sytuacja też strasznie dobija, bo numer zawsze oddawany jest na czas, a w tym miesiącu był nawet dzień wcześniej, aby nic nie z**bali. A i tak nie potrafili tego dowieźć zgodnie z umową, tłumacząc sie zwolnieniami kierowców. Postaram się aby dziś dla prenumeratorów PDF był z Extreme Plusem. Dajcie chwilkę. Dobra łyknąłem bajkę, ale tylko z powodu tego, że sam pracowałem w drukarni i wiem co w tej branży się teraz dzieje. Wracając do tematu... z dostępnością poprzednich numerów problemów nie było; tak ten obecny dostałem w saloniku inmedia - gdzie zajrzałem pierwszy raz w życiu. W kolporterach nadal brak.... W empiku widziałem jednym na trzy u mnie w mieście. Swoją drogą jak znów będziecie zmieniali drukarnie to się odezwij, ta tak szybko nie upadnie bo jest jedną z najszybciej rozwijających się w Europie. Ale to nie zmienia faktu, że braki kadrowe są ekstremalne, nikt nie chce robić za takie grosze. A niby PiS mówi, że jest pięknie w tym buraczanym kraju, niech podniosą najniższą krajową jeszcze z pięć razy. A rollercoaster z cenami papieru i traktowaniu (zarobki) roboli z ulicy na równi z operatorami z kilkuletnim doświadczeniem nigdy się nie zatrzyma. Edytowane 23 stycznia 2023 przez NicraM Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 U mnie w okolicy nigdzie nie ma ani jednej sztuki, a prenumerata oczywiście nie doszła <3 Cytuj
Vanixo 2 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Prasa w Kauflandzie + 4 różne kioski i w żadnym nowego numeru nie ma, a zawsze potrafiłem znaleźć w którymś z tych miejsca Nocusz chyba trzeba odwiedzić Empik Cytuj
Roger 2 082 Opublikowano 23 stycznia 2023 Autor Opublikowano 23 stycznia 2023 (edytowane) Dzięki wszystkim za sugestie dotyczące PSX Extreme. Będziemy mieli totalny ból głowy, ale jakoś to poukładamy Dziś ktoś wysłał na priva na facebooku PSX recenzję 305 numeru nakręconą przez jednego z czytelników i tutaj już zupełnie totalnie w inną stronę w kwestii publicystyki. Edytowane 23 stycznia 2023 przez Roger Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 To jest ten co uderzył Miecugowa? Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 (edytowane) 50 minut temu, Roger napisał: Dzięki wszystkim za sugestie dotyczące PSX Extreme. Będziemy mieli totalny ból głowy, ale jakoś to poukładamy Dziś ktoś wysłał na priva na facebooku PSX recenzję 305 numeru nakręconą przez jednego z czytelników i tutaj już zupełnie totalnie w inną stronę w kwestii publicystyki. Taki czytelnik co 3/4 go nie interesuje. On chyba ostatnio zaczal kupywac tego psxa. Chyba ze pomyslilem z kims innym. Ale wydaje mi sie ze od 299 zaczal kupowac. Nic nie przeczytal a sie wypowiada. Co to za recenzja? To raczej taki przeglad ze spojlerami. O zadnej grze nie ma pojecia. River city platformowka? Co do podsumowania roku to rzeczywiscie mozna to troche scisnac. Za bardzo to rozwleczone i marnotrastwo stron. Edytowane 23 stycznia 2023 przez Jontek80 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Podsumowanie roku to esencja styczniowego numeru, im dłuższe, tym lepsze. Oczywiście z opiniami, a nie suchymi procentami i statystykami. 2 Cytuj
iluck85 2 922 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 22 minuty temu, Jontek80 napisał: Taki czytelnik co 3/4 go nie interesuje. On chyba ostatnio zaczal kupywac tego psxa. Chyba ze pomyslilem z kims innym. Ale wydaje mi sie ze od 299 zaczal kupowac. 1 Cytuj
sph! 841 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Że jeszcze nie wpadł na pomysł, żeby to wsadzić w koszulki, żeby mu się to nie niszczyło. A potem w kartony archiwizacyjne, żeby nie musiał przerzucać wszystkiego, jak coś potrzebuje. No ale cóż... mam więcej! Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Roger nie sugeruj się tym filmikiem z YT bo zostanie tylko retro i recki indyków 5/10, koleś prawie wszystko pomija bo go nic nie interesuje xd Jedyne z czym się po części zgodzę to z podsumowaniem roku redaktorów, strasznie to rozwleczone zostało (tak jak rok temu), wolał bym coś w formie tabelki jak kiedyś, bo tak dużo miejsca jest zmarnowane na kolejne nagłówki "Najlepsza gra przygodowa/akcji" itd. 1 Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 24 stycznia 2023 Opublikowano 24 stycznia 2023 (edytowane) 43 minuty temu, iluck85 napisał: tutaj mowi ze ma do numeru 200 a potem czarna dziura. Czyli nie czyta. Edytowane 24 stycznia 2023 przez Jontek80 Cytuj
sph! 841 Opublikowano 24 stycznia 2023 Opublikowano 24 stycznia 2023 (edytowane) Na początku filmu jak pokazuje 2 pudełka przezroczyste to widać, że musi mu dużo brakować. Od numeru 0 do 305 zajmuje to około 20 kartonów jak poniżej. Edytowane 24 stycznia 2023 przez sph! Przeoczyłem 3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi