Daffy 10 628 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 Czy tylko mnie czasem wkurvvia ta minigierka rytmiczna qte występująca czasem przy jakiś przełącznikach/guzikach? Xddd 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 Godzinę temu, Daffy napisał: Czy tylko mnie czasem wkurvvia ta minigierka rytmiczna qte występująca czasem przy jakiś przełącznikach/guzikach? Xddd O Jezu, tak. Przy jednym chyba z 15 razy próbowałem, bo trzeba było wcisnąć kilka różnych kombinacji, potem przytrzymać przycisk, puścić, znów wcisnąć inny, potem jeszcze jeden. 1 Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 3 godziny temu, Daffy napisał: Czy tylko mnie czasem wkurvvia ta minigierka rytmiczna qte występująca czasem przy jakiś przełącznikach/guzikach? Xddd tragedia kurwa, mam to samo Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 A wiecie, że w opcjach możecie sobie włączyć "One-button QTE" i wtedy do tych rytmicznych fragmentów z generatorami i inne takie używacie tylko X? Nie ma za co jakby co to nie włączałem, bo jestem zagrajmerem, a nie zagrywem 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 Nie ma tragedii, daje radę. Dziś miałem bossa unikowo-parrowego i klekl pięknie. Jeszcze zostanę perkusistą. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 Gierka elegancka i w miarę prosta, ale dotarłem do sekcji z parowaniem i za cholerę jednego rytmu powtórzyć nie mogę przez co ginę (laserek po arenie z przeciwnikami). Spróbuję na słuchawkach po jacku bo przez soundbar chyba mam delikatny lag i nawet kalibracja tutaj nie pomaga. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 11 godzin temu, Czoperrr napisał: Gierka elegancka i w miarę prosta, ale dotarłem do sekcji z parowaniem i za cholerę jednego rytmu powtórzyć nie mogę przez co ginę (laserek po arenie z przeciwnikami). Spróbuję na słuchawkach po jacku bo przez soundbar chyba mam delikatny lag i nawet kalibracja tutaj nie pomaga. Ja na laserach zawsze mash'uje i wchodzi za kazdym razem, ale potem za rytmicznosc ocena D Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 (edytowane) Dopiero styczeń a już 2 gierki 90+ ładnie Edytowane 31 stycznia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj
knotek 214 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Cudowna gra. W czasach gdy wszystkie gry robione są na jedno kopyto, tutaj mamy coś co jest definicją konsolowego gameplayu 2 Cytuj
janol 433 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Największą zaletę tej gry jest właśnie to, że jest inna. I mam wrażenie, że to przykrywa wszelkie inne mankamenty, co widać po ogólnych zachwycie nie tylko w tym temacie, ale też patrząc na oceny. Z mojej perspektywy to jest gra na ocenę 7+, no może 8 - przyjemna, ładna, czasami jest nawet trochę śmiesznie, ale tak ogólnie to jest sporo rzeczy, do których można się przyczepić, przynajmniej po tych 2 czy 3 godzinach, które póki co spędziłem. Ślamazarność poruszania się wyjaśniono, słusznie, konceptem i "rytmiką", no ale schematyczność pomieszczeń (już mnie cofa jak trafiam na kolejne pseudo rozwidlenie z kilkoma skrzyniami do rozwalenia i "oryginalnie" ukrytymi zębatkami za rurami czy jakąś beczką) czy też brak zdecydowania jaki gatunek reprezentuje ta gra (sekcje platformowe są proste; walki przynajmniej początkowo schematyczne - mam na myśli nie system, bo ten jest rozbudowany, ale te takie "kill roomy"; rytmiczność z kolei dotyczy de facto tylko walk, ale poprawność wykonywania kombinacji nie jest elementem niezbędnym, zatem ciężko potraktować ten tytuł jako przedstawiciela sub gatunku gier rytmicznych) mi osobiście przeszkadzają i mam wrażenie, że gdyby Hi-Fi Rush było wydane w takiej samej formie kilka lat wcześniej (czyli zanim wszystko musiało być open worldem), to zachwytów byśmy nie uświadczyli. 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Tez racja, oprawa i klimat bardzo dużo maskują w tej gierce. Słabych elementów imo gierka nie ma ale obiektywnie nic tu topka nie jest rozbijając tytuł na czynniki. Mnie np miejscami nudzi bieganie po tych korytarzach i rytmiczne qte przy guzikach ale jak wleci walka (która też nie jest jakaś top), przerywniki i humor to zaraz ciepłej na serduszku. Dobra gierka i tyle, wiadomo że jej się wybacza dość sporo bo coraz mniej takich na dużych konsolach ale mi to nie przeszkadza. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Wg mnie goty. W nic lepszego w tym roku nie grałem. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 6 minutes ago, devilbot said: Wg mnie goty. W nic lepszego w tym roku nie grałem. Człowieku, jest koniec stycznia. 2 Cytuj
Szermac 2 854 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 6 minut temu, Czoperrr napisał: Człowieku, jest koniec stycznia. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 31 stycznia 2023 Autor Opublikowano 31 stycznia 2023 Niemcy nie mają zbytnio poczucia humoru. Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Jestem na etapie parowania i denerwuje mnie to… mam mobka którego muszę idealnie sparować a potem zadać kontrę, no i paruje idealnie mam okienko żeby oddać naciskam atak to lekko czy ciezki i nic się nie dzieje na dziś daje se luz bo 3 razy to powtarzałem i gra zaczęła mnie irytować Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Momenty poza walką są jak w Cupheadzie, niby ok, ale na dłuższą metę męczące i nudne. Tylko, że tutaj to jest obowiązkowe, u Filusia i Kubusia już nie. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 7 hours ago, Banan91PL said: Jestem na etapie parowania i denerwuje mnie to… mam mobka którego muszę idealnie sparować a potem zadać kontrę, no i paruje idealnie mam okienko żeby oddać naciskam atak to lekko czy ciezki i nic się nie dzieje na dziś daje se luz bo 3 razy to powtarzałem i gra zaczęła mnie irytować Mam to samo, tylko z jednym laserem po pokonaniu wszystkich przeciwników na arenie. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 (edytowane) Jak dla mnie wszystko jest tu bardzo dobrze zrobione. Gra jest na 10-11h, wiec w moim przypadku nie czuje zmeczenia materialu lokacjami, skakaniem, czy elementami platformowymi 2D. Lokacje w pozniejszych etapach sa bardziej rozbudowane vide dojscie do 3 bossa. Jakbym sie nudzil to bym moze na takie rzeczy zwrocil uwage, ale nie mialem czasu rozbierac gry na czynniki pierwsze, gdyz co chwila czyms zaskakuje i cos sie dzieje. Edytowane 1 lutego 2023 przez bebbop 1 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Widzę lekką inspiracje Sudą przy niektórych Boss fightach Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 1 hour ago, Daffy said: Widzę lekką inspiracje Sudą przy niektórych Boss fightach Generalnie gra ma mocny vibe Sudy, gdybym miał zgadywać kto ją stworzył to zdecydowanie wybrałbym Grasshoppers Manufacture zamiast Tango. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Hmmm...starcia, pomysł, humor, oprawa ok ale jakby to było Sudy to by trzeba było dowieźć z dwie cysterny krwi i kilka ton odciętych kończyn i głów;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi