KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 W dniu 8.02.2023 o 16:43, KamilM napisał: Ale ta gierka jest boska, ten system walki to sam miód. Nie wiem jak wy to pokonywaliście w niecałe 10h. Ja już mam ponad 13h. Jeszcze właśnie miałem scenę żywcem wyjętą z Leona zawodowca. Genialne 11h na liczniku, a dopiero Korsyka. Fakt było trochę AFK, ale dostaję czasami mocno w dupę przy parowaniu, niczym w Sekiro :D. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 Najwieksza niespodzianka tego roku, nie wiem czy cokolwiek jest w stanie to przebić 5 Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 Właśnie pokonałem ostatniego bossa a nie wpadł Achievement za przejście wszystkich poziomów, mam na 91% Edit: dobra, skończyłem raz jeszcze pierwszy poziom i wpadło za przejście na normalu. Za niższy poziom trudności nie wpada przy okazji? Mi nie wpadło. Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 Mi też nie wpadło. Ale się tym nie przejmuje. Na jakieś 10 ostatnich gier to przynajmniej w 6, 7 nie dostałem od jednego do kilku aczików. Więc to chyba norma na xboxie, że działa to jak chce. A co do samej giereczki to skończyłem w jakieś 15h. Oby więcej takich niespodzianek. Genialny tytuł, wszystko już chyba zostało powiedziane w tym wątku. Jakbym chciał się do czegoś na siłę przyczepić. To może trochę za duży chaos w końcowych starciach oraz brakowało trochę zapadających w pamięć utworów jak chociażby ten od The Prodigy. Cytuj
Daddy 4 239 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 Może ich następny projekt Spoiler Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 Godzinę temu, Daddy napisał: Może ich następny projekt Ukryj zawartość Oby wcześniej przytuliłbym patch 4K/60 dla jedynki, ale na to już się nie doczekam. Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 13 lutego 2023 Opublikowano 13 lutego 2023 Skończyłem grę w weekend i jestem absolutnie zachwycony. Taka gierka i to wydana z partyzanta? Oby więcej takich akcji. Jeśli ktoś narzekał i wmawiał sobie, że Xbox nie potrafi dostarczyć gier z konsolowym klimatem to teraz dostał argument na zamknięcie japy. Hi-Fi Rush oferuje to co w konsolowości najważniejsze i przypomina mi czasy kiedy grało się na Dreamcaście w Jet Set Radio albo Space Channel 5. 1 Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 Też skończyłem. to było absolutnie odświeżające i megamiodne kilkanaście godzin. Rzadko mi się to zdarza pisać, ale polski dubbing jest przekozacki. Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 16 godzin temu, dee napisał: Też skończyłem. to było absolutnie odświeżające i megamiodne kilkanaście godzin. Rzadko mi się to zdarza pisać, ale polski dubbing jest przekozacki. Wymiata pl dubbing. Niektóre gry aż się proszą o dubb tak jak też Hogwart a go nie mają. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Ja ogólnie uważam, że polski dubbing (w tym do filmów) sprawdza się w 99% przypadków jedynie w bajkach (a hi-fi oprawą to takie anime). Zresztą pomyślcie ile kultowych polskich dubbingow pochodzi z bajek, a ile z innych produkcji... wyjątki można policzyć na palcach jednej ręki Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Polski dubbing sprawdza się, gdy aktorzy głosowi mogą odrzucić tę manieryczną i irytującą teatralność, gdy mogą pozwolić sobie na większy luz. Czyli fakt, głównie kreskówki i rzeczy bardziej komediowe. 1 Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Skończone. Kurde zajebista gierka. Myślałem że będzie to dość monotonne i trochę też wydawało mi się że MS rzucił tą grę tak na odpierdol. Ale te wszystkie etapy są bardzo pomysłowe, wprowadzanie nowych mechanik i przeciwników. Walki z bossami są odjechane. Wszystko dobrze działa, dubbing jest naprawdę dobry. No przyłożono się do tego tytułu. Jestem słaby rytmicznie ale bawiłem się świetnie, ta gra dostarcza po prostu frajdę. Po Elden Ringu idealnie siadło. Bardzo bardzo dobra giereczka 4 Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 19 lutego 2023 Opublikowano 19 lutego 2023 (edytowane) Również ukończyłem. Rewelacyjny AA indyk. Stylistyka całej gry idealnie spłata się w całość z miodnym systemem walki, zero nudy i gra stawiająca wyzwanie w każdym etapie wprowadzająca coś nowego. Gameplay trochę mi się kojarzył w pewnych momentach z Sekiro, dosyć duża głębia wszystkiego i trzeba idealnie trafiać w takt, niczym w Sekiro. Na początku trudno mi było ogarnąć ten system, ale jak już wjechał, to na pełnej. Postacie różnorodne, wrogowie też, bossowie super, design leveli top, masa skilii do ulepszenia, spoko post game, ale tylko go liznąłem, sam główny wątek idealnie 10-15h w zależności od tego, jak dobrze Ci idzie. Jak dotąd dla mnie najlepsza gra Microsoft Studios tej generacji (tych akurat, na naprawdę wysokim poziomie, wiele nie było. Bardzo dobry jest również PL dubbing, no shadowdrop idealny. Najlepsza w swojej klasie. Rzeczywiście spokojnie w okolicach 9.5/10 można jej wystawić, odejmując pół punkta za przesadzoną ilość git-gut QTE pod koniec gry i delikatny problem z dostosowaniem poziomu trudności z parowaniem i tutorialem z nim związanym (wiem, że kilka osób się odbiło przez to od gry, zupełnie niepotrzebnie, bo potem jest łatwiej). Edytowane 20 lutego 2023 przez KrYcHu_89 2 1 Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Również ukończyłem. Rewelacyjny indyk. Stylistyka całej gry idealnie spłata się w całość z miodnym systemem walki, zero nudy i gra stawiająca wyzwanie w każdym etapie wprowadzająca coś nowego. Gameplay trochę mi się kojarzył w pewnych momentach z Sekiro, dosyć duża głębia wszystkiego i trzeba idealnie trafiać w takt, niczym w Sekiro. Na początku trudno mi było ogarnąć ten system, ale jak już wjechał, to na pełnej. Postacie różnorodne, wrogowie też, bossowie super, design leveli top, masa skilii do ulepszenia, spoko post game, ale tylko go liznąłem, sam główny wątek idealnie 10-15h w zależności od tego, jak dobrze Ci idzie. Jak dotąd dla mnie najlepsza gra Microsoft Studios tej generacji (tych akurat, na naprawdę wysokim poziomie, wiele nie było. Bardzo dobry jest również PL dubbing, no shadowdrop idealny. Najlepsza w swojej klasie. Rzeczywiście spokojnie w okolicach 9.5/10 można jej wystawić, odejmując pół punkta za przesadzoną ilość git-gut QTE pod koniec gry i delikatny problem z dostosowaniem poziomu trudności z parowaniem i tutorialem z nim związanym (wiem, że kilka osób się odbiło przez to od gry, zupełnie niepotrzebnie, bo potem jest łatwiej). A co ta gra ma wspólnego z indykiem? Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Nazywanie Hi-Fi Rush indykiem 1 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Dam plusa na zachętę i wierzę, iż użytkownik Krychu dzięki niemu odkryje nowy, lepszy świat albo chociaż totalnie nie załamie się pod naporem presji kolegów wyżej Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 4 godziny temu, Bzduras napisał: Dam plusa na zachętę i wierzę, iż użytkownik Krychu dzięki niemu odkryje nowy, lepszy świat albo chociaż totalnie nie załamie się pod naporem presji kolegów wyżej Wiedziałem, że to zdanie będzie kontrowersyjne :D. Dzięki za plusa :). No może to max AA . btw. przekreśliłem w głównym poście, nie chciałem obrażać, bo gra super :P. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 indyk, to od słowa independent gra niezależna, czyli powstała bez wsparcia dużego wydawcy. HiFi Rush to gra zrealizowana przez wewnętrzne studio Bethesdy i wydana przez Bethesde i MS, więc jest zupełnym przeciwieństwem gry indie. 1 Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Ale nie jest w pudełku, nie jest cinematiciem i nie kosztowała miliard dolarów Cytuj
Bowser 118 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Dawno nie miałem czegoś takiego że pomyślałem: "a odpalę z ciekawości, pewnie średnie" a potem "wow". Popieram wszystkie opinie, gra jest cudna. Trudno sie oderwać, nie nudziła mnie ani przez chwile. Gdyby wydali w pudełku - kupiłbym do kolekcji. Dla mnie spore zaskoczenie. 2 Cytuj
XM. 11 022 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 U mnie na razie bez zachwytów po dwóch misjach - ot fajna gierka, ładna graficzka i tyle. Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 U mnie 6. gierka skończona w tym roku i też potrzebowała chwili by się rozkręcić, w trzech ostatnich misjach pędząc już na złamanie karku. Od razu dodam od siebie - IMO najwięcej gra zyskuje na słuchawkach kiedy faktycznie naciskasz kolorowe guziczki w rytm muzyki, idzie wejść w coś w rodzaju transu. Nie ma mowy o moim kandydacie na GOTY, ale to bardzo udana pozycja, tym bardziej warta sprawdzenia jak się jest miłośnikiem slasherów (HFR >> DMC V ). 1 Cytuj
BRY@N 1 590 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 W dniu 20.02.2023 o 15:47, Bowser napisał: Dawno nie miałem czegoś takiego że pomyślałem: "a odpalę z ciekawości, pewnie średnie" a potem "wow". Popieram wszystkie opinie, gra jest cudna. Trudno sie oderwać, nie nudziła mnie ani przez chwile. Gdyby wydali w pudełku - kupiłbym do kolekcji. Dla mnie spore zaskoczenie. Ja wczoraj odpaliłem żeby tylko sprawdzić a wyłączyłem dopiero jak ubiłem pierwszego bossa Ciekawe jak później ale początek mocno wciąga, jednak o masterowaniu raczej nie ma co myśleć mimo, że odpaliłem na trudnym. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi