Homelander 2 125 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Gra wychodzi w połowie marca w cenie 40$. Wersja PC na meta ma 81%, więc jak na gatunek całkiem przyzwoicie. Czekam z niecierpliwością, od lat brakuje mi takich gier Cytuj
addhoc 64 Opublikowano 2 lutego 2023 Opublikowano 2 lutego 2023 Ciekaw jestem jak ogarną sterowanie bo jak się miasteczko rozwinie, dojdą szlaki handlowe i zamorskie wyspy to jest co robić. Jedna z lepszych części z całej serii więc jak nie schrzanią można będzie się skusić. Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano 16 marca 2023 Autor Opublikowano 16 marca 2023 Sprawdzę w weekend bardzo chętnie. Czy na PS5 jest wymagany Plus? Cytuj
addhoc 64 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 To teraz mi napiszcie jak ten Trial uruchomić bo do wyboru tylko dwie płatne wersje Cytuj
messer88 6 529 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Podobno o 18;00 dopiero ma być trial. 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Ktoś ściągnął na klocka? Bo ciągle nie widzę takiej możliwości Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Jest jakiś problem, też wczoraj nie mogłem.Ściągnąłem na ps5, ale widzę brak obsługi myszki, więc skasowałem. Myślałem, że będzie. Cytuj
messer88 6 529 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Godzinę temu, Wooyek napisał: Ktoś ściągnął na klocka? Bo ciągle nie widzę takiej możliwości Console Edition - standard -> niżej pod opisem gry button MANAGE Free trial i ściąga fulla. 1 Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano 17 marca 2023 Autor Opublikowano 17 marca 2023 Ty faktycznie nie ma obsługi myszy i klawiatury. Do piachu zatem z tym. Cytuj
messer88 6 529 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 13 minut temu, Wooyek napisał: A trzeba mieć GPU? Mam na kafelku ikonkę Gold więc jak rozumiem przynajmniej on jest wymagany do grania w trial. Cytuj
addhoc 64 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Na konsoli grać myszką? To już lepiej wziąć na PC gdzie gra jest zdecydowanie tańsza. Jeśli chodzi o wersję na PS5 to sterowanie padem jest bardzo dobrze rozwiązane. Grafika wyraźna, 30 fps no i to te same Anno co w pecetowej wersji ze świetną muzyką i relaksującym feelingiem. Problem jest jeden: dogrywanie tekstur przy zoomie mapy. Działa to kiepsko, tekstury doczytują się niestety wolno i mnie to irytuje. Cytuj
messer88 6 529 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Nie spodziewałem się ale sterowanie faktycznie jest git na padzie. Tylko wchodzenie w questy jest średnio wygodne strzałka i rb lb. Cała reszta bardzo przyjemnie się buduje miasto. Kiedyś próbowałem Frostpunk i podziękowałem po paru minutach przez sterowanie, a da się to zrobić dobrze. Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano 17 marca 2023 Autor Opublikowano 17 marca 2023 Jak się na peceta to lepiej na pc. A co jak się nie ma? Schemat sterowania mają gotowy, co im zależało go po prostu dać do wersji konsolowej Cytuj
addhoc 64 Opublikowano 18 marca 2023 Opublikowano 18 marca 2023 Za czasów PSX grało się w KKND i Command&Conquer i nikt nie narzekał. Jak ktoś nie ma PC z czystym sumieniem polecam wersję konsolową. Jedno z najlepszych Anno w historii. To nie Starcraft nie trzeba milisekund w klikaniu. Sterowanie nie przeszkadza i wchodzi naturalnie. Kwestia przyzwyczajenia. 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 (edytowane) Pograłem trochę i po spędzeniu wielu godzin w tej grze na piecu stwierdzam, że to sterowanie mimo że dobrze przemyślane i da się grać, to jednak się męczyłem. Jak ktoś nigdy nie grał w to na PC, to się pewnie przyzwyczai i będzie się dobrze bawił, ja jednak do takich gier muszę mieć myszkę. Edytowane 19 marca 2023 przez Wooyek 1 Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano 19 marca 2023 Autor Opublikowano 19 marca 2023 Mam dokładnie takie samo odczucie po pograniu w Age of Empires na Xboxie. Widać, że na prawdę się starali dostosować sterowanie pod pada i to nie tylko poprzez sensowne rozłożenie przycisków, ale i poprzez dodanie mechanik i skrótów. Tylko, że to wszystko jest nadal nieintuicyjne. To co myszką robię dwoma przyciskami i ruchem padem muszę 10cioma i dwoma gałkami. No nie może to być wygodne. Dlatego totalny chuj w dupsko Ubi, że tym leniwym kurwim synom nie chciało się dodać obsługi myszy do wersji konsolowej Cytuj
messer88 6 529 Opublikowano 20 marca 2023 Opublikowano 20 marca 2023 Może dodadzą? AoE jeszcze nie sprawdzałem bo tam walka i zarządzanie wojskiem to słabo widzę na padzie Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 20 marca 2023 Opublikowano 20 marca 2023 Miałem sprawdzić ale bez k+m nie widzę sensu walczyć z interfejsem. Mój pc nie nadaje się do gierek niestety Cytuj
Przemo 6 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 (edytowane) Ja pograłem w wersje darmową, gdzie pobiera całą zawartość gry (PS5). Tak się po tym tygodniu wciągnąłem, miałem już 4 wyspy zasiedlone, że kupiłem po tym tygodniu gre aby móc kontynuować. Już nic nie pobiera dodatkowo tylko odblokowuje możliwość kontynuacji rozgrywki. Sterowanie jest intuicyjne. Po 30 minutach już ogarnąłem. Bardzo przyjemnie się w to gra na padzie. Nie odrzuca. Przynajmniej dla mnie. Nawet lepiej mi się w to Anno gra na telewizorze i na padzie, bo widzę więcej na ekranie. Jeśli ktoś ma za słabego PC na tą gre, albo w ogóle nie ma PC, to warto tą gre mieć na konsoli. Edytowane 30 marca 2023 przez Przemo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi