KJL 102 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Ja miałem znacznie mniej % ukończone. Głównie zależało mi na Energy Tankach, bo one były kluczowe, więc je znalazłem praktycznie wszystkie. Rakiet zebrałem kilkadziesiąt, ale tyle zupełnie wystarczyło. Skany robiłem tylko gdy było to konieczne + z bossami, żeby wiedzieć jaka broń na nich działa. Cała gra zajęła mi więcej czasu, bym musiał sprawdzić, ale zmieściłem się chyba w okolicach 15 godzin, tyle, że non stop grałem z podpowiedziami. Bez nich pewnie wyszłoby z 30 godzin. Teraz pewnie zacznę grać w przyszłym tygodniu w Metroid Dread'a, którego też mam, ale leżał i czekał. Miałem w planach coś innego, ale jeszcze bym pograł w coś z Metroidów. Cytuj
Homelander 2 068 Opublikowano 11 maja 2023 Autor Opublikowano 11 maja 2023 Ja zrobiłem 100% w jedynce kilka razy, a ostatnio przeszedłem trylogię jakoś ze 3 lata temu i po odpaleniu remastera stwierdziłem, że zbyt wcześnie. Dla mnie jedynka to jedna z gier życia, a cała trylogia zdecydowanie w ulubionych markach. Za to Metroidów 2D z Dreadem na czele bie bardzo lubię Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 11 lipca 2023 Opublikowano 11 lipca 2023 Wczoraj zacząłem i co tu dużo mówić, kolejna perełka na switchunia. Chyba nawet lepsze pierwsze wrażenie zrobiło od Dreada. Zwiedzam, skanuję, i czytam LORE, zobaczymy jak dalej i czy będzie mi przeszkadzać brak nowoczesnych wygodnych rozwiązań, jak np teleport z Dreada. 1 Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano 17 lipca 2023 Opublikowano 17 lipca 2023 (edytowane) Też dzisiaj zacząłem na urlopiku w Polsce. Klimat miażdży. No i chyba nawet backtracking polubię. Chociaż można się pogubić, ale na razie jeszcze bez youtuba. Jak dobrze pójdzie to Goty jak nic. No i gram na Casual, ale daje w kość. Edytowane 17 lipca 2023 przez Donatello1991 1 Cytuj
KJL 102 Opublikowano 17 lipca 2023 Opublikowano 17 lipca 2023 Włącz sobie system podpowiedzi - zaoszczędzisz czas i przyjemniej będzie Ci się grało. Gra pokazuje gdzie masz się udać w następnej kolejności - tylko tyle. Jak dla mnie to też jedna z najlepszych gier tego roku, tyle, że nie mam konsol nowej generacji, więc nie jestem tutaj obiektywny bo sporo rzeczy mnie omija. Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 17 lipca 2023 Opublikowano 17 lipca 2023 A to nie jest defaultowo włączone? Mi czasem piknie właśnie taka transmisja jak się wracam z nowa umiejętnością do wcześniejszych lokacji bo nie wszystko pamiętam co gdzie było i gra chyba uznaje ze się zgubiłem xD 1 Cytuj
Homelander 2 068 Opublikowano 17 lipca 2023 Autor Opublikowano 17 lipca 2023 Standardowo jak błądzisz jakiś czas to gra ci pokazuje. Przynajmniej w oryginalnej grze tak było Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano 18 lipca 2023 Opublikowano 18 lipca 2023 Boże jaka ta gra to Niszczator. 1 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 lipca 2023 Opublikowano 18 lipca 2023 Jest spoko ale jakieś mega spusty? Bez jajTen backtracking i połączenie lokacji masakra. Ciekawe kiedy następne odsłony. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 18 lipca 2023 Opublikowano 18 lipca 2023 Super gra, zwłaszcza jak ktoś zaczął przygodę z nintendo w tym roku może być w głębokim szoku. Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano 21 lipca 2023 Opublikowano 21 lipca 2023 No, ale idzie się pokićkać gdzie iść i co robić. W Dread bardziej przejrzyste to było. Cytuj
Nyu 765 Opublikowano 21 lipca 2023 Opublikowano 21 lipca 2023 Dread, o ile się nie wejdzie w odnogi po znajdzki, prowadzi za rączkę otoczeniem w nienachalny sposob i nie da się zgubić. Ale mi się zdarzało, bo zaglądałem wszędzie, schodziłem z głównej ścieżki i potem było szukane. Ale to dobrze. Podobnie robił to zresztą Zero Mission i o wiele mniej subtelnie Fusion. MP wymaga łączenia pewnych faktów w głowie, a ze gra jest dość abstrakcyjna, to czasem się łazi i łazi. Ale dobrym rozwiązaniem jest wtedy podpowiedź, a my podczas tego łażenia mamy czas na znalezienie zarówno głównego celu, jak i sekretów. Więc ostatecznie żaden czas nie jest stracony, po prostu progres w postaci znajdziek to też progres. Dyskusyjna jest końcówka. Szukanie artefaktów, czyli ostatnia przejażdżka na znajomych torach. Z jednej strony boeing, z drugiej można wyczyścić całą mapę, bo mamy już wszystkie umiejętności. Ostatecznie IMO fajnie, że da się zgubić i zatracić w tym świecie, a jak za długo nam to zajmie, to pojawia się dość nachalna podpowiedź, więc mi się podoba jak to jest rozwiązane. 2 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Dobra panowie zabieram sie w koncu za Prime’a. Jak najlepiej bedzie mi sie gralo, na TV z padem 8 bitdo czy w trybie przenosnym z Hori split padem i sluchawkami? Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Najlepiej mi się grało rozdzielonymi joyconami z funkcją machania nimi. 2 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 No, mi też chociaż walka z Meta Ridleyem była dosyć irytująca i musiałem powtarzać. Cytuj
Homelander 2 068 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 sierpnia 2023 Ależ to jest fantastyczna gra, nie mogę się oderwać. Do tego wygląda dokładnie jak w moich wspomnieniach Odpaliłem dla porównania wersję z Wii na WiiU i różnica jest przeogromna. Jedyny minus względem wersji Trilogy to sterowanie. Wiilotem grało mi się nieporównywalnie lepiej niż joyconami. W dodatku przy sterowaniu dwugałkowym strzelamy albo triggerami co jest zbyt wolne, albo przyciskiem, ale wtedy nie da się ruszać kamerą. Więc w walce z bossami gram tak jakbym grał na GCN, czyli lock i nawalam. A w eksploracji dwiema gałkami. Druga rzecz wynika już z samej konsoli, gra jest niegrywalna w dzień nawet w cieniu. Kompletnie nic nie widać nawet na maksymalnej jasności. 1 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Jak gralo sie Wam lepiej, w trybie handheld czy stacjonarnym? Jest roznica w grafice w docku? Cytuj
Homelander 2 068 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 sierpnia 2023 Nie mam czasu grać na telewizorze w domu, więc gram w trybie handheldowym. Ale ogólnie wolałbym grać na telewizorze Dualsensem. Chociaż na Switchu OLED gra wygląda na prawdę super 1 Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 35 minut temu, Homelander napisał: Nie mam czasu grać na telewizorze w domu a dlaczego? Cytuj
Homelander 2 068 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 16 sierpnia 2023 39 minutes ago, Figaro said: a dlaczego? Praca, praca dodatkowa, inne obowiazki. Dla mnie żeby granie na telewizorze miało sens to muszę się odciąć, nie mieć z tyłu głowy, że ktoś będzie mi dupę zawracał, albo, że na przykład za godzinę muszę kończyć. I jak już mam taki komfort od czasu do czasu to jednak wolę odpalić coś na Xboxie albo PS5, bo na Switchu zawsze mogę pograć przenośnie na przerwie w robocie 1 Cytuj
drozdu7 2 752 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Zacząłem wczoraj i kurde wciągnęło na ponad godzinę. W tym czasie dotarłem do tego Incinerator Drone, uporałem się ale za jakiś czas zginąłem w kwasie. A save zrobiony z kwadrans wcześniej;) będę musiał pamiętać o tym braku autosejwa Póki co jest ciekawie, aczkolwiek obawiam się że później gra się rozlezie i będę kluczył bez ładu i składu Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Defaultowo jest włączone że jak dłuższy czas chodzisz bez celu to na mapce pojawia się punkt gdzie masz iść Gra świetna i absolutnie jak na możliwości switcha wygląda i działa obłędnie. Choć i tak wolę metroidy 2d 1 Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Tylko polecam jak już grasz to grać i skończyć. Ja pograłem z 15h i zacząłem coś innego to ciężko wrócić bez pamięci i chyba kiedyś będę zmuszony zacząć od nowa. 1 Cytuj
drozdu7 2 752 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia No ja teraz mam system że gram na dużej konsoli w jedną grę i na Switchu jedną przenośnie Ale muzyczka jest mocna w tej grze, trochę mi się skojarzyło z pierwszym Halo podczas normalnego grania Cytuj
Basior 1 082 Opublikowano 5 lipca Opublikowano 5 lipca Wróciłem po Dread i zacząłem od nowa. Klimat mega, rewelacyjnie sie w to gra, muza, efekty na hełmie, znajdzki, zagadki. Trochę backtracking irytuje, ale trochę. Ale. Doszedłem do Phazon Mines i cóż save to jakiś żart któryś kosmita mnie zarąbał, bo życia mało i cyk 0,5h w plecy. Niby nei za dużo, ale irytuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi