Skocz do zawartości

Metroid Prime Remastered

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał:

A potem nowa konsola z innymi kartami żeby móc znowu sprzedawać te same gierki bo robienie nowych idzie jak krew z nosa :banderas:

Switch2 będzie czytał gry ze Switcha, tak jak to było w przypadku DS/3DSa. Idziesz o zakład? Konsole Nintendo,  kiedy mogły to były wstecznie kompatybilne, ale wybacz, żeby Switch czytał gry z WiiU.

Opublikowano

Czyli rozwiązuje się zagadka czemu do tej subskrypcji nie będą dawać gier z gacka - mozna golic po 40$ za remaster(za baten kaitos moze wleci pelna cena). Tu i tak sie nawet postarali, ale chyba tylko dlatego, ze retro nie chcialo gowno portu sygnowac.

• Plusik 1
Opublikowano

U mnie trwa walka z samym sobą czy kupić już zaraz cyfrę czy jednak poczekać na wersję fizyczną. Ech, takie decyzje do podjęcia...
Jakiś czas temu, nie mogąc doczekać się remastera, odświeżyłem sobie wersję na Wii, ale na dłuższą metę było to męczące, bo o ile gameplay nie zestarzal się ani trochę, tak o grafice (a przynajmniej jej niektórych elementach) nie można tego samego powiedzieć. Zatem w tej sytuacji jestem więcej niż szczęśliwy z odświeżonej wersji.

Opublikowano
1 minute ago, janol said:

U mnie trwa walka z samym sobą czy kupić już zaraz cyfrę czy jednak poczekać na wersję fizyczną. Ech, takie decyzje do podjęcia...
Jakiś czas temu, nie mogąc doczekać się remastera, odświeżyłem sobie wersję na Wii, ale na dłuższą metę było to męczące, bo o ile gameplay nie zestarzal się ani trochę, tak o grafice (a przynajmniej jej niektórych elementach) nie można tego samego powiedzieć. Zatem w tej sytuacji jestem więcej niż szczęśliwy z odświeżonej wersji.

Problemem jest to, że Wii wyświetla obraz w 480p. Gdyby można było podłączyć przez HDMI i mieć chociaż 720p to odbiór grafiki byłby zupełnie inny. 

Opublikowano
2 minuty temu, zdrowywariat napisał:

Switch2 będzie czytał gry ze Switcha, tak jak to było w przypadku DS/3DSa. Idziesz o zakład? Konsole Nintendo,  kiedy mogły to były wstecznie kompatybilne, ale wybacz, żeby Switch czytał gry z WiiU.

No nie wiem mi troche smutno że kupiłem sobie cyfrowo dr. mario na wiiu ale nie zagram w niego na switchu bo nintendo to zwykła c0rwa.  No chyba że już za dużo wymagam żeby mi przenieśli cyfrową gre z nesa na inną konsole!!

Opublikowano

Kto zna grę dobrze to zauważy, że znacznie poprawili grafikę, przecież najsłabszy biom z lawą wygląda dziś słabo moim zdaniem, a w remaku spoko się prezentuje, będzie grane, ale walczę ze sobą, czy nie wziąć sobie już dziś xD

Opublikowano
4 godziny temu, XM. napisał:

Masz rację - powinni to nazwać remake tak dobrze to wygląda.

Przestań bo jest zbyt śmiesznie i raka okrężnicy dostanę od srania z beki.

Ale przyznaj, że za remaster XCX na tych samych parametrach to całowałbyś chińskie stopy :Coolface:

Opublikowano

Na moje to jakaś decyzja na poziomie marketingowym, może ktoś popatrzył w liczby i doszli do wniosku, że z taką nazwą się lepiej sprzeda. Silnik inny, wizuale inne, nawet patrząc przez ten wizjer świat wygląda zupełnie inaczej.

Opublikowano
5 godzin temu, Daffy napisał:

Bierz teraz cyfrę, potem pudełko. W Nintendo się nie pogniewają

Gdybym w to nigdy nie grał to chyba bym nie wytrzymał i tak zrobił, bo ta gra jest warta 3 i pół bomby lekko (2x 39e) :)

Opublikowano

Jakby ktoś już kupił wersję na switcha i z jakiś powodów nie chciał na nim grać to wersja na decka działa w prawie stałych 60fps, są lekkie dropy i crashe ale ponoć spatchuja szybko. Kolega mi mówił.

Opublikowano
Godzinę temu, Dr.Czekolada napisał:

Jakie 4K XDD

Chyba, że o pc masz na myśli to zwracam honor.

Tak PC. Nawiązałem do tego co Ficus  pisał o graniu na decku 

Ryujinx to ogarnia ponoć

30C2897A-2826-4961-856F-BB27C760CC13.png

• Plusik 1
Opublikowano

Oglądam któryś raz trailer gry, którą skończyłem dawno temu tylko raz, ale na 100%, a zaraz po MP sequel na 100%, nie wiem, czy jestem jabnięty, czy sentymentalny, ale hajp wszedł niesamowity, może też dlatego, że kiepsko u mnie z pamięcią, więc będę grał jakbym grał pierwszy raz :)

Opublikowano
6 godzin temu, zdrowywariat napisał:

Oglądam któryś raz trailer gry, którą skończyłem dawno temu tylko raz, ale na 100%, a zaraz po MP sequel na 100%, nie wiem, czy jestem jabnięty, czy sentymentalny, ale hajp wszedł niesamowity, może też dlatego, że kiepsko u mnie z pamięcią, więc będę grał jakbym grał pierwszy raz :)

Ja ogladalem z 1h jakis walkthrough i powiem, szczerze, ze takze nic nie pamietam. Jak udalo sie 100% nabic w obu to ladnie wymiatales. Ja niestety nie wiem, czy ukonczylem jakakolwiek czesc. Zawsze mialem problemy z ostatnim bossem. Na 100% nie dalem rady w 2-iej czesci. Nie pamietam jak bylo z jedynka, mimo to mam do niej mega sentyment. Najlepsza czesc i topka moich gier ever. Pozostaje zakup pro controllera i bedzie w marcu grane. Ciekawe w ogole, kiedy pojawia sie preordery na fizyczna wersje. Cos wszedzie dziwnie cicho na ten temat.