Skocz do zawartości

SkyShowtime

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak, dla lokalsow będzie to zapewne kłujące w uszy, ale dla reszty chyba spoko. :D Stereotypów i uproszczeń tam nie brakuje, raczej sztampa momentami, ale setting dość nietypowy jak na polski kryminal więc IMO można dać szansę. Choć może jeszcze będę zmieniał zdanie jak wrzuca kolejne odcinki. :D

Opublikowano

Prawie rok temu dodałem Grimma do listy, nie oglądałem bo były tylko 3 sezony, nadal nie dodali reszty. Wkurwia mnie to w tym showtime, że wrzucają stare seriale poszatkowane, czasem od dupy strony. Prawo i porządek chciałem odpalić, to od 22 sezonu i wez tu nie korzystaj z torrentow.

Opublikowano

Mój głos w sprawie serialu "Opowieści Wojowniczych Żółwi Ninja", 2024, który można oglądać ostatnio na SkyShowtime z polskim dubbingiem, jest taki: dawno nie widziałem takiej oryginalności w kreacji animacji dla młodzieży/dzieci, takiej zabawy kolorem, konturami, wypełnieniami, sposobem kreślenia detali i w ogóle grafiką całego świata przedstawionego. Jedno słowo może określić styl i technikę animacji w tej serii dla Uniwersum TMNT: chill. A fabuła? Prosta, ,,wygładzona", mało skomplikowana, z dobrym vibem rozrywki i takiej potężnej dozy młodzieżowej energii w stylu Milesa Moralesa z cyklu duologii animacji od SONY. Taka wersja żółwi, ot dość oryginalna improwizacja, jest tak coolowa, tak specyficzna, że mam ochotę ,,przybić żółwika" z ekipą czterech tytułowych bohaterów tej produkcji. I nie da się nie lubić tej serii, nie da się wokół niej przejść obojętnie. Dopiero 2 obejrzane odcinki, ale i tak wszystko na dużym propsie! Meeeega!

Opublikowano

Mogli od razu cały sezon wrzucić. To tylko 6 odcinków, do tego premiera światowa była w październiku. 

Swoją drogą coraz krótsze te sezony tych seriali. Z 10 odcinków schodzą na 8 albo jak tutaj 6. W sumie pełna długość, a mogli po 25-30 min zrobić.

Opublikowano
12 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Swoją drogą coraz krótsze te sezony tych seriali. Z 10 odcinków schodzą na 8 albo jak tutaj 6. W sumie pełna długość, a mogli po 25-30 min zrobić.

Lubie takie formaty o ile to zamknięta historia. Dlatego oglądam głównie koreańskie i japońskie seriale, masz zazwyczaj sezon 6-20 odcinków i koniec.

Opublikowano
6 godzin temu, PiotrekP napisał(a):

Ja ten trend lubie bardzo, bo takie miniseriale to według mnie najlepszy sposób opowiadania historii. Na długie tasiemce szkoda mi czasu, a zwykły film pełnometrażowy to znowu za krótko. Miniserial na kilka godzin to idealna długość, historia skondensowana i nieprzeciagnieta, a jednocześnie złożona i satysfakcjonująca.

No i zacząłem Złotko, jest intrygująco, a Ella Purnell... :wub:

• This 1
Opublikowano

Sorry za post pod postem, ale w wolnej chwili podgoniłem trochę Landmana i nie mogę oprzeć się wrażeniu ze ten serial to trochę takie popłuczyny po Yellowstone. Wygląda to na moje oko tak, jakby Sheridan miał w głowie pół pomysłu na kolejny serial, ale idąc za ciosem po dobrym (choć nierównym) Yellowstone stwierdził "dobra, jedziemy z tym". Landman powiela te same schematy w kwestii bohaterów, czyli mamy szorstkich twardzieli, jakiegoś nieogarniającego, ale zdeterminowanego młokosa, laskę z daddy issues (dodatkowo komiczne jest to, że 17-latke gra 27-latka), grube ryby obracające pierdylionami dolarów, cwanych prawników i konflikty o ziemię.

Tyle że w Landmanie brakuje historii, którą miało Yellowstone... akcja niby jakaś tam się toczy, ale jest średnio angażująca, a dodatkowo poprzecinana wstawkami jak z komedii obyczajowej i scenami w stylu tych programów o trudnych zawodach z Discovery czy National Geographic. :D Dziwne połączenie. 

Dopiero w połowie jestem, więc nie pokuszę się o ocenę ostateczną, ale póki co mam wrażenie że ten serial to trochę wydmuszka. Ogląda się to całkiem spoko, bo zdjęcia są ładne, muzyka klimatyczna, ale jakiegoś większego sensu w poświęcaniu temu serialowi kilku godzin życia na ten moment nie widzę.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 6.01.2025 o 14:10, LeifErikson napisał(a):

dodatkowo komiczne jest to, że 17-latke gra 27-latka

ale dobrze dobrana, nie dałbym tyle tej blondynie młodo w chuj wygląda 

Ja obejrzałem całość, no taki ten serial lżejszy klimatem wydaje, właśnie przez tą matkę z córką i sytuacje w domu. Wątek młodego

Spoiler

z meksykanką

rozwleczony, no ale całościowo to jakoś spoko się to ogląda. 

Obejrzałem też 3 epy ZŁOTKA, podoba mi się. 

Opublikowano

Złotko po 3 odcinkach rewelacja. Uwielbiam seriale które pojawiają się zupełnie znikąd, a okazuja się tak dobre. Ella w tej roli jest doskonala, a i sam klimat jest świetny, przypomina mi trochę pierwszy sezon Fargo. Ciekawe jak to zamkną, bo chyba tylko 6 odcinków, więc krótka historia.

Opublikowano

Wrzucanie takiego starocia jak Złotko po jednym odcinku to kpina xd Tulse rozumiem, bo puszczali prawie rowno z premiera w usa, ale tutaj?

Opublikowano

W końcu dokończyłem Tulsę i udało się utrzymać poziom pierwszego sezonu, choć trochę zapychaczy było. 

Sly za odcinek inkasował 1.5mln, ciekawe jak mu wzrośnie stawka w kolejnym. Choć dla niego to pewnie drobniaki. 

Opublikowano

Landman - ciekawie się zaczęło bo jakaś inna tematyka, niby ciekawy pomysł, ale wyszło z tego jednak kino familijne :shieeet:

Pół odcinka to są sceny matka- córka na zakupach, siłowni, w domu starców, 1/4 to młody siedzi w domu i rozmawia z dziewczyną, 1/4 Tommy jedzie gdzieś samochodem i na końcu już na ten temat o ropie bardzo mało zostaje.

Fakt było pare ciekawszych odcinków, plus w finale ciekawostki o odwiertach przez łupki, no ale to tyle.

Generalnie dobrze się oglądało bo Billy Bob Thornton gra zajebiście swoją postać, ale te oceny 8.3 imdb są za wysokie imo :dunno:

Opublikowano
Godzinę temu, Fanek napisał(a):

Landman - ciekawie się zaczęło bo jakaś inna tematyka, niby ciekawy pomysł, ale wyszło z tego jednak kino familijne :shieeet:

Pół odcinka to są sceny matka- córka na zakupach, siłowni, w domu starców, 1/4 to młody siedzi w domu i rozmawia z dziewczyną, 1/4 Tommy jedzie gdzieś samochodem i na końcu już na ten temat o ropie bardzo mało zostaje.

Fakt było pare ciekawszych odcinków, plus w finale ciekawostki o odwiertach przez łupki, no ale to tyle.

Generalnie dobrze się oglądało bo Billy Bob Thornton gra zajebiście swoją postać, ale te oceny 8.3 imdb są za wysokie imo :dunno:

Patrzę na Landmana przez pryzmat Yellowstone z oczywistych względów i szczerze mówiąc mnie się podoba. :D To co mnie chwilami mocno irytowało w Yellowstone, czyli mega nadęcie i przesadny patos z nielicznymi momentami przełamywania tego humorem, w Landmanie jest jakby w odwrotnych proporcjach - głównie to dość zabawna komedyjka z poważnymi tematami w tle. Do tego ten specyficzny klimat budowany ujęciami krajobrazów, muzyką. Sama historia bez szału, momentami to się ogląda jak jakąś telenowelę, ale generalnie jestem pozytywnie zaskoczony, czekam na więcej. :)

Opublikowano
28 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Co polecacie na tej platformie?

Tulsa King, Poker face, Złotko, The Curse, Burmistrz Kingstown

Dużo fajnych staroci też jest jak nie widziałes a chcesz odswiezyc, twin peaks, deadwood, house, battlestar galactica, californiaction itd

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

5 odcinek Sweetpea poza końcówką to jakaś masakra. Oczywiście nigga glina ma rację, a każdy ma ją w dupie. 

Czemu masakra? Ja jestem niezmiennie zauroczony tym serialem. Mega pozytywne zaskoczenie zupełnie znikąd, a koncepcja komediowego kryminału/slashera z postacią szarej myszki ogarniętej chęcią mordu mnie kupiła totalnie. :D Ciekaw jestem bardzo co tam dalej wymyślili.

Spoiler

To że ta policjantka zaczyna nagle łączyć kropki jest trochę naciągane, ale cały ten serial jest odjechany mocno, to schizowa komedia, a nie true crime. :D poza tym wcześniej już jej sytuacja była pokazana w analogii do głównej bohaterki, że też jest wkurwiona ogólną ignorancją ze strony otoczenia, więc coś czuję że tam mogą się jeszcze grube rzeczy dziać.