PiotrekP 2 093 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Bardziej mi chodziło o wątek Spoiler tego lachona co go w piwnicy trzymała. Takie nagłe zmienianie decyzji, zamiast kosa w szyję i do zamrażarki jak planowała. Cytuj
Shen 10 200 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Sciągnałem ostatni odcinek z torrentów bo juz mi sie nie chciało czekać. Końcówka w sumie przewidywalna juz jakos od 4 odcinka, ale jestem ciekaw jak wybrną z ostatniej sceny w drugim sezonie. Cytuj
messer88 6 838 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia 4 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Co polecacie na tej platformie? to co wcześniej czyli seriale od Sheridana + The Long Shadow Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia 1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a): Bardziej mi chodziło o wątek Pokaż ukrytą zawartość tego lachona co go w piwnicy trzymała. Takie nagłe zmienianie decyzji, zamiast kosa w szyję i do zamrażarki jak planowała. Spoiler A, okej. No to tam główna bohaterka orientuje się że jej oprawczyni jest też ofiarą znęcania się ze strony partnera, więc jej się koncepcja psuje i mięknie serce. Dość nagła zmiana, ale z grubsza trzyma się to kupy na moje oko. Cytuj
PiotrekP 2 093 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia Wziąłem się za drugi sezon Lioness i po 1 sezonie już wiedziałem, żeby przewijać sceny rodzinki, bo sztuczne to do porzygu. Cytuj
Faka 4 089 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Wziąłem się za oglądanie Twin Peaks, jakoś nigdy nie było mi po drodze i okazji obejrzeć serialu, ale to też wtedy wyżej stawiałem serial Z Archiwum X jak swego czasu w latach 90-tych na TVP leciały te seriale. Na razie obejrzałem dwie odcinki i zapowiada się spoko, na minus to chujowy format 4:3, jakby już nie mogli zrobić na 16:9. X Files na Disney ma nawet format panoramiczny. Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 3 godziny temu, Faka napisał(a): Wziąłem się za oglądanie Twin Peaks, jakoś nigdy nie było mi po drodze i okazji obejrzeć serialu, ale to też wtedy wyżej stawiałem serial Z Archiwum X jak swego czasu w latach 90-tych na TVP leciały te seriale. Na razie obejrzałem dwie odcinki i zapowiada się spoko, na minus to chujowy format 4:3, jakby już nie mogli zrobić na 16:9. X Files na Disney ma nawet format panoramiczny. Serial specyficzny o tyle, że pierwsza połowa pierwszego sezonu to dość normalny kryminał, troche obyczajówka, a później zaczyna się mocna schiza. Ale warto obejrzeć, klimacik jest wyjątkowy, no i w końcu klasyk. 1 Cytuj
Faka 4 089 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 50 minut temu, LeifErikson napisał(a): Serial specyficzny o tyle, że pierwsza połowa pierwszego sezonu to dość normalny kryminał, troche obyczajówka, a później zaczyna się mocna schiza. Ale warto obejrzeć, klimacik jest wyjątkowy, no i w końcu klasyk. To też był powód dlaczego wolałem wtedy oglądać X Files, interesowała mnie wtedy tematyka zjawisk nadprzyrodzonych i paranormalnych rzeczy. Jak na tamte czasy to serial mocno dowoził. Cytuj
PiotrekP 2 093 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Sweetpea zakończone, nawet spoko, zwłaszcza Elka. Tylko niech w 2 sezonie szybko zarżnie nigga cop. Cytuj
Shen 10 200 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 19 minut temu, PiotrekP napisał(a): niech w 2 sezonie szybko zarżnie nigga cop. nie licz na to, jest czarna Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 129 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Miasteczko South Park (Nie dla dzieci) - 2023 , Miasteczko South Park: Koniec otyłości - 2024; kolejne perły z krótkich ,,filmówek" z Uniwersum South Park, które ostatnio wygrzebałem z biblioteki SkyShowtime. Oba tytuły oceniłem na: 8/10. Obeznany z tą rzeczywistością, realizowaną tak zwariowaną, prostą, jakby z Painta i Flasha na starej wtyczce animacją... za bardzo nie jestem. South Park znam... z tego powodu, że o tej ,,baji dla dorosłych" się mówi od wielu, wielu lat, więc każdy gdzieś, coś i jakoś o tym specyfiku usłyszał. Podczas seansu obu ,,filmówek" z tego Świata bawiłem się cholernie dobrze. Podchodząc do South Park w ogóle nie patrzyłem na fabułę, jej logikę, spójność etc. Chciałem mieć z tego bekę, jakiś komentarz społeczny twórców, ironię i cynizm do wielu aktualnie dziejących się spraw i sytuacji w USA czy na świecie, więc go dostałem. Petarda! Do polecenia, ale w celach odmóżdżających - film z 2023 to pstryczek w nos Youtuberom xD. Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano 25 stycznia Opublikowano 25 stycznia Dooglądałem Złotko i pod koniec faktycznie trochę za dużo jest dróg na skróty i dziwnych zbiegów okoliczności, ale jako że to bardziej czarna komedia niż true crime to jestem w stanie przymknąć oko i przyznać wysoką ocenę typu mocnego 8. Ella jest fenomenalna w tej roli, a cała konwencja serialu bardzo mi się podoba, bo on jest jednocześnie śmieszny i momentami straszny, właśnie dzięki głównej bohaterce. Najwieksze pozytywne zaskoczenie serialowe ostatnich miesięcy. Cytuj
PiotrekP 2 093 Opublikowano 25 stycznia Opublikowano 25 stycznia Ja skończyłem 2 sezon Lioness i niezły kupsztal w stosunku do pierwszego. zoe irytowała jeszcze bardziej niż w jedynce, a to już jakieś osiągnięcie. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 129 Opublikowano 26 stycznia Opublikowano 26 stycznia South Park to zjawisko samo w sobie. To Uniwersum, które jest tak proste a zarazem zabawne, tak ,,okropnie" flashowo-paintowo rysowane a zarazem tak guilty pleasure i oryginalnie, że... po obejrzeniu ,,Miasteczko South Park: Wojny strumieniowe cz.1" na SkyShowtime, któremu to filmowi stawiam ocenę: 9/10 (i niedługo na SkyShowtime zabieram się za część 2!), nie da się nie mieć mega pocieszności i mega beki z tej kreskówy. Najlepsze w ,,Wojnach Strumieniowych", cz.1, okazał się wątek "Człekoknurodźwiedzia", Spoiler który mnie po prostu ,,zniszczył". Dzięki temu miałem istną mega bekę z tego, co SouthPark tu zaprezentowało. Mam coraz większą ochotę na obejrzenie South Park jako serialu, od samego początku. Ależ to jest megaaaaaa. XD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi