Skocz do zawartości

SkyShowtime

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sciągnałem ostatni odcinek z torrentów bo juz mi sie nie chciało czekać. Końcówka  w sumie przewidywalna juz jakos od 4 odcinka, ale jestem ciekaw jak wybrną z ostatniej sceny w drugim sezonie.

Opublikowano
1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Bardziej mi chodziło o wątek

Pokaż ukrytą zawartość

tego lachona co go w piwnicy trzymała. Takie nagłe zmienianie decyzji, zamiast kosa w szyję i do zamrażarki jak planowała.

Spoiler

A, okej. No to tam główna bohaterka orientuje się że jej oprawczyni jest też ofiarą znęcania się ze strony partnera, więc jej się koncepcja psuje i mięknie serce. Dość nagła zmiana, ale z grubsza trzyma się to kupy na moje oko. :)

Opublikowano

Wziąłem się za oglądanie Twin Peaks, jakoś nigdy nie było mi po drodze i okazji obejrzeć serialu, ale to też wtedy wyżej stawiałem serial Z Archiwum X jak swego czasu w latach 90-tych na TVP leciały te seriale. Na razie obejrzałem dwie odcinki i zapowiada się spoko, na minus to chujowy format 4:3, jakby już nie mogli zrobić na 16:9. X Files na Disney ma nawet format panoramiczny. 

Opublikowano
3 godziny temu, Faka napisał(a):

Wziąłem się za oglądanie Twin Peaks, jakoś nigdy nie było mi po drodze i okazji obejrzeć serialu, ale to też wtedy wyżej stawiałem serial Z Archiwum X jak swego czasu w latach 90-tych na TVP leciały te seriale. Na razie obejrzałem dwie odcinki i zapowiada się spoko, na minus to chujowy format 4:3, jakby już nie mogli zrobić na 16:9. X Files na Disney ma nawet format panoramiczny. 

Serial specyficzny o tyle, że pierwsza połowa pierwszego sezonu to dość normalny kryminał, troche obyczajówka, a później zaczyna się mocna schiza. :D Ale warto obejrzeć, klimacik jest wyjątkowy, no i w końcu klasyk.

• Plusik 1
Opublikowano
50 minut temu, LeifErikson napisał(a):

Serial specyficzny o tyle, że pierwsza połowa pierwszego sezonu to dość normalny kryminał, troche obyczajówka, a później zaczyna się mocna schiza. :D Ale warto obejrzeć, klimacik jest wyjątkowy, no i w końcu klasyk.

To też był powód dlaczego wolałem wtedy oglądać X Files, interesowała mnie wtedy tematyka zjawisk nadprzyrodzonych i paranormalnych rzeczy. Jak na tamte czasy to serial mocno dowoził. 

Opublikowano

Miasteczko South Park (Nie dla dzieci) - 2023 , Miasteczko South Park: Koniec otyłości - 2024; kolejne perły z krótkich ,,filmówek" z Uniwersum South Park, które ostatnio wygrzebałem z biblioteki SkyShowtime. Oba tytuły oceniłem na: 8/10. Obeznany z tą rzeczywistością, realizowaną tak zwariowaną, prostą, jakby z Painta i Flasha na starej wtyczce animacją... za bardzo nie jestem. South Park znam... z tego powodu, że o tej ,,baji dla dorosłych" się mówi od wielu, wielu lat, więc każdy gdzieś, coś i jakoś o tym specyfiku usłyszał. Podczas seansu obu ,,filmówek" z tego Świata bawiłem się cholernie dobrze. Podchodząc do South Park w ogóle nie patrzyłem na fabułę, jej logikę, spójność etc. Chciałem mieć z tego bekę, jakiś komentarz społeczny twórców, ironię i cynizm do wielu aktualnie dziejących się spraw i sytuacji w USA czy na świecie, więc go dostałem. Petarda! Do polecenia, ale w celach odmóżdżających - film z 2023 to pstryczek w nos Youtuberom xD. 

Opublikowano

Dooglądałem Złotko i pod koniec faktycznie trochę za dużo jest dróg na skróty i dziwnych zbiegów okoliczności, ale jako że to bardziej czarna komedia niż true crime to jestem w stanie przymknąć oko i przyznać wysoką ocenę typu mocnego 8.

Ella jest fenomenalna w tej roli, a cała konwencja serialu bardzo mi się podoba, bo on jest jednocześnie śmieszny i momentami straszny, właśnie dzięki głównej bohaterce. :D

Najwieksze pozytywne zaskoczenie serialowe ostatnich miesięcy.

Opublikowano

South Park to zjawisko samo w sobie. To Uniwersum, które jest tak proste a zarazem zabawne, tak ,,okropnie" flashowo-paintowo rysowane a zarazem tak guilty pleasure i oryginalnie, że... po obejrzeniu ,,Miasteczko South Park: Wojny strumieniowe cz.1" na SkyShowtime, któremu to filmowi stawiam ocenę: 9/10 (i niedługo na SkyShowtime zabieram się za część 2!), nie da się nie mieć mega pocieszności i mega beki z tej kreskówy. 

Najlepsze w ,,Wojnach Strumieniowych", cz.1, okazał się wątek "Człekoknurodźwiedzia",

Spoiler

który mnie po prostu ,,zniszczył". Dzięki temu miałem istną mega bekę z tego, co SouthPark tu zaprezentowało. 

manbearpig.png?height=165

Mam coraz większą ochotę na obejrzenie South Park jako serialu, od samego początku. Ależ to jest megaaaaaa. XD:banana:

• 2 tygodnie później...