Skocz do zawartości

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Data premiery: 21.04.2023

Ostry kandydat do chyba najbardziej chybionego designu w remasterze\remake'u ever. Sama gra? Legenda Gameboya Advance, seria twórców Fire Emblem. Czy przeszła próbę czasu okaże się już za dwa miechy 

Edytowane przez Daffy
  • Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Cena na start znana?

Bo więcej niż 129 zł za to nigdy nie wyłożę, brzydszy remake niż oryginał. Dobrze że przewijanie dodali. Żadnej gry tyle razy nie przeszedłem.

Opublikowano

219pln piękny kawalerze

Design dramatyczny, jak tani tytuł z komórki. Po cichu liczyłem że przez zawirowania wojenne i przesuniętą premierę o rok coś nad nim posiedzą ale pewnie nic nie zmienili (choć dziwne, że trailer z ostatniego directa to były same cutscenki) bo gra od roku już wytłoczona zalega na magazynach

Opublikowano

Kupiłbym te day1 rok temu, czy kiedy to miało wyjść. No ale tyle czekałem, 3DS obrastał kurzem, na ebay Advance Wars DS kosztowało mnie 10$. Sama gra o wiele lepsza, dłuższa, bardziej rozbudowana i bez tego gównianego designu. 

Opublikowano

To robi dla Nintendo firma Way Forward i jak tak na gameplay patrzę to chyba to działa na silniku na którym robią też Shantae xddd

Design jest dramatyczny

Opublikowano
19 minut temu, zdrowywariat napisał:

Wierzę, że coś poprawili, bo dziwny był ten ostatni trailer bez gameplayu.

Oni mają od roku wytłoczone pudełka, ta gra od roku jest w goldzie

Opublikowano

A, czyli przez rok nie przygotowali patcha day-one zmieniającego brzydką grę z komórek w piękny pokaz rysowanej grafiki na miarę np.cell shadingu w HIFI RUSH.

Musi wystarczyć emulacja na komórce.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wygląda identycznie jak rok temu. Gdzieś czytałem ponoć że jedynie względem tamtego buildu poprawili wczytywania między mapką a starciem.

Design mnie dalej odrzuca, wyprana gra z uroku oryginału. Ktoś nawet w preview dał screeny porównawcze i masakra. Chyba sobie wargroove załącze za tydzień i zapale świeczkę.

Opublikowano

Mimo grafiki nawet bym kupił, ale ta gra powinna kosztować max. 89 zł, fajnie by było mieć grę zawsze pod ręką, ale to zwykłe złodziejstwo za grę w brzydszej wersji.

Opublikowano

Tragiczna jest ta grafika, wolałbym lekko podrasowane sprajty, albo chociaż przełącznik jak w odswiezonym diablo 2 pomiedzy  stara a nowa grafa.

O ile mapki do przeżycia, to starcia tragedia, bieda 3d rodem z jakiejś budzetowej mobilki.

Pewnie i tak wezme day1, bo dwie długie gry w cenie jednej, ale niesmak pozostaje.

Przechwytywanie.JPG.a7e75e98576f061ad2959470af1a2889.JPG

:balon:

• Smutny 2
Opublikowano
45 minut temu, Shen napisał:

Tragiczna jest ta grafika, wolałbym lekko podrasowane sprajty, albo chociaż przełącznik jak w odswiezonym diablo 2 pomiedzy  stara a nowa grafa.

O ile mapki do przeżycia, to starcia tragedia, bieda 3d rodem z jakiejś budzetowej mobilki.

Pewnie i tak wezme day1, bo dwie długie gry w cenie jednej, ale niesmak pozostaje.

Przechwytywanie.JPG.a7e75e98576f061ad2959470af1a2889.JPG

:balon:

wtf? pamiętam jak oglądałem reveal trailer i nie wyglądało to tak źle?