Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ukończony szpil, wspaniała retro gierka. 

+++ Walki z bossami to jest mistrzowska robota i największy plus tej gry, każdy unikalny, kilka faz, finalny boss aż miałem ciary, bossów jest

Spoiler

20!!!

++ poziom trudności na normal jest ok, gra wymaga skilla, a właściwie nauki etapu, ale zawsze na normalu te 3 błędy można zrobić

+ długość gry - 6-7h na przejście ginąć wiele razy na ten typ gry uważam za strzał w 10

+ bardzo duża ilość broni i każda różni się od siebie

+ 3 grywalnych bohaterów (nie sprawdziłem tego za bardzo, ale mają różne eq i podstawowy przedmiot do rzucania to na pewno)

+ wygląda genialnie na małym ekranie handhelda (Deck), zawsze wolę ten styl graficzny na małym ekranie :) 

- levele za krótkie, wolałbym większe levele, zakończenie bossem bym zostawił, ale trochęrozbudował etapy, jakby kiedyś powstała dwójka

• Odpowiedzi 35
  • Wyświetleń 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Kopia z tematu "właśnie ukończyłem".   Ogrywany w ramach przegryzki od większych tytułów dostarczył mi nieprawdopodobną ilość frajdy. Zachwycający w swojej kategorii. Uzależniający, ale post

• zdrowywariat
    zdrowywariat

Nie wiem, dlaczego ten sztos nie posiada własnego wątku, skoro najlepsze indyki go mają, a taki właśnie jest Huntdown, topowym indykiem:     Jeśli ktoś lubi strzelanki w stylu

• Ta, w końcu zdrowy coś dobrego polecił. Będzie grane w coopie.

Opublikowano
  • Autor

Zgadzam się z tym co napisałeś, poziomy mogłyby być ciut dłuższe, bo cała reszta wypas, a i pięciu bossów więcej do ubicia też by nie zaszkodziło. Czytałem kiedyś wywiad z twórcami, którzy pojawili się na reddicie i odpowiadali na pytania fanów. Samo stworzenie gry trwało 3 lata (5 lat, jeśli liczyć od pomysłu do wydania), a od premiery gry minęły 3 lata, więc niedługo coś zapowiedzą. Mówili również, że mieli kilka innych gangów w zanadrzu, które nie pojawiły się w grze, więc liczę na to, że sequel jest w drodze. To jedna z nielicznych gier, w której widać włożone serduszko, mam 55h nastukane, przeszedłem na normalu i hardzie 100%, ale wracałem też kilka razy postrzelać bez spiny, żeby się upewnić, czy na pewno ten retro shooter jest, aż tak dobry.

Spoiler

Jest.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 24.02.2023 o 08:49, Dave Czezky napisał:

Jedna z najlepszych gier wszechczasow.

No i muszę się zgodzić :/

Opublikowano

Blazing Chrome jeszcze przede mną. Graficznie średnio jak widziałem, ale kiedyś się zagra. Huntdown ma rewelacyjna muzykę. 

Opublikowano

Sprawdzcie jeszcze Broforce. Tez dobra strzelanka. Uklon w strone bohaterow akcji z lat 70, 80, 90. 

Opublikowano

Broforce widziałem na YT i nie podoba mi się wizualnie. Za małe te ludziki, pewnie jak się z kimś gra to nei zwraca się na to uwagi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem wszystkie te strzelanki tu polecane i nic nie ma podjazdu do Huntdowna, tego feelingu, klimatu, różnorodności, dbałości o szczegóły, czekam na dwójeczkę z niecierpliwością :)

• 1 rok później...