Skocz do zawartości

Age of Empires 2

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, suteq napisał(a):

Daj znać jak ci się w to gra na SD bo ja sobie nie wyobrażam jak na tym grać xd 

W majesty gram, nic gorszego nie może mi się przytrafić 

Opublikowano
47 minutes ago, suteq said:

Daj znać jak ci się w to gra na SD bo ja sobie nie wyobrażam jak na tym grać xd 

Gra się całkiem spoko. Touchpady świetnie się sprawdzają i ogólnie doświadczenie jest o wiele lepsze niż granie padem. Skończyłem w ten sposób Starcrafta, Dawn of War, Red Alerta, grałem w Age of Empires 2, Company of Heroes. Kwestia odpowiednich ustawień chyba i przyzwyczajenia

Opublikowano (edytowane)

Kurła jak dostaje szewskiej pasji na myszce to nie chcę wiedzieć co by się działo na touch padach. AOE 1 na pewno nie nadaje się na przenośne sprzęty, dlatego zrobili tylko tą bieda pc wersje. Jakoś przemęczę do końca i wleci dwójeczka. Jak już zacząłem to trzeba dobić acziki, na szczęście z pvp chyba trzeba tylko jeden ranked wygrać. 

Edytowane przez Chewie
Opublikowano

Serio, do przyzwyczajenia. A do grania na padzie ni cholery nie mogłem się przyzwyczaić. Oczywiście jest to dobre na kampanię, a nie do pvp z doświadczonymi graczami. Odpaliłem dziś i pograłem z godzinkę. Na początku myliły mi się triggery, ale nawet standardowy układ sterowania jest spoko. A na ekranie Decka wygląda to tak:

IMG_4494.jpeg

Opublikowano
11 godzin temu, XM. napisał(a):

W majesty gram, nic gorszego nie może mi się przytrafić 

Pamiętam Majesty, świetna gra. Poziom trudności pod koniec był przegięty, szczególnie, gdy nie sterujemy jednostkami, a jedynie możemy je zachęcać nagrodami za udanie się w konkretne miejsce. Pewnie jeszcze gdzieś w kartonie leży oryginał z dawnych lat, teraz nawet tego bym nie odpali, został tylko laptop bez napędu. 

Opublikowano (edytowane)

image.thumb.png.ff40fe4b43ab8434341069a7f6b248ab.png

Ci to mają pomysły, zbuduj wonder co trwa jakieś 10 minut, potem czekaj 2000 lat nic nie robiąc, żeby skończyć misje

No nic odpalę sobie jakiś serial niech czekają sobie w tle

Edytowane przez Chewie
Opublikowano
14 godzin temu, Homelander napisał(a):

Serio, do przyzwyczajenia. A do grania na padzie ni cholery nie mogłem się przyzwyczaić. Oczywiście jest to dobre na kampanię, a nie do pvp z doświadczonymi graczami. Odpaliłem dziś i pograłem z godzinkę. Na początku myliły mi się triggery, ale nawet standardowy układ sterowania jest spoko. A na ekranie Decka wygląda to tak:

IMG_4494.jpeg

Grasz pewnie na najłatwiejszym gdzie nie trzeba się martwić o o osobne sterowanie pikami, konnicą czy dystansowymi + oblężnicze. 

10 godzin temu, Chewie napisał(a):

image.thumb.png.ff40fe4b43ab8434341069a7f6b248ab.png

Ci to mają pomysły, zbuduj wonder co trwa jakieś 10 minut, potem czekaj 2000 lat nic nie robiąc, żeby skończyć misje

No nic odpalę sobie jakiś serial niech czekają sobie w tle

Wrogowie wtedy biorą na cel cud i trzeba go bronić, chyba ,że zniszczyłeś wrogów a później wybudowałeś cud ale wtedy w scenariusze to można i po półtorej godziny grać xd 

Opublikowano
25 minutes ago, Ukukuki said:

Grasz pewnie na najłatwiejszym gdzie nie trzeba się martwić o o osobne sterowanie pikami, konnicą czy dystansowymi + oblężnicze. 

Wrogowie wtedy biorą na cel cud i trzeba go bronić, chyba ,że zniszczyłeś wrogów a później wybudowałeś cud ale wtedy w scenariusze to można i po półtorej godziny grać xd 

Na normalu czy tam standard. Akurat w RTS lubię wyzwanie. I czemu miałbym nie sterować osobno oddziałami, co jest oczywiste w AoE

Opublikowano
6 minut temu, Homelander napisał(a):

Na normalu czy tam standard. Akurat w RTS lubię wyzwanie. I czemu miałbym nie sterować osobno oddziałami, co jest oczywiste w AoE

Standard to jest właśnie najłatwiejszy poziom trudności w AoE, nie trzeba tam się za bardzo przejmować ekonomią czy ustawieniem wojsk a przeciwnik nie jest zbyt agresywny i nie stosuje natarczywie makro. Też nie pamiętam dokładnie ale pierwsze 3 kampanie dodatkowo mają obniżony poziom trudności a pierwsze 3 misje pierwszej kampanii to są samouczki. 

W kampanii gra się ogólnei tylko na 3 poziomach trudności, brąż - standard, srebro - średni, złoto -trudny. 

Opublikowano
13 minutes ago, Ukukuki said:

Standard to jest właśnie najłatwiejszy poziom trudności w AoE, nie trzeba tam się za bardzo przejmować ekonomią czy ustawieniem wojsk a przeciwnik nie jest zbyt agresywny i nie stosuje natarczywie makro. Też nie pamiętam dokładnie ale pierwsze 3 kampanie dodatkowo mają obniżony poziom trudności a pierwsze 3 misje pierwszej kampanii to są samouczki. 

W kampanii gra się ogólnei tylko na 3 poziomach trudności, brąż - standard, srebro - średni, złoto -trudny. 

Muszę na to zerknąć. Zwykle większy poziom trudności zmniejsza moje obrażenia i hp, a zwiększa u przeciwników, co w RTS rozpieprza balans, dlatego nie ruszam tego. Ale jak tu się sprowadza do lepszych zachowań przeciwnika to warto zmienić.

Tak ogólnie do czego zmierzasz? Do tego, że sterowanie m+k jest lepsze? No absolutnie i bez wątpienia jest, nie ma w ogóle dyskusji. Tak samo jak granie na monitorze dla większej precyzji i oglądu pola walki. Niemniej jak ktoś chce sobie popykać w jakąś rtsową kampanię na Decku to polecam sprawdzić. Mi sterowanie siadło na tyle, że gra mi się przyjemnie. O niebo przyjemniej niż padem w AoE2 na Xboxie. Jak wspomniałem, skończyłem Starcrafty w ten sposób, Dawn of War, Red Alerta. Popykałem w AoE2, Company of Heroes, Dungeon Keepera 2. Tylko tyle i aż tyle 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Tak właśnie zrobiłem, było po drodze to rowzwaliłem mu bazę statkami. Wcześniej jeden scenariusz mi zajął cały dzień bo nie ogarnąłem, że mogę awansować do epoki żelaza

• Haha 1