easye 3 389 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 Nie wiem dlaczego ta gra nie doczekała się tematu, albo standardowo wyszukiwarka nawet go nie pokazuje przez 1 post, ale kupując grę za 30 zł człowiek zastanawia się, kiedy właściwie się Blizzard skończył. Ten niezależny hack’n’slash zaliczył swego czasu wejście smoka, o jakim inni konkurenci Diablo – Path of Exile i Grim Dawn – mogli tylko pomarzyć, zawsze miałem go na liście do nadrobienia, a obecnie dodatkowo sprzedawany jest w cenie cheeseburgera z frytkami! https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/wolcen-lords-of-mayhem-na-steam-w-historycznie-niskiej-cenie-3038-zl-w-gamersgate/ Gra jest przekozaczna, do tego to chyba najładniejszy diablolike w jaki kiedykolwiek grałem. Konstrukcja i przystępności Diablo 3, do której zaimplementowano przefiltrowane mechaniki rodem z Path of Exile. Póki co miazga - trailer (człowiek czeka na Diablo z komórek, a do gazetek takie sztosy dodają!) Premiera PS5/PS4 już 15 marca. Ładny exclusive sobie Sony zrobiło. 1 2 1 Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 4 godziny temu, easye napisał: Ładny exclusive sobie Sony zrobiło. No całkiem niezły https://www.metacritic.com/game/pc/wolcen-lords-of-mayhem 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 221 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 5 godzin temu, easye napisał: Ładny exclusive sobie Sony zrobiło. Ładny ex z PC z żółto na meta, Blizzard się nie pozbiera. Cytuj
Dante 450 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 Chciałem kiedyś to kupić na PC, ale materiały wideo mnie odstraszyły. Jakieś powolne strasznie się wydawało i ospałe. No ale na konsolach gigantycznej konkurencji nie ma:) Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 4 marca 2023 Autor Opublikowano 4 marca 2023 Gra zbierała slabe oceny za błędy w early access i mase bugow po premierze. Obecnie po 3 latach developingu nie ma tam żadnych błędów. Chyba nawet nie zadaliscie sobie trudu by przeczutac te podsymowania... zesztą sam gram i mogę napisać tylko że Blizard to jest jakieś lata świetle za tą grą, a sama rozgrywka póki co jest znacznie lepsza niż w Path Of Exile czy Grim Down. 1 Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 Jeśli wersja na PS5 będzie kosztować 30 zł i dostanie oceny wyższe niż 60% to kupię. Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 Ocena na meta nie odzwierciedla obecnego stanu gry. Na premierę Wolcen miał masę problemów, od technikaliów po sam content i kwestie balansu. Teraz jest znacznie lepiej. Może nie jakiś top tego rodzaju gier ale 8 bym dał. Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 4 marca 2023 Autor Opublikowano 4 marca 2023 No nie wiem dlaczego niektórym tak trudno to zrozumieć, ide o zakład że wersja PS5 to będzie ocena na poziomie 8/10 - 9/10 co przy H'n'S będzie mega wysoką notą. Nijak się ta gra nie ma do wersji z 2020 r, gdy recenzenci zgodnie powtarzali, że gra byłaby świetna gdyby nie błędy, zły balans, który powodował frustracje itp rzeczy. Po 3 latach dostała tyle Quality Of Life Patchy, ze jest kompletnie inną grą. No ale wiadomka - klaun, 6/10, wracamy do World Of Warcraft. Elo! 1 Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 Fajnie, że wyjdzie na konsole. Jeśli cena będzie znośna i nie będzie problemów natury technicznej + normalny offline, to chętnie kupię. Diablo IV nie dla mnie. Płacić ponad 300zł + always online, a tym samym obowiązkowy zakup plusa w przypadku konsol to jakiś przykry żart. Cholera wie, być może blizzard dowali jakieś mikrotransakcje itp syf. No ale kult Diablo sprawia, że co niektórzy mają klapki na oczach. Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 No, super zabawa będzie grać w czerwcu w Wolcena samemu jak ziomki na discordzie będą farmić razem w D4. Sounds like a plan. Cytuj
XM. 11 024 Opublikowano 4 marca 2023 Opublikowano 4 marca 2023 Godzinę temu, Alastor84 napisał: Fajnie, że wyjdzie na konsole. Jeśli cena będzie znośna i nie będzie problemów natury technicznej + normalny offline, to chętnie kupię. Diablo IV nie dla mnie. Płacić ponad 300zł + always online, a tym samym obowiązkowy zakup plusa w przypadku konsol to jakiś przykry żart. Cholera wie, być może blizzard dowali jakieś mikrotransakcje itp syf. No ale kult Diablo sprawia, że co niektórzy mają klapki na oczach. Always online nie jest chyba równoznaczne z obowiązkowym zakupem usług do gry online. Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 4 marca 2023 Autor Opublikowano 4 marca 2023 Trochę dziwne, ze gra nie wychodzi na Xie, a na każdym kroku pad od Xboxa xD Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Jeden gracz, tylko online 4. Także jebac Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Nie no za 230 to daj spokój xD Ta gra może nie być już taka zła jak na premiere ale tyle też nie jest warta. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Trochę ich poniosło z ceną. To goła edycja tak? Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 To ta gra, co na PC była ostatnio w promocji za 36zł? Ja rozumiem pudełka na Switcha z zawyżoną ceną, ale tu "trochę" przesada, mimo wszystko. Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 15 marca 2023 Autor Opublikowano 15 marca 2023 Kiedy w ogole mija embargo na recenzje? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Cena spora bo konsolowa premiera Na redicie juz potwierdzili, że nie ma kanapowego coopa. Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 3 godziny temu, Plugawy napisał: Jeden gracz, tylko online 4. Także jebac 179 podstawowa... i tak przegięcie, ale na dwóch IMO kupię i mam nadzieję, będzie w co grać do czasu Diablo. Póki co męczę Minecraft: Dungeon ;D Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Miałem dodane do wishlisty i nie było innej wersji przedtem tylko delux mi wyszukiwało. Rzeczywiście zwykła 179zl. No ALE nie ma kanapowego coopa. Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Wczoraj wyszedł 4 chapter i wróciło sporo bugów. Przy sprzedawaniu lootu poza miastem po kliknieciu framerate spada do 1 na ułamek sekundy, sprzedając kilka rzeczy po kolei gra sobie stoi i czekamy az sie wszystko sellnie xd Ikonki się rozjeżdzają i rozciągają w endgamowym menu. Na jednej z map na ekspedycjach nie spawnował mi się boss wiec trzeba było przerywać ekspedycje (nie dostajemy wtedy nagród za ukończenie). Dodali nowy endgame loop ale trochę nie widzę w nim sensu. Przygotowujemy sie na ostatniego bossa pokonując jego generałów i na końcu pokonujemy jego. Z każdym loopem jest silniejszy. Problem w tym, że zabiłem go 2 razy i nie wiem do końca co ja z tego mam bo ani lootu ani jakiegoś dodatkowego expa nie dostałem. To co było wcześniej endgamem nadal jest i ten Ahriman jest dodatkowo ale po co to. Może coś przeoczyłem, nie wiem. Ogólnie za 35zł na Steamie to fajny klon Diablo do pogrania, można bardziej kombinować z buildem niż w Diablo i jest fun ale to nie jest gra warta ceny jaką dali na PSStore. Czuć niski budżet od początku. Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 1 godzinę temu, UberAdi napisał: Ogólnie za 35zł na Steamie to fajny klon Diablo do pogrania, można bardziej kombinować z buildem niż w Diablo i jest fun ale to nie jest gra warta ceny jaką dali na PSStore. Czuć niski budżet od początku. Może nie jestem aż takim fanem diablolike i się nie znam, ale trochę pograłem i porównując pierwsze wrażenia to raczej bym powiedział, że to Diablo III jest tą grą z niskim budżetem, a nie Wolcen. 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 DIablo 3 ma 12 lat, co tu porównywać. Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, tjery napisał: Może nie jestem aż takim fanem diablolike i się nie znam, ale trochę pograłem i porównując pierwsze wrażenia to raczej bym powiedział, że to Diablo III jest tą grą z niskim budżetem, a nie Wolcen. No zobaczyłeś graficzkę i ci trochę przysłoniła resztę. Animacje, interfejs czy audio bugujące się za każdym razem gdy np wchodzimy w endgamowy portal gdy którys ze skilli nadal jest odpalony to bida. Wczoraj miałem audio buga który powodował, że słyszałem tylko dzwieki otoczenia, nic innego. Cała gra działa online niestety na jakichś pordzewiałych serwerach chyba, przez co często zdarza się lag pomiędzy naszym inputem a tym co postać robi na ekranie i to jest chyba najbardziej denerwujący problem tej gry. Mam w buildzie shielda którego odpalam gdy jest ciężko i często zdarza mi się go wyłączyć przez przypadek bo wciskam go drugi raz myśląc że może cooldowna nie miałem. Okazuje się, że miałem tylko informacja na serwer leciała 2 sekundy xD Kolejna sprawa to itemizacja, jest bardzo mało unikalnych itemów w porównaniu do innych tego rodzaju gier i co gorsza możemy wydropić od początku do końca te same tylko z rollem zależnym od levelu na którym je dropnęliśmy. Więc w przypadku np. fizycznego melee buildu polujemy cały czas na Abolition Act, ja mam w stashu już 4 każdy na inne levele xd Można się czepiać jeszcze detali jak działanie pasków życia i expa które nie napełniają się płynnie tylko skokowo ale to już szczegóły. Edytowane 15 marca 2023 przez UberAdi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi