Skocz do zawartości

Dragon Ball: Sparking! Zero

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 19.09.2024 o 17:27, SlimShady napisał(a):

Wszystko będzie w grze, bez klasycznych dla dzisiejszych bijatyk wycinanek? Jakoś nie chce mi się wierzyć.

Ma być Season Pass, na końcu tego drugiego filmiku w poście wyżej widać szczegóły.

• Dzięki 1
Opublikowano

Z reguł, w tych grach,  tną w chuja na OG muzyce(przynajmniej wydania zachodnie), czasami jest garstka utworów, ale większość wrzucają w dlc(i tak przerzucają te same paczki pomiędzy innymi odsłonami). Tutaj nie spodziewam się, żeby było inaczej, ale może zaskoczą.

Opublikowano

Podobnie jako fan serii BT mocno czekam natomiast jak zobaczyłem już zapowiedziane kilka DLC z postaciami to poczekam ten rok by dostać wypasioną wersje z wszystkim co jest możliwe bo jednak seria BT zawsze stała ilością postaci/map i mimo dużej ilości postaci chciałoby się mieć wszystko razem. Jestem też ciekaw okna wyboru postaci bo ten prezentowany obecnie wygląda paskudnie i nieczytelnie jak z jakiegoś Mugen-a, bardziej by mi pasowało ujednolicenie wszyskiego jak w starych BT czy też innych bijatykach.

Opublikowano

Nie wiem ile dokładnie będzie utworów z anime, ale w grze jest opcja włączenia lub wyłączenia muzyki z bajki.

Opublikowano

Jaram się okrutnie jedyna gra w tym roku, którą biorę na premierę a może nawet złamie swoją zasadę i zamówię pre-order bo i tak muszę mieć to na konsoli. Co jakiś czas włączam sobie BT3 z Wii na emulatorze i gdyby to ubrać w dzisiejszą graficzkę ajjj miodek :banderas:i tak wygląda ten Sparking Zero. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wszystko super, ale bardzo kłuje mnie w oczy animacja postaci, która jest zrobiona standardowo jak w innych grach 3D.

Liczyłem na (nie pamiętam jak się to nazywa... animacja poklatkowa?) rozwiązanie z FighterZ, gdzie symulowana była animacja postaci z anime i wyglądało to niemalże jak to, co widać w filmach / serialach DB.

Tutaj brak tego psuje totalnie efekt...

Aż dziwi mnie, że nikt o tym nie wspomina.

Edytowane przez Emet
Opublikowano

Bo to jest dosłownie Budokai Tenkaichi w nowej oprawie, więc każdy kto miał styczność z tamtą serią jest obyty z tymi animacjami. Wręcz przeciwnie, w arena fighterze to jak najbardziej działa.

Opublikowano

Tak, jestem obyty z serią i może jakby nie zajebiście zrobiona animacja w FighterZ, ta "zwykła" płynna by mi nie przeszkadzała. Myślę, że dałoby się połączyć oba światy, tylko wymagałoby to więcej pracy, bo z tego co gdzieś czytałem musięli ręcznie dopasowywać wiele animacji aby w stylu poklatkowym wyglądały jak z anime. Tutaj przy dużo większej liczbie postaci i większej swobodzie w pracy kamery byłoby to pewnie duuużo roboty.

Opublikowano

FighterZ to jednak gierka 2D, animowanie takiej produkcji działającej w dwóch płaszczyznach (nawet jeśli korzysta z modeli 3D) to chyba trochę inna rzecz niż animowanie gry, gdzie postać porusza się w sześciu stopniach swobody. Mogę się mylić bo nie jestem szpecem, ale instynktownie coś mi podpowiada, że różnice mogą być duże.

Opublikowano

Pograłem kilka godzin w trybie fabularnym, zrobiłem kilka scenariuszy "what if" i bawiłem się lepiej niż myślałem. Nie kumam systemu arena fighterów, ale otoczka i nostalgia ciągnęły mnie do "jeszcze jednej walki".

PS Edycja Ultimate nie ma całej muzyki. Są 2 paczki do dokupienia, za ok. 70 zł każda. Słabo...