sph! 841 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 32 minuty temu, grzybiarz napisał: Aha, niedawno gdzieś na fejsie widziałem jakiś fanpejcz, gdzie gość wrzucił foto, że w którymś roku, wychodziło 17 pism growych! Ale wtedy było co recenzować, bo wychodziły gry. A obecnie masz symulatory chodzenia (po otwartym świecie, byle nie za daleko) i oglądania animacji. 2 Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 w 2000 roku, to mało kto miał neta, a niusy czy płytki kusiły. I kiosk był na każdym osiedlu, i papier tańszy. 1 Cytuj
Roger 2 082 Opublikowano 28 marca 2023 Autor Opublikowano 28 marca 2023 W dniu 26.03.2023 o 19:09, Zwyrodnialec napisał: Kto będzie pisał recenzję RE4? Roger wybierz kogoś ogarniętego, kto chociaż odświeży sobie materiał źródłowy. Może nie będzie wtedy pisał bzdur jak Rozbo w playteście, że przeciwnicy nauczyli się chwytać od tyłu, bo to już było w oryginale. Recenzję pisze Komodo, który miesiąc przed premierą odświeżył sobie też oryginalną czwórkę. Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 Ten dział o nowych gierach na stare sprzęty powinien zostać na dłużej. Lubie takie tematy. Mam co prawda megadrive mini i snesa mini z tych sprzetow wiec pewnie nie ogram tych gier ale lubie czytac. Moze skusze sie na jakąś stara konsole kiedys. Juz raz prawie kupilem a1200. Poki co najstarszy obecnie to wii i 3ds. W Polsce mam gdzies jeszcze gameboya ale jakos nie ciagnie mnie do niego. 1 Cytuj
Pix 915 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 Raczej żadne zaskoczenie, horrory AAA zazwyczaj Komodo ogarnia. Ja cały czas czekam aż Konsolka dostanie jakiś mega duży tytuł do recki i wystawi mu 5/10. Wyobrażam sobie tę gównoburzę 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 3 godziny temu, Roger napisał: Recenzję pisze Komodo, który miesiąc przed premierą odświeżył sobie też oryginalną czwórkę. Komodo twierdził, że w oryginalnym RE2 nie było Ironsa i Marvina. Pamiętam, że to było w numerze z recenzją RE7 w tekście o historii serii. Cytuj
KOMODO 67 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 5 godzin temu, Zwyrodnialec napisał: Komodo twierdził, że w oryginalnym RE2 nie było Ironsa i Marvina. Pamiętam, że to było w numerze z recenzją RE7 w tekście o historii serii. Ale w RE4 nie było ich już z całą pewnością, mogę więc śmiało recenzować 7 Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 29 marca 2023 Opublikowano 29 marca 2023 Nowy papier jest tragiczny. A ostatnio taki fajny dawaliście... @Konsolite Gdzie znajdę więcej informacji o Saturn Extreme na forumku, co zajawkujesz w środkach szmatławca? Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 29 marca 2023 Opublikowano 29 marca 2023 E, mnie się nowy papier bardzo podoba, zmiana na plus moim zdaniem. Co prawda szmatławiec wygląda na znacznie cieńszy niż z tym szorstkim papierem co był poprzednio, ale sam feeling z czytania bardzo pozytywny. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 29 marca 2023 Opublikowano 29 marca 2023 Z jednej strony papier sprawia wrażenie bardziej premium, z drugiej strony mnie osobiście bardziej pasował ten szorstki. Tylko, że to detale, nie mam z z tym żadnego problemu. Tekstem numeru zdecydowanie analiza powiązań twórców Atomic Heart by SoQ, dobra robota. Cytuj
Konsolite 552 Opublikowano 29 marca 2023 Opublikowano 29 marca 2023 (edytowane) W dniu 28.03.2023 o 15:40, Pix napisał: Raczej żadne zaskoczenie, horrory AAA zazwyczaj Komodo ogarnia. Ja cały czas czekam aż Konsolka dostanie jakiś mega duży tytuł do recki i wystawi mu 5/10. Wyobrażam sobie tę gównoburzę Najlepiej od Sony 12 godzin temu, jakbu napisał: Nowy papier jest tragiczny. A ostatnio taki fajny dawaliście... @Konsolite Gdzie znajdę więcej informacji o Saturn Extreme na forumku, co zajawkujesz w środkach szmatławca? Jak tylko będę miał kilka rzeczy dopiętych na 100% to zaatakuję z pełnoprawnym info Będzie pościk, rozpiska i pytania do forumowiczów. Mam jeden nieco dziwaczny pomysł, do którego forum się nada idealnie, ale to na spokojnie, po weekendzie, choć korci mnie by założyć wątek 1 kwietnia Tymczasem Edytowane 29 marca 2023 przez Konsolite 3 4 1 Cytuj
Konsolite 552 Opublikowano 29 marca 2023 Opublikowano 29 marca 2023 W dniu 28.03.2023 o 15:37, Jontek80 napisał: Ten dział o nowych gierach na stare sprzęty powinien zostać na dłużej. Lubie takie tematy. Mam co prawda megadrive mini i snesa mini z tych sprzetow wiec pewnie nie ogram tych gier ale lubie czytac. Moze skusze sie na jakąś stara konsole kiedys. Juz raz prawie kupilem a1200. Poki co najstarszy obecnie to wii i 3ds. W Polsce mam gdzies jeszcze gameboya ale jakos nie ciagnie mnie do niego. Istnieją alternatywne sposoby ogrania wielu gier na stare sprzęty Cytuj
Piechota 434 Opublikowano 29 marca 2023 Opublikowano 29 marca 2023 23 minuty temu, Konsolite napisał: Istnieją alternatywne sposoby ogrania wielu gier na stare sprzęty JAKIE? :O Cytuj
Konsolite 552 Opublikowano 29 marca 2023 Opublikowano 29 marca 2023 16 minut temu, Piechota napisał: JAKIE? :O Na PoGRAduszkach się dowiesz Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 29 marca 2023 Opublikowano 29 marca 2023 2 godziny temu, Konsolite napisał: Na PoGRAduszkach się dowiesz Domyslam sie ze chodzi o xss. Mam xsx i powiem ze sie bardzo kurzy ostatnimi czasy. Chyba z 2 miesiace nikt go nie odpalal. Switch tylko chodzi w uzyciu. No i w niedziele troche pogralem w megamana x na snesie. Mysle zeby kupic RE4 na tego xsx tylko ta cena mnie troche dobija. Jeszcze octopatha 2 mecze, a metroid czeka w kolejce i pare innych gierek. Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Na fejsie już jest zapowiedź Saturna Extreme, 4 okładki do wyboru, biere z Panzer Dragon. Dziwne ze z Soniciem nie ma. Chodzi o prawa autorskie? Przykładowy link https://allegro.pl/oferta/magazyn-saturn-extreme-1-2023-nights-into-dreams-13499781761 1 1 Cytuj
Homelander 2 083 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Co jest dziwnego w tym, że w numerze o Saturnie nie ma okładki z Sonikiem? Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Sonic to symbol Segi, jak Marian u Nintendo. Ale to wiesz wiec nie wiem po co pytasz 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Jakoś kompletnie mnie ta konsola ominęła, ale numer do kolekcji trzeba nabyć Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Dzięki za info, zamówione z okładką z Nights i Panzer Dragoon. Szkoda ,że okładki nie są w japońskim stylu okładek gierek VF czy PD które były przepiękne. @grzybiarzSonic nie miał ani jedej dobrej gry na Saturnie. Mi się kompletnie nie kojarzy z tą konsolą. Cytuj
Homelander 2 083 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 16 minutes ago, grzybiarz said: Sonic to symbol Segi, jak Marian u Nintendo. Ale to wiesz wiec nie wiem po co pytasz Dlatego, że na Saturna nie wyszedł żaden nowy Sonic (nie liczac jakiegoś izometrycznego), a nawet sa teorie, że to właśnie jego brak był jednym z powodów upadku. Brak okładki jest wiec niczym dziwnym Cytuj
sph! 841 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 https://www.segashop.co.uk/collections/all-products/products/sonic-adult-cosplay-robe Zamiast okładki z Soniciem. Cytuj
Konsolite 552 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 W dniu 30.03.2023 o 01:18, Jontek80 napisał: Domyslam sie ze chodzi o xss. Mam xsx i powiem ze sie bardzo kurzy ostatnimi czasy. Chyba z 2 miesiace nikt go nie odpalal. Switch tylko chodzi w uzyciu. No i w niedziele troche pogralem w megamana x na snesie. Mysle zeby kupic RE4 na tego xsx tylko ta cena mnie troche dobija. Jeszcze octopatha 2 mecze, a metroid czeka w kolejce i pare innych gierek. Yup, ale są jeszcze inne możliwości, przekazywane przez mędrców z najgłębszych czeluści internetu re4 jest ok, ale moim zdaniem nie trzeba się spieszyć z zakupem, goty będzie dobra inwestycja jak wszystko dodadzą , włącznie z dlc itp 11 godzin temu, grzybiarz napisał: Na fejsie już jest zapowiedź Saturna Extreme, 4 okładki do wyboru, biere z Panzer Dragon. Dziwne ze z Soniciem nie ma. Chodzi o prawa autorskie? Przykładowy link https://allegro.pl/oferta/magazyn-saturn-extreme-1-2023-nights-into-dreams-13499781761 Chodzi o…. wszystko napisze / wyjaśnię w poprawnym wątku, wieczorem jak ustalę co się stało… 2 Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Konsolite napisał: Yup, ale są jeszcze inne możliwości, przekazywane przez mędrców z najgłębszych czeluści internetu re4 jest ok, ale moim zdaniem nie trzeba się spieszyć z zakupem, goty będzie dobra inwestycja jak wszystko dodadzą , włącznie z dlc itp Chodzi o…. wszystko napisze / wyjaśnię w poprawnym wątku, wieczorem jak ustalę co się stało… No to poczekam. Zreszta mam tyle gier do skonczenia. Co miesiac kupuje po kilka a koncze z 2-3. No chyba ze sie za bardzo pojaram na zakupy to wyladuje wczesniej w kolekcji. Ps pojawil sie nowy wydatek. Ten Saturn extreme. Na bank kupie z tym kolesiem w czapeczce na okladce. Nic nie gralem nigdy na saturnie. Z segi to tylko gralem na megadrivie i makaronie na jakies gieldzie starych gier. Poza tym jutro zapisy na ksiazke o c64 to razem zamowie oraz kolejne numery top secreta od retronics. Bedzie co czytac jak przyjdzie ten caly stos. Edytowane 31 marca 2023 przez Jontek80 1 Cytuj
Konsolite 552 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 5 godzin temu, Jontek80 napisał: No to poczekam. Zreszta mam tyle gier do skonczenia. Co miesiac kupuje po kilka a koncze z 2-3. No chyba ze sie za bardzo pojaram na zakupy to wyladuje wczesniej w kolekcji. Ps pojawil sie nowy wydatek. Ten Saturn extreme. Na bank kupie z tym kolesiem w czapeczce na okladce. Nic nie gralem nigdy na saturnie. Z segi to tylko gralem na megadrivie i makaronie na jakies gieldzie starych gier. Poza tym jutro zapisy na ksiazke o c64 to razem zamowie oraz kolejne numery top secreta od retronics. Bedzie co czytac jak przyjdzie ten caly stos. Wiadomo jak jest, czasami bywa tak ze koncze/ogarniam to co dostene do recenzji niz "topowe hity" w które "wszyscy" się zagrywają w danym momencie. Dopuki jest fun to nie ma sensu gonic za nowościami, a czesto i tak trzeba poczekać by sie dało grać - zmora dzisiejszych czasów ze regularnie jest się plącącym beta testerem 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi