kes 1 462 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 3 godziny temu, Schranz1985 napisał: Ok, thx . Cos mi sie poyebalo z tym Kiryu, moze chodzilo o Majime No ja teraz tez mialem "zrobic tylko story" w yakuza 2 i 30h sie zeszlo xD. Nie potrafie ogrywac tej giery po lebkach. 3 kupilem niedawno za 6dych, fakt polowalem z msc czasu zeby trafic cos w rozsadnej cenie. Jak by ktos chcial to odsprzedam za jakis miesiac Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Taptalk. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka W takim wypadku szykuj się na 60-80 godzin w yakuzie 5 tam samo story to spokojnie 40h Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Spoko w 0 wykręciłem 100+ Ogólnie to mam już jakieś 200h z serią a dopiero 3 zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Jeszcze 2 miechy kolekcjonerka zamówiona Cytuj Odnośnik do komentarza
Duki 105 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 No chodzi za mna strasznie ta Yakuza, ale nigdy nie mialem z seria stycznosci. Zastanawiam sie wiec od czego mozna by tu zaczac: -w pierwszej kolejnosci zaczekalbym na szosta czesc (akurat jeszcze mam do ogrania troche rzeczy to bym zaczekal spokojnie na premiere) -z drugiej jednak strony wolalbym zaczac od poczatku i tu pojawia sie Kiwami. Mazzi pisal, ze to dobra, aczkolwiek nieco archaiczna juz odslona, co do ktorej moglbym sie pozniej zrazic, wiec w moim przypadku prawidlowym wyborem bylby chyba wlasnie ten remaster, -no i jest tez Yakuza 0, to chyba prequel i tez korci zeby ograc ja na poczatku ze wzgledu na wlasnie na wydarzenia znajdujace sie na poczatku osi fabularnej Yakuzie 0 blizej do Kiwami, czy do nadchodzacej szostki? Obstawiam, ze jesli zainteresowalem sie seria to raczej kazda mi sie spodoba, ale dobrze byloby zaczac w poprawnej kolejnosci, zeby nic pozniej nie umknelo, albo zeby sie ewentualnie nie zrazic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zacznij od Y0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 To oczywiste zeby zaczac od 0.... Archaizmy? Ta seria taka jest i inna nie bedzie .Nie powiem zaczalem od 0 na ps4 i jade pokoleji .Ogrywanie 2 z ps2, tam mozna napisac ze czuc troche archaizmow, choc gralo mi sie wysmienicie bo story dalo rade i cala ta otoczka yakuzy jak zawsze robi.Wiec nie perdolmy o archaizmach, to nie era psx.... Graj prawilnie od 0 tak jak pan bog przykazal.Hit or miss, albo gra ci podejdzie i przejdziesz wszystkie czesci albo olejesz nawet 6 bo grafa nikogo.A juz nie jeden tu taki byl co smecil ze za duzo filmikow i nie moze biegac lbow naqrwiac pi ulicy xD. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Duki 105 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Godzinę temu, Schranz1985 napisał: To oczywiste zeby zaczac od 0.... Archaizmy? Ta seria taka jest i inna nie bedzie . Nie powiem zaczalem od 0 na ps4 i jade pokoleji . Ogrywanie 2 z ps2, tam mozna napisac ze czuc troche archaizmow, choc gralo mi sie wysmienicie bo story dalo rade i cala ta otoczka yakuzy jak zawsze robi. Wiec nie perdolmy o archaizmach, to nie era psx.... Graj prawilnie od 0 tak jak pan bog przykazal. Hit or miss, albo gra ci podejdzie i przejdziesz wszystkie czesci albo olejesz nawet 6 bo grafa nikogo. A juz nie jeden tu taki byl co smecil ze za duzo filmikow i nie moze biegac lbow naqrwiac pi ulicy xD. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka No to takie typy ludzi, ale spokojnie, MGS'y tez charakteryzuja sie dlugimi przerywnikami, a seria bardzo mi podeszla. Takie tytuly nie pobadaja sie glownie pecetowym nerdom, co graja pol zycia w Cs'y, uslysza ze jest cos takiego, jak japonskie GTA i potem ledwo zaczna grac i maja problem ze wszystkim dookola. Cytujac Mazziego: "Kiwami to solidny tytuł, który jednak zdradza wiekowe naleciałości w kwestii projektowania gier. Wielu osobom może się nie spodobać ta przepaść po doświadczeniu wysokiego poziomu współczesnych serii." Wiec teoretycznie po ograniu Yakuzy 0, bedacej rzekomo bardziej zaawansowana odslona anizeli Kiwami, bede mogl sie nieco zrazic do remastera, aczkolwiek jesli tytul ma konkretna narracje, gdzie wszystko ze soba wspolgra (grafika nikogo oczywiscie) to raczej nie ma sie co przejmowac i faktycznie zaczac od 0. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ogralem 0 i kiwami. To nie jest tak ze kiwami jest slabsze bo ma archaiczne mechaniki gry ktorych w 0 nie ma.0 jest biger better more badass.2 postacie 2 miasta tona kontentu.Samych przerywnikow jest ze 2x wiecej niz w Kiwami.To wazne zwlaszcza jak sie wchodzi w ta serie bo w tych wszystkich rodzinach mafijnych mozna sie na poczatku pogubic.W 0 masz piekne wprowadzenie.Kiwami jest poprostu mniejsze krotsze, w 0 maja rozmach s(pipi)ensyny Czuc w Kiwami taka biede, nawet jesli chodzi o minigierki...jest ich malo i czesciowo powtarzaja sie te z 0.Pewnie dlatego dodali Majima everywhere aby zapelnic ta pustke.Tak czy siak na 1czesc tylko 0.Po 0 gierki juz nigdy nie beda takie same Odnosnie tego ze 0 moze zrazic do kiwami...Nie moze, w tej serii jest ciaglosc fabularna tak wiec jak 0 ci podejdzie, zainteresuja cie losy Kiryu Majimy itd to choc by kiwami bylo na psx to i tak bys wrocil zeby chociaz story poznac.Takie jest moje zdanie, ta seria jest jak MGS ponadczasowa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Skończyłem właśnie Kiwami a zeszłym roku 0. Plus dawno temu jedynkę przeszedłem na ps2. Y6 oczywiście zamówiona, ale trochę mnie smuci, że pewnie połowy wątków nie załapię. Plus pewnie sama gra zaspoileruje mi Kiwami 2 i ew. remake'i 3-5. Trochę żałuję, że Kiwami 2 nie wychodzi przed 6... Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 3 godziny temu, Basior napisał: Y6 oczywiście zamówiona, ale trochę mnie smuci, że pewnie połowy wątków nie załapię. Plus pewnie sama gra zaspoileruje mi Kiwami 2 i ew. remake'i 3-5. Trochę żałuję, że Kiwami 2 nie wychodzi przed 6... Dlatego ja podjąłem decyzję że kupuje ps3 i ogrywam 3/4/5 przed 6 . Generalnie niby fajnie że robią te remake'y pierwszych częsci ale z 2 strony po kiwami 1 wychodzi 6 .... No sorry ale wiele osób może zrezygnowac z kupna tej gry na premiere (ja pewnie też bo nie wyrobię się z 3/4/5 do premiery 6) Strasznie to zagmatwane i mało przyjazne dla nowych odbiorców serii, wykręcenie strzelam ze 150h w 3/4/5 tez może spowodować lekkie zmęczenie tematu przy 6 choć by nie wiem jak za(pipi)ista była(a w to nie wątpię że będzie kocur) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ten clan creator jest fajny na trzy, cztery walki. Szybko nudzi. Wiem bo ograłem rok temu. Jedyną rzeczą fajną w tym trybie jest to, że możemy dzięki niemu zarabiać kasę (coś jak odpowiednik nieruchomości z Zero) albo wpisać kody i zorganizować sobie team ulubionych postaci ale jak zdecydujemy się na trofea to nie ma przebacz - trzeba dobierać gangsterów z odpowiednimi koneksjami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Premiera przełożona na 17 kwietnia. No to teraz pytanie Kiryu czy Kratos. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Kiryu oczywiście 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 4 godziny temu, Sep napisał: Premiera przełożona na 17 kwietnia. No to teraz pytanie Kiryu czy Kratos. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Wrażenia z niedawnego pokazu prasowego w Warszawie:http://www.pssite.com/publicystyka/2849/yakuza-6-prawdziwa-rewolucja-w-serii-tak-ale-.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Wrażenia z niedawnego pokazu prasowego w Warszawie:http://www.pssite.com/publicystyka/2849/yakuza-6-prawdziwa-rewolucja-w-serii-tak-ale-.htmlKurla to bylo ogolno dostepne?Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Bolton 1 Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Szokujące jak dla mnie że w ogóle taki pokaz się odbył, przy zainteresowaniu jakim cieszy się ta seria w naszym kraju Mam dylemat co zrobić z tą grą, z serią zaznajomiłem się dopiero przy okazji 0, wciągnęło mnie na tyle że kilka dni później zrobiłem preordera Kiwami, po dwóch odsłonach dalej mam ochotę na więcej i teoretycznie 6 to będzie idealna okazja na powrót do Kamurocho , ale... Źle bym się czuł czytając streszczenia czterech gier, żeby ogarniać co się dzieje w tej, z drugiej strony wiem że w większość z nich i tak nie zagram, Kiwami 2 na pewno kupię, ale że zdecyduje się ponowny zakup PS3 żeby ograć kolejne to już mocno wątpliwa sprawa. No chyba ze dalej będą remasterować, ale to z kolei oznaczałoby że szóstkę sprawdzę w okolicach 2026. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 No wlasnie o tym pisalem.0/1/6/2 ? Kurla co to za kolejnosc. Mysle ze sporo osob to zniecheca nie kazdy chce wracac do ps3 o ps2 nie wspominajac.Ja ogralem 2 na emu ps2 i kupilem ps3 bo tak jak mowisz to trzeba zagrac a nie streszczenia czytac Poki co 3 bardzo mi sie podoba, serio czuc troche swierzosci glownie za sprawa tego ze poki co praktycznie Kamurocho poszlo w odstawke a wiekszosc akcji toczy sie w Okinawie i sierocincu sunshine.Kocham ta serie, jak tu sie wszystko pieknie zawiazuje miedzy czasciami, jak te postacie zyja, dorastaja(Haruka) starzeja sie.Sa tez piekne sceny az lezka sie w oku kreci, ciezkie tematy gnebionych dzieci w szkolach z powodu braku rodzicow itd.Naprawde zaskoczyla mnie 3, bardzo na plus .Tak wiec nie ma co streszczac tylko grac.Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 199 zł w muve, coś czuję, że nie będzie czekania na wysyp używek :bąderi: Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Ten gówniak w rękach Kiryu na płycie xd Jutro demko. Beka za każdego kto będzie grał w 6 bez zaznajomienia się z poprzednimi częściami. Edytowane 26 Lutego 2018 przez kes Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jest już demko do pobrania, zajmuje prawie 13 gb 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Demko będzie tylko po chińsku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Są angielskie napisy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 6 godzin temu, kes napisał: Jest już demko do pobrania, zajmuje prawie 13 gb O panie, dzięki za cynk. Zdążyłem ustawic pobieranie i lece do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi