Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Premiera jeszcze w tym roku. :diablo::pope::touche:

• Odpowiedzi 112
  • Wyświetleń 12,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• 24 Sierpnia 

• - "budzisz się w mrocznej komnacie, otoczony ruiną i trupami, i zaraz walczysz z ogromnym potworem. Unikasz ataków, wyliczasz kiedy możesz chlupnąć potiona, zapamiętujesz timing i uderzasz z kontrami.

• Pierwszy Blasph to jest dla mnie topka. Ten pixel-art, metroidvaniowość, muzyka Carlosa Viola (to jest w ogóle jakaś masakra) i pojebane lore i świat przedstawiony. DLC też były super. Wymagająca, pię

Opublikowano

Chciałbym tak, ja wszystko w jedynce zrobione :frog:

Edytowane przez Szermac

Opublikowano

Już nie mogę doczekać się kolejnych soczystych wykończeń i pokręconych bossów :gachigasm:

Opublikowano
O jak pięknie, niech jeszcze wyjdzie Silksong i jestem spełniony [emoji16]
A to 1 taka kozacka była?

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Yo, dla mnie pierwszy Blasphemous był mega zaskoczeniem. Szukałem jakiegoś akcyjnego platformera do ogrania po Salt and Sanctuary i Death's Gambit i trafiłem na to cudo. Odjechany klimat i brutalne walki zrobiły swoje. Aczkolwiek wiem że ten tytuł nie jest dla wszystkich, moich dwóch kumpli którzy też ogrywają różne soulsliki, odbili się od tej gry, bo grafika... [emoji16]
Ich strata.

Opublikowano

Ja nie byłem byłem przekonany, ale nie ze względu na grafikę (jak można :dunno:), ale movement wydawał mi się średni. Na szczęście jest demko, więc obadałem i jednak okazało się inaczej. Do tego kupiłem w promocji za chyba 25 zł, więc w ogóle nie ma o czym mówić. Czuję się jakbym okradł twórców :reggie:

Polecam mocno.

Edytowane przez Luqat

Opublikowano

To co mi w jedynce nie do końca podeszło, to elementy platformowe. Wszystko inne: klimat, walka, muzyka- czyste złoto. Czekam jak głupi 

Opublikowano

Mnie się w jedynce podobało w zasadzie wszystko, grafika również. Z jakichś tam drobnych wad, które pamiętam, to opisy przedmiotów były strasznie nieczytelną czcionką i... no nic więcej nie przychodzi mi do głowy :) Może tylko to, że wszystkiego mogłoby być ciut więcej (rodzajów przeciwników, lokacji, bossów), ale darmowe dlc ponoć ten fakt zmieniły. 

A jak zagrałem w Death's Gambit zaraz po przejściu Blasphemous, to nie mogłem uwierzyć jaka jest przepaść między tymi grami, na korzyść tego drugiego. I po może godzince Gambit wyleciał z konsoli, nie dało się już w to grać.

Opublikowano

Pierwszy Blasph to jest dla mnie topka. Ten pixel-art, metroidvaniowość, muzyka Carlosa Viola (to jest w ogóle jakaś masakra) i pojebane lore i świat przedstawiony. DLC też były super. Wymagająca, piękna, wspaniała. Czekam z czikibansiorem w łapie na dwójke feeeest!

Opublikowano
  • Autor

Jedynak jest znakomita. Ten klimat.... :fsg: Dwójkę biorę na premierę. Co ciekawe, gra omija 8. generację konsol - PS4(Pro), One(SX). :shok:

Opublikowano

Ale na znicza będzie :gachigasm:

I bardzo dobrze, bo w takie gry najlepiej tu grać. Dobrze, że jeszcze trochę do premiery, to powinienem się wyrobić z jedynką. No i zgadzam się z przedpiścami. Też w sumie ta czcionka wg mnie mogłaby być bardziej czytelna, ale poza tym wsio git.

No i co do wspomnianego Gambita, to również się zastanawiałem nad nim, ale gejmpleje też mnie do końca nie przekonują i żałuję, że nie ma dema, jak w przypadku Blasphemous :dunno:

Edytowane przez Luqat

Opublikowano
Yo, dla mnie pierwszy Blasphemous był mega zaskoczeniem. Szukałem jakiegoś akcyjnego platformera do ogrania po Salt and Sanctuary i Death's Gambit i trafiłem na to cudo. Odjechany klimat i brutalne walki zrobiły swoje. Aczkolwiek wiem że ten tytuł nie jest dla wszystkich, moich dwóch kumpli którzy też ogrywają różne soulsliki, odbili się od tej gry, bo grafika... [emoji16]
Ich strata.
Namówił.
Słyszałem że fajne ale jakoś tak obejrzałem gameplay na yt i takie se.
Salta uwielbiam chciałem 2 kupić a Bla jest chyba w extra za free .

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Heh. A akurat dzisiaj z Amazona przysłali mi Blasphemous 1 na Switcha.

przypadek-co-za-przypadek.gif

Opublikowano

Jedynka mi się znudziła i jej nie skończyłem. Chyba będzie trzeba wrócić... Jak tylko przejdę Tails of Iron.

Opublikowano

Ja spędziłem w grze miłe 38 godzin. Dwa i pół przejścia, aby zrobić 100% osiągnięć. Pod koniec już trochę męczyło, wiadomo, ale ogólnie, zwłaszcza drugie przejście, było super - gra ma trochę sekretów i questów w stylu Dark Souls, które samemu bardzo ciężko odnaleźć i zrobić, a satysfakcjonująco nagradzają. A no i mówię o wersji gołej, bez dlc, z nimi byłoby jeszcze dłużej.

Opublikowano
Godzinę temu, Shankor napisał:

Jedynka mi się znudziła i jej nie skończyłem.

Mnie też, bardzo szybko się odbiłem pomimo zachwytu klimatem i oprawą. Z tego co pamiętam, to w grze wkurzało mnie zbyt częste ginięcie przez wrogów nagle wyskakujących zza ekranu. Nienawidzę takiego zmuszania do powtarzania sekcji i uczenia się leveli na pamięć. Szybko okazuje się, że nie jest potrzeby skill, tylko właśnie zapamiętanie co i gdzie wyskoczy z atakiem. Ale to chyba jest bolączka wielu "trudnych" metroidvanii