Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 kwietnia 2023 Premiera jeszcze w tym roku. 9 1 Cytuj
Luqat 974 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Paaanie, a ja jedynkę mam dopiero rozgrzebaną Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Opublikowano 19 kwietnia 2023 (edytowane) Chciałbym tak, ja wszystko w jedynce zrobione Edytowane 19 kwietnia 2023 przez Szermac Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Opublikowano 19 kwietnia 2023 O jak pięknie, niech jeszcze wyjdzie Silksong i jestem spełniony Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Już nie mogę doczekać się kolejnych soczystych wykończeń i pokręconych bossów Cytuj
Schranz1985 693 Opublikowano 19 kwietnia 2023 Opublikowano 19 kwietnia 2023 O jak pięknie, niech jeszcze wyjdzie Silksong i jestem spełniony A to 1 taka kozacka była?Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Yo, dla mnie pierwszy Blasphemous był mega zaskoczeniem. Szukałem jakiegoś akcyjnego platformera do ogrania po Salt and Sanctuary i Death's Gambit i trafiłem na to cudo. Odjechany klimat i brutalne walki zrobiły swoje. Aczkolwiek wiem że ten tytuł nie jest dla wszystkich, moich dwóch kumpli którzy też ogrywają różne soulsliki, odbili się od tej gry, bo grafika... Ich strata. Cytuj
Luqat 974 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 (edytowane) Ja nie byłem byłem przekonany, ale nie ze względu na grafikę (jak można ), ale movement wydawał mi się średni. Na szczęście jest demko, więc obadałem i jednak okazało się inaczej. Do tego kupiłem w promocji za chyba 25 zł, więc w ogóle nie ma o czym mówić. Czuję się jakbym okradł twórców Polecam mocno. Edytowane 20 kwietnia 2023 przez Luqat Cytuj
second 3 707 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 To co mi w jedynce nie do końca podeszło, to elementy platformowe. Wszystko inne: klimat, walka, muzyka- czyste złoto. Czekam jak głupi Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Mnie się w jedynce podobało w zasadzie wszystko, grafika również. Z jakichś tam drobnych wad, które pamiętam, to opisy przedmiotów były strasznie nieczytelną czcionką i... no nic więcej nie przychodzi mi do głowy Może tylko to, że wszystkiego mogłoby być ciut więcej (rodzajów przeciwników, lokacji, bossów), ale darmowe dlc ponoć ten fakt zmieniły. A jak zagrałem w Death's Gambit zaraz po przejściu Blasphemous, to nie mogłem uwierzyć jaka jest przepaść między tymi grami, na korzyść tego drugiego. I po może godzince Gambit wyleciał z konsoli, nie dało się już w to grać. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Pierwszy Blasph to jest dla mnie topka. Ten pixel-art, metroidvaniowość, muzyka Carlosa Viola (to jest w ogóle jakaś masakra) i pojebane lore i świat przedstawiony. DLC też były super. Wymagająca, piękna, wspaniała. Czekam z czikibansiorem w łapie na dwójke feeeest! 2 Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Autor Opublikowano 20 kwietnia 2023 Jedynak jest znakomita. Ten klimat.... Dwójkę biorę na premierę. Co ciekawe, gra omija 8. generację konsol - PS4(Pro), One(SX). Cytuj
Luqat 974 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 (edytowane) Ale na znicza będzie I bardzo dobrze, bo w takie gry najlepiej tu grać. Dobrze, że jeszcze trochę do premiery, to powinienem się wyrobić z jedynką. No i zgadzam się z przedpiścami. Też w sumie ta czcionka wg mnie mogłaby być bardziej czytelna, ale poza tym wsio git. No i co do wspomnianego Gambita, to również się zastanawiałem nad nim, ale gejmpleje też mnie do końca nie przekonują i żałuję, że nie ma dema, jak w przypadku Blasphemous Edytowane 20 kwietnia 2023 przez Luqat Cytuj
Schranz1985 693 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Yo, dla mnie pierwszy Blasphemous był mega zaskoczeniem. Szukałem jakiegoś akcyjnego platformera do ogrania po Salt and Sanctuary i Death's Gambit i trafiłem na to cudo. Odjechany klimat i brutalne walki zrobiły swoje. Aczkolwiek wiem że ten tytuł nie jest dla wszystkich, moich dwóch kumpli którzy też ogrywają różne soulsliki, odbili się od tej gry, bo grafika... Ich strata.Namówił.Słyszałem że fajne ale jakoś tak obejrzałem gameplay na yt i takie se.Salta uwielbiam chciałem 2 kupić a Bla jest chyba w extra za free .Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Patrząc na to, jak ostatnio marudzisz na wszystko na forum, to strzelam że Ci się nie spodoba 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Jak nie ma gameplayu typu wychylanie gałki do przodu i oglądanie cutscenek to najpewniej mu nie podpasi. Cytuj
Schranz1985 693 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Musi być lore walka i przede wszystkim ciekawe projekty lokacji.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Heh. A akurat dzisiaj z Amazona przysłali mi Blasphemous 1 na Switcha. Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Jedynka mi się znudziła i jej nie skończyłem. Chyba będzie trzeba wrócić... Jak tylko przejdę Tails of Iron. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Ja spędziłem w grze miłe 38 godzin. Dwa i pół przejścia, aby zrobić 100% osiągnięć. Pod koniec już trochę męczyło, wiadomo, ale ogólnie, zwłaszcza drugie przejście, było super - gra ma trochę sekretów i questów w stylu Dark Souls, które samemu bardzo ciężko odnaleźć i zrobić, a satysfakcjonująco nagradzają. A no i mówię o wersji gołej, bez dlc, z nimi byłoby jeszcze dłużej. Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Godzinę temu, Shankor napisał: Jedynka mi się znudziła i jej nie skończyłem. Mnie też, bardzo szybko się odbiłem pomimo zachwytu klimatem i oprawą. Z tego co pamiętam, to w grze wkurzało mnie zbyt częste ginięcie przez wrogów nagle wyskakujących zza ekranu. Nienawidzę takiego zmuszania do powtarzania sekcji i uczenia się leveli na pamięć. Szybko okazuje się, że nie jest potrzeby skill, tylko właśnie zapamiętanie co i gdzie wyskoczy z atakiem. Ale to chyba jest bolączka wielu "trudnych" metroidvanii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi