messer88 6 580 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Artystycznie bomba, i nextgen only + switch. Ciekawe że omija ps4/xone. Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 PS4 nie udźwignie takich fajerwerków Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 20 godzin temu, Szermac napisał: 24 Sierpnia Biorę na premierę. 1 Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 13 hours ago, messer88 said: Artystycznie bomba, i nextgen only + switch. Ciekawe że omija ps4/xone. Niebezpiecznie grają. Żeby później nie było lamentu, że "gra nie osiągnęła zakładanej sprzedaży". 1 Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 14 lipca 2023 Opublikowano 14 lipca 2023 - "budzisz się w mrocznej komnacie, otoczony ruiną i trupami, i zaraz walczysz z ogromnym potworem. Unikasz ataków, wyliczasz kiedy możesz chlupnąć potiona, zapamiętujesz timing i uderzasz z kontrami. Blasphemous 2 zaczyna się bardzo podobnie, ale szybko rozwija skrzydła" - Garcia: "wyrzuciiśmy kod Blasphemous do kosza. (...) Tym razem myślimy: jak wysoko możemy wejść, mając o wiele więcej środków i doświadczenia?" - teraz są trzy bronie, a ich ulepszenia wydają się od początku robić znacznie większą różnicę. "Pierwsza do odblokowania jest śmiesznie satysfakcjonująca riposta, która dobrze wymierzone w czasie parowanie wynagradza potężnym susem do przodu, którym przecinamy przeciwników niczym andaluzyjski samuraj" - Erosa: "chcieliśmy zbliżyć sie do metroidówki. (...) Rozwinąć liczbę i użyteczność broni i style grania, rozwinąć to, co kulało w jedynce" - więcej postaci, wprowadzających zróżnicowany, mniej surowy i poważny nastrój - Garcia: "w jedynce, każdy moment był ciekawy wizualnie. W dwójce, każdy moment będzie miał jakąś ciekawą zagadkę czy wyzwanie" - kolce nie będą już zabijały jednym kontaktem [hurra!] - sterowanie postacią bardziej responsywne, także dzięki przemodelowanym umiejętnościom - łapanie się ścian i możliwość lekkiego obsunięcia poprawią mobilność - wiele scen jest opartych na niewykorzystanych szkicach z jedynki, albo na fotkach rzeźb, którymi dzielili się fani - hiszpański dub szybko stał się ulubionym wśród graczy, więc w dwójce będzie on dostępny od premiery 3 1 1 Cytuj
bobi_88 31 Opublikowano 22 lipca 2023 Opublikowano 22 lipca 2023 Jedynka zajebista, dawać mnie to na switcha plus darkest dungeon 2 poproszę Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Miałem brać na switcha, ale trochę się cykam, że będzie coś na pstryku nie tak z tą gierunią. Chyba wpadnie na PS5 jednak Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 10 godzin temu, Szermac napisał: Miałem brać na switcha, ale trochę się cykam, że będzie coś na pstryku nie tak z tą gierunią. Chyba wpadnie na PS5 jednak Raczej wątpię, że będzie chodziło gorzej niż jedynka - wygląda identycznie. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Jedynka na premierę działała słabo na Switchu. 1 Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 No właśnie tak też słyszałem, że było średnio. Teraz dodatkowo animacje jakieś lepsze się wydają, może pstryk nie dać rady xD Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Od kogo konkretnie tak słyszeliście. Wszystkie recenzje jak również fakt grania sugerują nic takiego. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 7 godzin temu, ogqozo napisał: Od kogo konkretnie tak słyszeliście. Wszystkie recenzje jak również fakt grania sugerują nic takiego. Nie chce mi się szukać ale była masa dropów animacji, były też jakieś inne problemy ale po tylu latach nie pamiętam. Kolejne łatki to wyprostowały. Wiem ,że kilka osób z tego forum miało podobne problemy więc pewnie w stosownym temacie jest to wszystko opisane. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Ok, to prawda, na forumie ktoś narzekał. Niemniej to na co narzekał (lag, glitche) brzmi trochę jak rzeczy, na które we wrześniu 2019 narzekał też niejeden posiadacz peceta z 1060 Ti i 32 GB RAM-u. Blasphemous nigdy mnie tak do końca nie przekonał, ale zrobił wiele po premierze, żeby to zrobić, za to szacun. Dlatego też interesuje mnie dwójka - patchując przez lata nie tylko liczne błędy, ale też usprawniając różne podstawy techniczne, animacji, sterowania itd., twórcy poszli dalej niż ogromna większość i zachęcili, żeby jeszcze dawać im szanse na dalszy rozwój. Cytuj
GearsUp 280 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Wpadła recka na Nintendolife https://www.nintendolife.com/reviews/switch-eshop/blasphemous-2 Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Aż się zdziwiłem, że recki tydzień przed premierą, jest dobrze, nie mogę się doczekać Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Obczaiłem kilka screenów, wygląda, że jest jeszcze bardziej pokręcone w art designie od jedynki. Już jutro Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Jedynka odświeżona razem z dlc - bardzo fajne dwa bossfighty dodaje. Jestem gotów na 2 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi