Skocz do zawartości

Honkai: Star Rail

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra od autorów genshin impact, więc kolejny f2p z mega budżetem i bez pay 2 win. Mam slabosc do turowych rpg, więc dam szanse. Premiera na pc i telefonach 26 kwietnia, ps4/ps5 pozniej, chyba bez konkretnej daty.

Opublikowano
  W dniu 20.04.2023 o 11:20, Szwed napisał(a):

Ja chętnie spróbuję, jestem (byłem) fanem Genshina, więc i tu będzie fajnie. Dodatkowo brakuje mi fajnej turówki. Jezu, ile się grało kiedyś w Dofusa :D

Rozwiń  

Tu sie chociaz da pewnie grac wygodnie na telefonie, walka w genshinie na ekranie dotykowym to byla masakra dla mnie, wiec grałem w mobilke i tak na pc.

Opublikowano

Ja też w Genshina grałem akurat na kompie, bo nie cierpię w ogóle zręcznościówek na telefonie (jak i Ty). Fajnie, jeśli będzie tyle nawiązań do różnych mitów itd jak w Genshinie, to jestem spokojny (i będę miał materiał na tiktoka hehe).

Opublikowano
  W dniu 20.04.2023 o 11:29, Szwed napisał(a):

Ja też w Genshina grałem akurat na kompie, bo nie cierpię w ogóle zręcznościówek na telefonie (jak i Ty). Fajnie, jeśli będzie tyle nawiązań do różnych mitów itd jak w Genshinie, to jestem spokojny (i będę miał materiał na tiktoka hehe).

Rozwiń  

Grasz coś? Na samym początku jestem, fabuła się chyba powoli rozkręca, ale postacie ładne i podoba mi się system walki.

Opublikowano

Wiesz co, nie miałem zbytnio czasu, bo wczoraj turniej w poksy, a przedwczoraj coś miałem na mieście. Odpaliłem na półtorej godzinki do momentu aż odblokowują się Wishe/Warpy/Gache. Tak średnio na jeża póki co, ale dam jeszcze szansę, bo chcę zobaczyć jak to będzie dalej wyglądać.

Opublikowano
  W dniu 28.04.2023 o 11:30, Szwed napisał(a):

Wiesz co, nie miałem zbytnio czasu, bo wczoraj turniej w poksy, a przedwczoraj coś miałem na mieście. Odpaliłem na półtorej godzinki do momentu aż odblokowują się Wishe/Warpy/Gache. Tak średnio na jeża póki co, ale dam jeszcze szansę, bo chcę zobaczyć jak to będzie dalej wyglądać.

Rozwiń  

Wkreciłem się, grałem do 3 nad ranem. Pierwszy raz od dawna story nie przewijam w mobilce, dużo lepiej niz w genshit. Muzyka dobra, graficzka tip top. Walki z normalnymi mobkami proste, ale już z elitkami co bronia skrzynke już mozna się napocic. Boje się tylko, że bedzie jak z genshinem, story się skonczy i trzeba bedzie czekac kilka miesiecy na ciag dalszy i nie bedzie za wiele do roboty.

Sama konstrukcja świata ma potencjał, latanie po różnych planetach daje pole do popisu przy projektowaniu miejscowek.

Opublikowano

Bronya came home, więc się wciągnąłem :D

Gra jest dobra, porządnie zrobiona. W porównaniu do Genshina, to poprawiły się przede wszystkim dialogi - writing jest tak z 10 razy lepszy, niż w GI. Czasem jest śmiesznie, czasem burzą czwartą ścianę, póki co nie skipuję ich tak namiętnie, jak tych bezsensownych ścian tekstu w GI.

"Daily questy" robi się szybciej, a sam "resin" (nie pamiętam, jak w HSR się nazywa), można zużyć podczas automatycznej walki, więc jeśli gra się już w jakąś gachę, to aż tak dużo "pracy" HSR nie dołoży.

Będę grał dalej, póki co bez rzucania $, ale kto wie, może się skuszę kiedyś na welkina, czy battle pasa :)

Opublikowano
  W dniu 29.04.2023 o 12:58, beardo0 napisał(a):

Czy gra od *hujoverse może być zła?

Rozwiń  

Nie wiem czy zła, ale może być nie w moim guście. Honkai impact rzuciłem po jednym dniu, z genshinem spędzilem rok.

Kilka nadchodzacych postaci, jak ktos wrazliwy to daje w spoiler.

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Pograłem chwile, odpadam. Znowu te postacie z generatora i jeszcze turowa walka w kosmicznych klimatach. Chyba chcieli połączyć wszystkie rzeczy których nie lubie w grach :wujaszek:

• Lubię! 1
Opublikowano

Cały weekend grałem. Angielski dub świetny, questy nawet poboczne świetnie napisane, sporo nawiązań, nawet do breaking bad wyłapałem. Eksploracja może nie jest na poziomie genshina z racji zamknietych lokacji, ale nadal sporo ciekawych puzzli przy szukaniu skrzynek.

Gra ma tez dystans do siebie

Przechwytywanie.thumb.JPG.a3c68948a14392b78de2cfdff086e5ab.JPG

Pierwszy chapter zaliczony, zajebista walka i muzyczka podczas

@Plugawy wersja na Sonke 7 czerwca

• Dzięki 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra, pograłem trochę, muszę przyznać, że całkiem wciąga. A to, że nie absorbuje takich pokładów czasu jak Genshin tylko na plus. Tylko trochę nie przywykłem, że jestem gołodupcem i nie mam nawet mattsów na ekspienie bohaterów. Obecny team main hero (phys), Serval, Asta i Yanqing, chociaż zmieniam czasem MH na pyro i wtedy wrzucam Tingyun. Nie wiem, czy pullować Seele czy nie (nie mam pewności nawet, że wydropię). Jing Yuan mi się podoba, ale kolejny electro, a mam już w teamie w porywach dwójkę.

Opublikowano
  W dniu 16.05.2023 o 20:53, Szwed napisał(a):

No dobra, pograłem trochę, muszę przyznać, że całkiem wciąga. A to, że nie absorbuje takich pokładów czasu jak Genshin tylko na plus. Tylko trochę nie przywykłem, że jestem gołodupcem i nie mam nawet mattsów na ekspienie bohaterów. Obecny team main hero (phys), Serval, Asta i Yanqing, chociaż zmieniam czasem MH na pyro i wtedy wrzucam Tingyun. Nie wiem, czy pullować Seele czy nie (nie mam pewności nawet, że wydropię). Jing Yuan mi się podoba, ale kolejny electro, a mam już w teamie w porywach dwójkę.

Rozwiń  

Masz tu rozpiske bannerów, ja odkładam na Blade'a i Dan Henga.

Main hero jest dobry, potem klase zmienia i żywioł na fire. Jak jeszcze nie odblokowałes w story to pozniej dojdzie Natasha, jeden z dwoch healerow w grze, jedyny darmowy, wiec ją bedziesz musiał wrzucic do teamu. Dan Heng jest bardzo dobry, moj main dps.

Przechwytywanie.thumb.JPG.0f74ace27c2b43c9abef8a2b62191bee.JPGPrzechwytywanie2.thumb.JPG.bc97d3a7b77c4518408758864dff6107.JPG

• Dzięki 1
Opublikowano

Tak tak, przez MH i "pyro" chodziło mi właśnie o protagonistę. W fabule jestem po planecie Jarvan-IV, podejrzewam, że to połowa tego, co na razie jest? W Genshinie były dwie krainy na start, więc obstawiam, że tu też. Wow, ten Dan Heng z rogami jak chiński smok całkiem niezły. Z tego samego powodu chciałbym mieć Bailu xD

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Andrei Ta gra nie będzie skończona przez najbliższe 5 lat albo i dłużej. Genshin wyszedł jakoś w 2020? Nadal nie dojechali nawet do połowy fabuły pewnie (zostały 3 regiony główne, a pewnie i tak będzie więcej). To gra-usługa, będzie rozwijana przez lata. Obecną fabułę da się przejść bez żadnego płacenia, z resztą Genshina po tylu latach też da się przejść bez płacenia (dostajesz darmowe pulle i nadal masz szansę na dobre postacie, a nie musisz ich mieć ulepszonych na maksa żeby grę ukończyć). Jedyną przeszkodą mogą być jakieś endgame'owe rzeczy, ale to raczej już do maxowania jest.

• 4 tygodnie później...