Ukukuki 6 855 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Mocniejszy Deck to pewnie dopiero 2026, do tego czasu nawet AMD będzie polerować trupa jak kiedyś Vegę. Chyba ,że te APU od intela nowej generacji okażą się sztosem. Szkoda też ,że zieloni nie kontynuują już rozwoju serii MX o niskim TDP ale tutaj wygryzło ich AMD ze swoimi APU. No i zieloni teraz mają zdecydowanie inne priorytety i koszą kasę na GPU i AI. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja coś tam pitolą, że chcą na rynek wejść ale raczej ARM. Generalnie jakby zaczęły natywne porciki na ARM wychodzić na Steamie to by było łatwiej to energooszczędne granie przenośne. Chyba, że Valve upichci Neutrona jakiegoś ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Teraz Qualcomm wszedł na biało ze swoim nowym procesorem Snapdragon X Elite, Windows 11, z pomocą AI ponoć wspaniale to tłumaczy ARM do x86. Będzie ciekawie. Pomijając fakt, że za 4 lata AI przejmie władzę nad światem. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja Wydajność gier nie prezentuje się jakoś super tam xD Po prostu się odpalają Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja https://videocardz.com/newz/asus-rog-ally-x-specs-leaked-24gb-lpddr5x-7500-memory-and-massive-80-wh-battery Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja 18 godzin temu, Shankor napisał(a): Teraz Qualcomm wszedł na biało ze swoim nowym procesorem Snapdragon X Elite, Windows 11, z pomocą AI ponoć wspaniale to tłumaczy ARM do x86. Będzie ciekawie. Pomijając fakt, że za 4 lata AI przejmie władzę nad światem. Tylko ten procek do grania się nie nadaje xd można to pchać w jakieś surface albo inne naleśniki bez wentylacji i w takich sprzętach się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 826 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja (edytowane) Wygląda nowego Ally oraz nowy pc handheld nadchodzi. Kto następny, Gigabyte? Edytowane 29 Maja przez creatinfreak Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja Zachowują się ci producenci jak konkurencja Nintendo w czasach Gameboya. Kompletnie nie ogarniają dlaczego Steamdeck odniósł sukces i chcą go przebić w miejscach na które klienci mają wywalone, czyli w cyferkach. Jak kiedyś Atari z Lynxem, Bandai z Wonderswanem, Sega z Nomadem, NeoGeo z Pocketem i tak dalej. Pomyśleć było można, że historia powinna czegoś uczyć, ale nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja Kolejne tego typu pecety powstają bo jest na nie popyt i można na nich zarobić. Tak samo jak kolejne laptopy i karty graficzne od tych samych producentów. Nie ma sensu porównywanie rynku PC z rynkiem konsol sprzed 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja Nie porównuję rynku tylko filozofię. To jest zwyczajne pójście po linii najmniejszego oporu. Więcej mocniej szybciej. I drożej. Nie tędy droga Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja Niech robią, rynek zweryfikuje, a konsumenci będą mieli wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja 3 godziny temu, Homelander napisał(a): Zachowują się ci producenci jak konkurencja Nintendo w czasach Gameboya. Kompletnie nie ogarniają dlaczego Steamdeck odniósł sukces i chcą go przebić w miejscach na które klienci mają wywalone, czyli w cyferkach. Jak kiedyś Atari z Lynxem, Bandai z Wonderswanem, Sega z Nomadem, NeoGeo z Pocketem i tak dalej. Pomyśleć było można, że historia powinna czegoś uczyć, ale nie. Ale Asus Rog Ally sprzedaje się bardzo dobrze, podobnie do Steam Decka. Dwa zupełnie inne systemy dystrybucji, to już inna para kaloszy. Deck jest dostępny tylko w jednym miejscu, Asus Rog Ally był/jest prawie w każdym elektro markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja Jakieś liczby na poparcie tej tezy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja W dniu 30.05.2024 o 06:34, Homelander napisał(a): Zachowują się ci producenci jak konkurencja Nintendo w czasach Gameboya. Kompletnie nie ogarniają dlaczego Steamdeck odniósł sukces i chcą go przebić w miejscach na które klienci mają wywalone, czyli w cyferkach. Dla mnie to dobrze bo ja Steamdecka bym nie kupił a te sprzęty nie potrzebują wsparcia jak konsole Nintendo, to tylko windows więc samo sobie żyje, byle tylko producent dopracował swoją nakładkę i tak naprawdę to jak dla mnie Asus, może przyjąć porażkę, wycofać się z rynku i porzucić ROG Ally bo już działa zajebiście. Kolejne gry będą jeśli wyjdą na Windows także jak dla mnie to Shogun Asusa może popełnić seppuku, mój komputerek jest gotowy by do jego lub mojej śmierci zapewnić mi miejsce na ogrywanie nawet przyszłych gier. Chociaż nie wydaje mi się żeby ROG Ally sprzedał się jakoś bardzo źle... ale kogo to obchodzi. Co do innych kolejnych producentów komputerków no to sprawa jest prosta, Asus miał o tyle dobrze, że był pierwszy po szale na SD i udało im się stworzyć coś w miarę udanego a ta cała reszta nawet Legion Go to takie dzielenie rynku i tworzenie nowych wad, których SD i ROG nawet nie mają. No ale tak jak mówiłem to już będą ich porażki ale gdy konsole potrzebują gier pisanych specjalnie pod sprzęt, potrzebują wsparcia producenta, trzymanie działającego e-sklepu i dystrybucji gier tak tutaj jest windows i launchery z grami, które uzupełniają się same bez wsparcia Asusa, Lenovo, Zotaca, MSI itp. Tak samo możesz pisać o ogromnych rynku laptopów gejmingowych ale przecież nie przejmujemy się każdym kolejnym modelem laptopa i nikogo z nas tutaj nie obchodzi czy model HP 0700-911a2 sprzeda się dobrze czy źle i czy to ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja 20 godzin temu, NemoKOF napisał(a): Jakieś liczby na poparcie tej tezy? Nie ma oficjalnych danych jednych i drugich ale Asus sprzedał prawie pół miliona sztuk w pierwszym miesiącu sprzedaży. No i zarówno jeden jak i drugi dostał odświeżoną wersję, nikt trupa nie pudruje. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja No ale twierdzisz, że dobrze... Asus żyje z marży na sprzęcie, Valve z marży na grach. Nie wiem po czym ocenić bo jak piszesz, liczb nie ma oficjalnych przy czym spece od oceny sprzedaży na Steam twierdzili, że 3-4 mln SD poszło. Jeśli to przełożymy np na reddita, zakładając że jakiś tam zbliżony % właścicieli wchodzi tam coś sprawdzać, to subreddit SD ma 618k userow, rogally 77k. Różnica spora. Jak tak patrzę jak szybko sprzęt staniał i jak tanio ludzie sprzedają używki to nie wiem czy to jest super hit ale... Jeśli na każdej sztuce asus miał marżę to swoje zarobił a jak Krzychu pisze - Windows jest Windows. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Na papierze dobrze się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Czekam. 2999 bym chciał. 4k to oleje i poczekam aż kurz opadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Nie no, biały debiutował za 699 usd (u nas 3799) a ten zadebiutuje za 799 usd xD więc marzenia ściętej głowy raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Taka zabawka to max 400-500$. Nie więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Godzinę temu, NemoKOF napisał(a): Nie no, biały debiutował za 699 usd (u nas 3799) a ten zadebiutuje za 799 usd xD więc marzenia ściętej głowy raczej. Czyli doliczyli kafla. To przy 799 u nas 4199. Teraz Extreme idzie dorwać za 2500 nowego, markety mają po 2999. Poczekać aż kurz opadnie i 3k można atakować. 20 minut temu, Homelander napisał(a): Taka zabawka to max 400-500$. Nie więcej. Przypomnij jak wyglądał Twoi zakup decka Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Asus to producent sprzętu, będzie jak z laptopami do gier - na premierę wysoka cena a później po kilku miesiącach pewnie zejdzie do 3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 826 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 4k za dodatek do dużej konsoli/pc to jednak trochę dużo. Bo nie oszukujemy się większość graczy hh używa jako drugi/dodatkowy sprzęt. Te 2-2,5k moim zdaniem to ten sweetspot. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca A większości styknie Z1 bez extreme. Na zasilaczu dostaje boosta i spokojnie starcza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca No dokładnie, sam ze swojego zwykłego Z1 jestem zadowolony. No ale ja jestem powalony pod tym względem bo mam mocnego PC, 14 calowego laptopa gamingowego, Decka i Roga xd Jak Ally X stanieje do 3000 zł to się zastanowię czy swojego zwykłego nie wymienię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi