NemoKOF 676 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października 15 godzin temu, Assassins_78 napisał(a): Dokładnie tak jak pisze @Ukukuki ja mam okazję kupić nowego legion go jeszcze w folii za ~1500 zł i tak się gryzę czy warto, czy nie poczekać na coś nowszego Bierz. Ekran robi robotę. 144hz mruga na tyle często że tearing nie straszny, odpalam gierki najbardziej wymagające w 800p co przy ekranie 1600p mnie nie boli i jestem zadowolony. Bateria ~oryginalny Ally ale 2 USB4 (góra, dół) oraz brak przypalania kart mi wystarczy. Soft ma też od razu suwak do TDP (po aktualizacjach) czego mi brakowało w AC zawsze. Za 1500 nie się co zastanawiać, fajny sprzęcior a nowy sprzet z nowym APU trafi najpewniej kwiecień/maj na rynek dopiero. Z2 dopiero w plotkach :-/ Miałem SD, SD OLED i Ally (Z1E) i Legion Go. Z Windowsowych najbardziej mi siedzi Legion obecnie :-) 1 Cytuj
drozdu7 2 733 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Szkoda że tylko jedna sztuka w takiej cenie Cytuj
iluck85 2 878 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października 2 godziny temu, NemoKOF napisał(a): Bierz. Ekran robi robotę. 144hz mruga na tyle często że tearing nie straszny, odpalam gierki najbardziej wymagające w 800p co przy ekranie 1600p mnie nie boli i jestem zadowolony. Bateria ~oryginalny Ally ale 2 USB4 (góra, dół) oraz brak przypalania kart mi wystarczy. Soft ma też od razu suwak do TDP (po aktualizacjach) czego mi brakowało w AC zawsze. Za 1500 nie się co zastanawiać, fajny sprzęcior a nowy sprzet z nowym APU trafi najpewniej kwiecień/maj na rynek dopiero. Z2 dopiero w plotkach :-/ Miałem SD, SD OLED i Ally (Z1E) i Legion Go. Z Windowsowych najbardziej mi siedzi Legion obecnie :-) A te odłączane kontrolery nie łapią luzu? Jak w switchu. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Są magnetyczne + jakieś wycięcia. Nie złapały u mnie, jestem drugim właścicielem ale nie widzę na Reddicie narzekania. Chyba też w wyciekach o Switchu 2 widzę, że magnetyczne będą nowe joycony o ile się potwierdzą. Cytuj
Homelander 2 062 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października On 10/10/2024 at 12:25 AM, drozdu7 said: Ten MSI Claw to faktycznie takie ścierwo? Bo patrzę że już ta mocniejsza wersja kosztuje 1500zl Za te pieniądze może by się nadało do emu, GP i starszych gierek Pisarski zrobił test uwzględniający cenę, dziś wrzucił. W skrócie nadal syf, ale za 1500 w sumie ok, bo działa i da się grać. Ale ani do Decka ani do ROGa nie ma podejścia. Czyli w sumie zależy czego oczekujesz Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października (edytowane) Miałem Decka (zarówno LCD jak i OLED), miałem Roga, niestety nie miałem Legiona, teraz mam MSI Claw. Jestem zadowolony, wszystko co potrzebuję działa, ekran robi robotę, głośniki są absolutnie rewelacyjne (najlepsze ze wszystkich mobilnych sprzętów jakie słyszałem w życiu), no nie wiem czego jeszcze chcieć. Na pokładzie Windows, ale to już było wałkowane tysiąc razy, dla jednych sprzęt z Windowsem odpada, dla drugich ulga po ograniczeniach Decka. Edytowane 18 października przez Meanthord Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października https://www.purepc.pl/amd-ryzen-z2-extreme-ryzen-z2-oraz-ryzen-z2g-nadchodza-procesory-dla-przenosnych-konsol-typu-handheld 1 Cytuj
Assassins_78 941 Opublikowano 23 października Autor Opublikowano 23 października (edytowane) No to już jest konkret, oby energetycznie dali radę (wat, pobór mocy oraz temperatury). 890M 880M robi robotę. Edytowane 23 października przez Assassins_78 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października No właśnie nie ma prawie różnicy z tego co widzę na niskim poborze, więc różnica niewielka będzie :-/ Kopa dostaje na 30-40 ale na hooy tyle w HH... Valve widać, że czeka na skok w 15W. Poniżej do dziś nic nie jest lepsze niż SD. https://technical.city/en/video/Radeon-780M-vs-Radeon-880M Na 30W jest trochę lepiej, ale to nie jest jakiś gigantyczny skok :-/ https://gamingtechware.com/880m-vs-780m-which-one-is-better/ Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Jeśli te plotki są prawdziwe to postęp będzie niewielki niestety. Trzeba czekać na customa który dostanie Valve ale to może być i za dwa lata dopiero. Cytuj
Homelander 2 062 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października (edytowane) Steamdeck kiedy wyszedł, 2022? No to wcześniej niż 2026 nie spodziewałbym się następcy Edytowane 23 października przez Homelander Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października (edytowane) Czarny Klops lata w 60 FPS na średnich, FHD i FSR 3 na Rogu w trybie 25W A w misjach stealth to w ogóle 80+ Edytowane 27 października przez SnoD Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października 17 godzin temu, Ukukuki napisał(a): Używam na Legionie. Lepiej mi chodzi Returnal niż na Windowsie xd 1 Cytuj
Krzysztof93 1 264 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października 16 godzin temu, SnoD napisał(a): Czarny Klops lata w 60 FPS na średnich, FHD i FSR 3 na Rogu w trybie 25W A w misjach stealth to w ogóle 80+ Ja latam w 18W, 900P i 60 klatek też jest sztos. Weź mi powiedz lepiej czy Tobie też się tak długo włącza kampania w BO6 bo uruchamianie tej gry to największy mój ból. Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października 13 minut temu, NemoKOF napisał(a): Używam na Legionie. Lepiej mi chodzi Returnal niż na Windowsie xd Reguła czy wyjątek? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Raczej wyjątek ale stan na dziś jest, że performance jest z grubsza podobny. Jest parę gierek któe ewidentnie lepiej sobie radzą, jak podobno Cyberpunk. Ja tutaj i tak zrobiłem to dla usypiania i interfejsu, nie chce mi się z Windowsem pyerdolić, robię to codziennie od 20 lat, styka mi xd + Na legionie (i ponoć na Ally też, ale nie mam) jest świetne sterowanie wszystkim, TDP, Wiatrakami, działają przyciski wszystkie, nawet Gyro także fajna sprawa :-) A że tam coś i tak nie chodzi? Wiadomo ale przecież nikt nie broni zronić sobie Dual Boota :-) Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października 23 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a): Ja latam w 18W, 900P i 60 klatek też jest sztos. Weź mi powiedz lepiej czy Tobie też się tak długo włącza kampania w BO6 bo uruchamianie tej gry to największy mój ból. Ten launcher CoDa jest powalony, na WinStore z 7 razy włączałem zanim w końcu się odpaliło :p Czasem długo odpala. 1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Dla ciekawskich Bazzite na Ally :-) https://x.com/digitalfoundry/status/1850560716727636249 Cytuj
Assassins_78 941 Opublikowano 28 października Autor Opublikowano 28 października @NemoKOF a czytałeś co jest parę postów wyżej Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Bosz Sam to skomentowałem 1 1 Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada W dniu 5.10.2024 o 11:52, SnoD napisał(a): Ponad 2 tygodnie od zakupu Roga i 24 godziny nabite w grach. Mogę już powiedzieć, że mieć pod ręką taki mocny sprzęt pomaga nadrabiać zaległości gdy człowiek ma korkociąg rodzina/małe dziecko + firma na głowie. Możliwości techniczne są naprawdę imponujące, gry jak Hi-Fi czy Persona 3 w 1080p na średnich/wysokich ustawieniach w 40-60 FPS wyglądają i chodzą świetnie. A jeszcze jest spory margines do grania w 900p. Ekran choć LCD, to chyba jednak jakiejś lepszej klasy, bo odwzorowanie barw jest naprawdę bardzo dobre. Generalnie to mam więcej frajdy z grania niż na sprzęcie stacjonarnym. Z pewnością będę czekał na kolejne generacje sprzętu od Asusa. W sumie to ciężko mi jakieś negatywy znaleźć. No i pyknęło ~50 dni od zakupu. Ok. 75h spędzonych w różnych grach. Dynamika korzystania z urządzenia w ogóle nie spadła, gram regularnie właściwie codziennie, a to świadczy o tym, że to nie był tylko chwilowy zachwyt nowością, którego przed zakupem się najbardziej obawiałem. Mocny sprzęt pod ręką pozwolił na wykorzystanie straconego do tej pory czasu, który można sobie wręcz policzyć. Rog wyeliminiwał w znacznej części telefon i tzw. doom scrolling, już nie mam takiego poczucia, że czas przelatuje mi przez palce. Niech pracują nad kolejnym handheldem, bo jak przez 2-3 lata trochę nadgonię gier, to będę szukał czegoś mocniejszego Ostatnio ustawiłem sobie ręcznie tryb 18W, ale i tak zazwyczaj gram na 15W bo po prostu daje radę w większości przypadków. 2 Cytuj
DarkStar 79 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Tak z ciekawości -- gra(ł) ktoś na Rogalu w Silent Hill 2? Interesuje mnie jak to chodzi. Na Steam Decku jest dramat, bardzo często 20 klatek (np. Rosewater Park i okolice), nawet podczas cutscenek. Oczywiście na Niskich z FSR. VRAM zapełniony pod korek, GPU obciążone, a CPU się nudzi. Ciekawi mnie na ile grywalne to jest na ROG Ally, zwłaszcza X, gdzie można więcej pamięci udostępnić grze. Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Na YT wygląda to nieciekawie. Zepsute shadery i co najwyżej 720p na low i wygląda wtedy jak gra z wczesnego pierwszego Xboxa. Niektórych gier nie warto odpalać aby tylko odpalić. Blooberki też nie są mistrzami optymalizacji, The Medium chodzi tragicznie na Rog Ally. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi