Meanthord 329 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada Możesz przywrócić system do ustawień fabrycznych, wyjdzie dokładnie na to samo. Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada 17 minut temu, Meanthord napisał(a): Możesz przywrócić system do ustawień fabrycznych, wyjdzie dokładnie na to samo. W sensie, w samym Windowsie? Czy to na pewno jest to samo co przywrócenie z chmury przez BIOS? To drugie robi czystkę na dysku, z tego co się orientuje, dosłownie pobiera nowy obraz Windowsa. Cytuj
Meanthord 329 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada Przy resecie do ustawień fabrycznych też się pyta czy zaorać wszystko, usunąć wszystkie aplikacje itp. Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada Tak, ale to chyba nie jest tożsame. Wydaje mi się, że opcja dostępna z poziomu Windowsa powoduje reset systemu do punktu wyjściowego, usunięcie plików użytkownika i aplikacji 3rd party, które były zainstalowane już po uruchomieniu systemu, ale nie usuwa np plików samego systemu. A ta druga opcja, z BIOSu, jest bardziej jak format dysku i zainstalowanie świeżej wersji Windowsa z obrazu ściągniętego z chmury. Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada 5 godzin temu, DarkStar napisał(a): Tak, ale to chyba nie jest tożsame. Wydaje mi się, że opcja dostępna z poziomu Windowsa powoduje reset systemu do punktu wyjściowego, usunięcie plików użytkownika i aplikacji 3rd party, które były zainstalowane już po uruchomieniu systemu, ale nie usuwa np plików samego systemu. A ta druga opcja, z BIOSu, jest bardziej jak format dysku i zainstalowanie świeżej wersji Windowsa z obrazu ściągniętego z chmury. Wyłącz po prostu opcję backupu w chmurze i graj już spokojnie jak człowiek. Po co Ci reset tego systemu. Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada Potraktowałem go opcją atomową i przywróciłem obraz z chmury Asusa. Co ciekawe, po zalogowaniu się na konto MS tym razem Windows nie proponował mi przywrócenia ustawień z żadnej innej maszyny, przede wszystkim nie pojawiło się to nieznane urządzenie co wcześniej. Nawet aplikacja Xbox działała od razu. Podejrzana sprawa. Zmieniłem sobie hasło do konta Microsoft na wszelki wypadek (mimo że wygląda ok). Czy ktoś używa Lossless Scaling na Rogu? Cytuj
Meanthord 329 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada 27 minut temu, DarkStar napisał(a): Czy ktoś używa Lossless Scaling na Rogu? Jak przeczytałem, że w tej apcje można odpalać tylko gry w oknie, to od razu poszedł refund :P. Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada (edytowane) Dlaczego? Przecież takie okienko i tak się wyświetla na całym ekranie. Na Decku w celu użycia systemowego FSR 1 (jeżeli gra nie ma tego w opcjach) jest tak samo. Edytowane 28 listopada przez DarkStar Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada Kto przy zdrowych zmysłach dobrowolnie korzysta z FSR 1 Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada 4 godziny temu, Meanthord napisał(a): Jak przeczytałem, że w tej apcje można odpalać tylko gry w oknie, to od razu poszedł refund :P. A sprawdzałeś? Bo wybierasz okno i się skaluje na cały ekran, taki jest sens tej apki. Cytuj
Assassins_78 1 042 Opublikowano 28 listopada Autor Opublikowano 28 listopada 4 godziny temu, SnoD napisał(a): Kto przy zdrowych zmysłach dobrowolnie korzysta z FSR 1 No, tym bardziej że najnowsze stery od amd oferują więcej Dziwi mnie, że nadal Asus i Lenowo mają stery dla 720 a nie jak powinno być prawilnie 780 Cytuj
Meanthord 329 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada 2 godziny temu, NemoKOF napisał(a): A sprawdzałeś? Bo wybierasz okno i się skaluje na cały ekran, taki jest sens tej apki. Mam jakieś dziwne flashbacki z lat 90., że wszystko co odpalane w oknie klatkuje xDD. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada Nie, to nie jest głupie narzędzie. Osobiście nie używam scalerów, gram na Legionie w 800p i lekkie rozmycie mi nie przeszkadza. Ekran jest idealnie x2 w pionie i w poziomie więc nie wygląda to dla mnie źle a bardziej mi zależy na baterii i ciszy niż wodotryskach. Natomiast sprawdzałem to i naprawdę było to proste i też na początku nie rozumiałem do końca jak to ma działać a działa tak, że odpalasz grę w oknie, klikasz w apce Lossless SKALUJ i wybierasz okno KTÓRE ma skalować i voila, działa, okno powiększa się na cały ekran. Steam OS robi podobnie, nie ważne czy wybierzesz w gamescope tryb okna czy fullscreen - zawsze jest fullscreen. 1 1 Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano poniedziałek o 16:19 Opublikowano poniedziałek o 16:19 Dzisiaj zdębiałem jak odpaliłem na Rogu Forzę Horizon 4 i w trybie 15W na domyślnych ustawieniach ta gra latała w 55-60 fps w FHD Jednak dobrze zoptymalizowane gry robią ogromną różnicę. Cytuj
drozdu7 2 816 Opublikowano poniedziałek o 17:03 Opublikowano poniedziałek o 17:03 Forza czy Gearsy chodzą ponoć świetnie, no i gierki Sony z tego co widziałem też robota na wysokim poziomie Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano poniedziałek o 19:08 Opublikowano poniedziałek o 19:08 (edytowane) 2 godziny temu, drozdu7 napisał(a): Forza czy Gearsy chodzą ponoć świetnie, no i gierki Sony z tego co widziałem też robota na wysokim poziomie No HiFi też pięknie chodzi w +50 fps z FHD na podstawowym trybie 15W. A później odpalasz takie Nier Automata i trzeba grać z podłączonym kablem w trybie 30W żeby mieć chociaż te 40 fps poza zamkniętymi lokacjami XD Edytowane poniedziałek o 19:08 przez SnoD Cytuj
iluck85 2 939 Opublikowano poniedziałek o 19:10 Opublikowano poniedziałek o 19:10 Liczę, że po nowym roku Z2 w Las Vegas i połowa roku albo koniec Ally X2. 1 Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano poniedziałek o 20:53 Opublikowano poniedziałek o 20:53 Gierki od MS i Playstation chodzą pięknie na Decku, więc bez niespodzianki, że i na mocniejszym ROGu też. Sprawdź sobie Gearsy. Na ustawieniach ultra betonowe 60fps Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi