Skocz do zawartości

ASUS ROG Ally - Handheld PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A pomagasz sobie tymi frame generatorami albo loseless scaling?

Z tymi urządzeniami to tak dziwnie, brat kurwil na Legiona bo włączył Helldivers 2 i nagle zaczęło klatkowac i hooy. Potem włączył i było ok.

A patrzę w necie filmiki gości i Tsushima 1080 na medium ponad 50 klatek, tak samo Ragnarok itp. a w komentarzach "mam ustawione wszystko tak samo i mam 20 FPS" :)

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, drozdu7 napisał(a):

A pomagasz sobie tymi frame generatorami albo loseless scaling?

Z tymi urządzeniami to tak dziwnie, brat kurwil na Legiona bo włączył Helldivers 2 i nagle zaczęło klatkowac i hooy. Potem włączył i było ok.

A patrzę w necie filmiki gości i Tsushima 1080 na medium ponad 50 klatek, tak samo Ragnarok itp. a w komentarzach "mam ustawione wszystko tak samo i mam 20 FPS" :)

Praktycznie wszystkie gry w jakie gram mają FSR3, więc z tego korzystam na balanced. RSR wyłączam bo zauważyłem już w co najmniej 2-3 grach, że włączone powoduje "ścinki" w grze i to chyba za każdym razem były gry w UE5.

Mam chyba jeszcze jakieś motion fluid AMD odpalone, ale nie widzę różnicy względem tego jak było wyłączone.

Wszystkie gry jakie grałem na ROGu to w 900-1080p na średnich ustawieniach w klatkarzu najczęściej 50+ i to zanim jeszcze wczoraj odkryłem dodatkową zakładkę zmieniającą rozdzielczość samego Windowsa.

Ostatnio pykałem w 900p czy 1080p w remake Ninja Gaiden 2 i tam też 40-50 fps. Teraz wiem, że jak sobie sparuję z Windowsem w 900p to pewnie jeszcze lepiej będzie chodzić.

No sprzęt jest mocny.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

Sprawdziłem w Ninja Gaiden 2 czy sparowanie Windy z grą w 900p da podobnego boosta fps - no i gra potrafiła chodzić w 50-60 fps... już w trybie 10W. Szaleństwo :)