drozdu7 3 154 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego A pomagasz sobie tymi frame generatorami albo loseless scaling? Z tymi urządzeniami to tak dziwnie, brat kurwil na Legiona bo włączył Helldivers 2 i nagle zaczęło klatkowac i hooy. Potem włączył i było ok. A patrzę w necie filmiki gości i Tsushima 1080 na medium ponad 50 klatek, tak samo Ragnarok itp. a w komentarzach "mam ustawione wszystko tak samo i mam 20 FPS" Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego (edytowane) 11 minut temu, drozdu7 napisał(a): A pomagasz sobie tymi frame generatorami albo loseless scaling? Z tymi urządzeniami to tak dziwnie, brat kurwil na Legiona bo włączył Helldivers 2 i nagle zaczęło klatkowac i hooy. Potem włączył i było ok. A patrzę w necie filmiki gości i Tsushima 1080 na medium ponad 50 klatek, tak samo Ragnarok itp. a w komentarzach "mam ustawione wszystko tak samo i mam 20 FPS" Praktycznie wszystkie gry w jakie gram mają FSR3, więc z tego korzystam na balanced. RSR wyłączam bo zauważyłem już w co najmniej 2-3 grach, że włączone powoduje "ścinki" w grze i to chyba za każdym razem były gry w UE5. Mam chyba jeszcze jakieś motion fluid AMD odpalone, ale nie widzę różnicy względem tego jak było wyłączone. Wszystkie gry jakie grałem na ROGu to w 900-1080p na średnich ustawieniach w klatkarzu najczęściej 50+ i to zanim jeszcze wczoraj odkryłem dodatkową zakładkę zmieniającą rozdzielczość samego Windowsa. Ostatnio pykałem w 900p czy 1080p w remake Ninja Gaiden 2 i tam też 40-50 fps. Teraz wiem, że jak sobie sparuję z Windowsem w 900p to pewnie jeszcze lepiej będzie chodzić. No sprzęt jest mocny. Edytowane 21 lutego przez SnoD Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego Sprawdziłem w Ninja Gaiden 2 czy sparowanie Windy z grą w 900p da podobnego boosta fps - no i gra potrafiła chodzić w 50-60 fps... już w trybie 10W. Szaleństwo Cytuj
Krzysztof93 1 521 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Szok i niedowierzanie ktoś publicznie wyraźnie mówi, że woli sprzęt na windowsie od SD. 1 Cytuj
Ukukuki 7 544 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca 22 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a): Szok i niedowierzanie ktoś publicznie wyraźnie mówi, że woli sprzęt na windowsie od SD. Nie tylko, kanał CDA od premiery Legiona go chwali w różnych materiałach, głównie Bastian. Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Godzinę temu, Krzysztof93 napisał(a): Szok i niedowierzanie ktoś publicznie wyraźnie mówi, że woli sprzęt na windowsie od SD. No Rog Ally to zajebisty sprzęt + soft prosty w obsłudze, praktycznie jak konsola. Cytuj
Homelander 2 582 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Jak ktoś jest przyzwyczajony i mu nie przeszkadza Windows to pewnie, że lepszy, bo mocniejszy. Nic w tym dziwnego Cytuj
Moldar 2 325 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Materiał sponsorowany i mocno nie czuć że poszła kasa za ten film ofc nic nie umniejszając rogowi Cytuj
Daffy 10 830 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Przecież te sprzęty nie mają exow i jakis magicznych dedykowanych funkcji więc praktycznie jedynie cena/moc są tu wyznacznikiem co wybrać. Ekrany rzecz względna, steam os zaraz też pójdzie w niepamięć bo oficjalnie będzie dostępny na każdym. Cytuj
Homelander 2 582 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca (edytowane) Zobaczymy jak to będzie działać. Póki co bardzo spokojnie do tego podchodzę. Jak pisałem wiele razy: zmianę rozważę jak nowy sprzęt faktycznie zaoferuje mi mocny skok jakościowy gwarantując Steam OS bez kombinowania Edytowane 3 marca przez Homelander Cytuj
Krzysztof93 1 521 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Panowie, spokojnie spójrzcie sobie na komentarze pod tym filmem. Właśnie o tym mówiłem, mówiąc: 16 godzin temu, Krzysztof93 napisał(a): ktoś publicznie wyraźnie bo wiem jak jest i jak w internecie na posiadaczy SD działa ,,mi Windows pasuje'' wiem, że ROGalik to porządny sprzęcik tylko możliwe iż czasem lepiej tego głośno nie mówić. Cytuj
Homelander 2 582 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Nie rozumiem czemu by nie można o tym mówić. Akurat na naszym forumku grono zwolenników pecetowych handheldów jest super w zasadzie pod każdym względem. Nie widzę tu żadnych wojenek czy próby wciskania jedynego słusznego sprzętu czy systemu. Wręcz przeciwnie, zawsze uzyskałem merytoryczną informację kiedy tylko zapytałem 1 Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca (edytowane) Dokładnie, pełna kultura i klasa wyższa Ja tylko żałuję, że nie kupiłem od razu X'a bo jednak gry są tak duże, że brakuje miejsca na dysku. No ale planując zakup nie byłem przekonany czy to nie będzie gadżet na miesiąc, więc cena też odgrywała rolę. Następnym razem już all in w najmocniejszego bysiora. Edytowane 3 marca przez SnoD Cytuj
Homelander 2 582 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Just now, SnoD said: Dokładnie, pełna kultura i klasa wyższa Ja tylko żałuję, że nie kupiłem od razu X'a bo jednak gry są tak duże, że brakuje miejsca na dysku. No ale planując zakup nie byłem przekonany czy to nie będzie gadżet na miesiąc, więc cena też odgrywała rolę. Dokładnie miałem te same obawy kupując decka: czy mi to w ogóle podejdzie. Teraz wiem, że tak i następny sprzęt już będzie najmocniejszy możliwy Cytuj
NemoKOF 746 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Teraz dość drogie te dyski 2230 ale wymiana jest banalna i ogranicza się do zdjęcia tylnej części obudowy więc polecam to zrobić. Największą wadą Ally jest to, że nie możesz ufać czytnikowi kart SD bo pada w prawie każym egzemplarzu z tych pierwszych xD Trzeba uznać, że jest wadliwy i tyle. Cytuj
Krzysztof93 1 521 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca nie chodziło mi o forumka przecież film został udostępniony na YT a nie na forumku 1 minutę temu, SnoD napisał(a): Ja tylko żałuję, że nie kupiłem od razu X'a bo jednak gry są tak duże, że brakuje miejsca na dysku. No ale planując zakup nie byłem przekonany czy to nie będzie gadżet na miesiąc, więc cena też odgrywała rolę. przydałby się większy dysk ale ja żeby niejako trochę zmusić się do grania mobilnego instaluje jedną grę, przechodzę, usuwam i ściągam kolejną, którą ,,muszę'' ukończyć także jakoś na tych biedackich 512 GB sobie radzę, jedynie emulatory i paczki pod stare konsole trzymam. Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca (edytowane) 7 minut temu, NemoKOF napisał(a): Teraz dość drogie te dyski 2230 ale wymiana jest banalna i ogranicza się do zdjęcia tylnej części obudowy więc polecam to zrobić. Największą wadą Ally jest to, że nie możesz ufać czytnikowi kart SD bo pada w prawie każym egzemplarzu z tych pierwszych xD Trzeba uznać, że jest wadliwy i tyle. A są jakieś "bezpieczne" serie? Swojego kupowałem w sierpniu, może jakiś nowszy model :p 6 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): nie chodziło mi o forumka przecież film został udostępniony na YT a nie na forumku przydałby się większy dysk ale ja żeby niejako trochę zmusić się do grania mobilnego instaluje jedną grę, przechodzę, usuwam i ściągam kolejną, którą ,,muszę'' ukończyć także jakoś na tych biedackich 512 GB sobie radzę, jedynie emulatory i paczki pod stare konsole trzymam. Tak, tylko czasem jak człowiek chciałby sprawdzić czy gra dobrze chodzi na Rog, to patrzysz a tam taki Indiana chyba ze 120 GB Edytowane 3 marca przez SnoD Cytuj
NemoKOF 746 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Może najnowsze rewizje płyty ale to im tyle zajęło, wymieniali płyty i dalej się psuły że no... walić to xD Lepiej nie używać Cytuj
Meanthord 388 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Że czytnik się jebie to mały pryszcz, ale że kartę w czytniku też przy okazji usmaży, to już mega słabo, nie chciałbym stracić mojej 1tb kupionej za ciężko zarobione pieniążki Dlatego jak padł mi czytnik i po naprawie odesłali mi konsolę to już i tak bałem się go używać i nie używałem xD Cytuj
drozdu7 3 154 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca 5 godzin temu, Homelander napisał(a): zmianę rozważę jak nowy sprzęt faktycznie zaoferuje mi mocny skok jakościowy Kurde trudno powiedzieć że takie skoki jakościowe będą, czy raczej delikatne wzrosty mocy, lepsze baterie, praca na niższych watach. Już chyba pisaliście że Z2 Extreme wcale nie odjedzie jakoś jedynce, nowy MSi ten Lunar tak samo cena kosmos a też jakoś szału nie robi. Cytuj
Homelander 2 582 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca 9 minutes ago, drozdu7 said: Kurde trudno powiedzieć że takie skoki jakościowe będą, czy raczej delikatne wzrosty mocy, lepsze baterie, praca na niższych watach. Już chyba pisaliście że Z2 Extreme wcale nie odjedzie jakoś jedynce, nowy MSi ten Lunar tak samo cena kosmos a też jakoś szału nie robi. Chodzi mi o skok wobec Steamdecka, nie wobec poprzednich urządzeń tej samej firmy. Więc może jeszcze ze 2 lata? Cytuj
NemoKOF 746 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca No ale o czym my tu? Już Rog na Z1E jest wydajniejszy niż SD, czasem na 15w a od 17-18w zawsze. Okupione jest to większym zużyciem prądu stąd wersja X z większa baterią. Z2E będzie wydajniejsza niż Z1E więc skok ponad SD jest oczywisty. Po prostu nie jest jakiś ogromny i koszty (energia) są chyba dla Valve zbyt duże. Natomiast mądrzy ludzie gdybają, że chyba valve będzie musiało trochę zrewidować swoje podejście i pójść w 20w mocy a nie 15s, wtedy skok będzie a bateria rzędu 60mah powinna wystarczyć i nie ważyć zbyt wiele. Pożyjemy, zobaczymy. Cytuj
iluck85 3 192 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Bateria tu zawsze będzie problemem. Wsadzić lepsze podzespoły nie problem, mocarz będzie, ale na baterii 40 minut nikogo nie zachwyci. Balansują cały czas, stąd Z2E nie odpłynie Z1E. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi