Skocz do zawartości

ASUS ROG Ally - Handheld PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minutes ago, Krzysztof93 said:

Bo życie to takie głupie jest ;) tak naprawdę zamieniłbym twojego Steam Decka na ROG Ally a mojego ROG Ally na Steam Decka. Ja potrzebuje sprzętu do starszych gierek z generacji 7 więc nie potrzebuje nadwyżki mocy. Ty męczysz tego Steam Decka często w nowych świeżych gierkach i dodatkowe 10-15 klatek mogłoby przesądzić o tym czy da się grać w dany tytuł. 
Z drugiej strony wielbisz tego Steam Decka i zawsze wiesz wszystko najlepiej a ja lubię świeże dostawy darmowych gierek i moje uzbierane 10 stron tytułów na Epicu + jutro idę do ziomka wieczorem pograć w BO6, on będzie grał na XSX a ja obok na ROG Ally i gierkę odpalę bez problemu w GP. 

Staram się robić to co dla mnie najlepsze. ROG. Jak mam zagrać na ROGu w to:

IMG_4494.thumb.jpeg.ab3630974cccb493802ded498f2aadb6.jpeg

IMG_3721.thumb.jpeg.0991c18cebf221e288ae415221a2344c.jpeg

IMG_3047.thumb.jpeg.7fbf54d1da6928c3497113f9b5840062.jpeg

Ciężko chyba? Wielbię Decka nie bez powodu ;) A to co opisałem w poprzednim poście to po prostu moje wrażenia z pierwszego, krótkiego, kontaktu

Opublikowano
1 hour ago, Krzysztof93 said:

Bo życie to takie głupie jest ;) tak naprawdę zamieniłbym twojego Steam Decka na ROG Ally a mojego ROG Ally na Steam Decka. Ja potrzebuje sprzętu do starszych gierek z generacji 7 więc nie potrzebuje nadwyżki mocy. Ty męczysz tego Steam Decka często w nowych świeżych gierkach i dodatkowe 10-15 klatek mogłoby przesądzić o tym czy da się grać w dany tytuł. 
Z drugiej strony wielbisz tego Steam Decka i zawsze wiesz wszystko najlepiej a ja lubię świeże dostawy darmowych gierek i moje uzbierane 10 stron tytułów na Epicu + jutro idę do ziomka wieczorem pograć w BO6, on będzie grał na XSX a ja obok na ROG Ally i gierkę odpalę bez problemu w GP. 

Te gierki z Epica w większości działają też na Steam Decku. No ale Gamepassa szkoda.

Opublikowano
1 godzinę temu, Homelander napisał(a):

Sama konsola jest też zauważalnie cięższa.

Ciekawe, nie wiedziałem, że Ally X jest cięższy. Z kolei zwykły Z1E jest lżejszy niż Deck OLED. Mi się zdaje mieć wagę piórkową. :) Oba sprzęty są dla mnie wygodne. Jak pierwszy raz wziąłem Decka do rąk, to wydawał mi się wielką ciężką kobyłą i jeszcze niechcący łopatki wciskałem. Ogólnie nie podobał mi się i byłem na nie. Do dzisiaj robię żarty z jego rozmiarów. Dopiero jak dużo później kupiłem własny egzemplarz, to okazało się, że takie trzymanie go w łapach przez dwie minuty się nijak nie przenosi na faktyczne użytkowanie.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

No ale Gamepassa szkoda.

Dla mnie niekoniecznie :( to był przykład tego, że na windowsie mogę bez problemu zrobić co mi się podoba bez grzebania, poradników itd.. Gamepass, którego dzisiaj muszę kupić to ratunek na spotkanie z kumplem, na które nie mam ochoty ;) wierzę, że wspólne granie w zombie sprawi, że czas mi szybciej minie i się uwolnię. Obiecałem mu, że wpadnę... niestety staram się zawsze dotrzymywać słowa. Ogólnie nie jestem za abonamentami po prostu muszę się czymś ratować a handheld na Windowsie będzie bezproblemowy. 

Opublikowano
5 minutes ago, DarkStar said:

Ciekawe, nie wiedziałem, że Ally X jest cięższy. Z kolei zwykły Z1E jest lżejszy niż Deck OLED. Mi się zdaje mieć wagę piórkową. :) Oba sprzęty są dla mnie wygodne. Jak pierwszy raz wziąłem Decka do rąk, to wydawał mi się wielką ciężką kobyłą i jeszcze niechcący łopatki wciskałem. Ogólnie nie podobał mi się i byłem na nie. Do dzisiaj robię żarty z jego rozmiarów. Dopiero jak dużo później kupiłem własny egzemplarz, to okazało się, że takie trzymanie go w łapach przez dwie minuty się nijak nie przenosi na faktyczne użytkowanie.

Popatrzyłem po necie i wychodzi, że ważą praktycznie tyle samo. Może takie mam wrażenie przez to, że inaczej się trzyma, więc rozłożenie masy jest inne? Wydawał mi się sporo cięższy

Opublikowano

Kwestia przyzwyczajenia. Nie ograłem dużo na Ally ale nie miałem większych problemów z ergonomią. Lenovo najgorzej bo jest za duże dla mnie, za "długie" (wysokie?) są boki. No i to takie zaczepne pisane, ciężko o cokolwiek innego prócz Lenovo dostępne z półki co się nadaje do RTSów ;-) Masz swoją maszynkę i swoje gierki i super. Natomiast dalej nie czaję braku przesiadki na Oleda. Szpetny ten ekran i niska paleta kolorów, OLED go tam zjada dupom a 90hz i lepsza bateria + niższe temperatury i hałas... bronisz się na siłę imo. Jeśli tak ci SD pasuje to już powinien być łolyd dawno kupiony, nie jest to majątek xD

Opublikowano
Just now, NemoKOF said:

Kwestia przyzwyczajenia. Nie ograłem dużo na Ally ale nie miałem większych problemów z ergonomią. Lenovo najgorzej bo jest za duże dla mnie, za "długie" (wysokie?) są boki. No i to takie zaczepne pisane, ciężko o cokolwiek innego prócz Lenovo dostępne z półki co się nadaje do RTSów ;-) Masz swoją maszynkę i swoje gierki i super. Natomiast dalej nie czaję braku przesiadki na Oleda. Szpetny ten ekran i niska paleta kolorów, OLED go tam zjada dupom a 90hz i lepsza bateria + niższe temperatury i hałas... bronisz się na siłę imo. Jeśli tak ci SD pasuje to już powinien być łolyd dawno kupiony, nie jest majątek xD

Kupiłem nowy tv, nowe auto. Niedługo Switch. No na czymś trzeba przyciąć :(

Opublikowano

Ja mam takie wrażenie, że Homelander kupiłby SD OLED gdybyście mu pisali ,,nie kupuj, nie warto'' on taki przekorny typ jest, zawsze zrobi po swojemu. 
SYMULACJA ROZMOWY:
- odpuść sobie i zostań przy LCD 
- coooo?! HOMELIUNDER.jpg.c01a25cc902ec9be9880c9815f85f95f.jpg
homielanier.jpg.106b61d61c660689175430b1bd5ff18d.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

Staram się robić to co dla mnie najlepsze. ROG. Jak mam zagrać na ROGu w to:

IMG_4494.thumb.jpeg.ab3630974cccb493802ded498f2aadb6.jpeg

IMG_3721.thumb.jpeg.0991c18cebf221e288ae415221a2344c.jpeg

IMG_3047.thumb.jpeg.7fbf54d1da6928c3497113f9b5840062.jpeg

Ciężko chyba? Wielbię Decka nie bez powodu ;) A to co opisałem w poprzednim poście to po prostu moje wrażenia z pierwszego, krótkiego, kontaktu

Ekranem dotykowym albo analogiem w trybie komputer. Sprawdzałeś te gry na rogu? Co odpaliłeś na tym rogu? 

Opublikowano
Just now, iluck85 said:

Ekranem dotykowym albo analogiem w trybie komputer. Sprawdzałeś te gry na rogu? Co odpaliłeś na tym rogu? 

Nie, kolo jakieś indyki miał. Poprosiłem, żeby coś dużego wgrał i sobie sprawdzę. A co do tych sugestii to :kekw: