Boomcio 4 142 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Może spróbuj przejść grę bez ani jednego zabójstwa? A poważnie: jak z każdym tego typu sprzętem - reset z reguły pomaga. Czasem ponowna instalka (najpierw gry, poźniej ew systemu). Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia (edytowane) Będę miał jutro drugiego Roga z1( zwykły nie extreme) jakby ktoś chciał miesięcznego za 1600 full komplet z papierami, idealny to Jak odbiorę i będę miał w ręce to zrobię ogłoszenie na forum EDIT Poszedł. Edytowane 9 kwietnia przez iluck85 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Szykuje się zastój na rynku pocket pc. https://www.purepc.pl/architektura-rdna-3-moze-pozostac-w-procesorach-apu-od-amd-przynajmniej-do-2027-roku Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia I dobrze. Chyba nic nie zabiłoby tego segmentu bardziej niż ciągle nowe wersje Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 4 minuty temu, Homelander napisał: I dobrze. Chyba nic nie zabiłoby tego segmentu bardziej niż ciągle nowe wersje Niby czemu? Przecież to nie zamknięty obieg generacji jak na konsolach Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 10 minut temu, Homelander napisał: I dobrze. Chyba nic nie zabiłoby tego segmentu bardziej niż ciągle nowe wersje No i nie czytałeś newsa albo go nie zrozumiałeś. Będziesz miał nowe wersje, mniejszy proces produkcyjny co pozwoli podkręcić zegary albo dołożyć CU do APU i będzie szybsze 10, 15, 20, 30 % z generacji na generację ale przełom będzie dopiero przy porzuceniu RDNA 3. Analogiczna sytuacja jak lata siedzieliśmy na VEGA, integrach intela zamiast RDNA w APU w innych Pocket PC. Pierwsze nowe wersje będą w tym roku, przynajmniej zapowiedzi. Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 11 minutes ago, Daffy said: Niby czemu? Przecież to nie zamknięty obieg generacji jak na konsolach Jako klient bardzo bym się wahał czy kupić obecny sprzęt skoro za miesiąc czy dwa będzie nowa lepsza wersja. No nic, wolę podejście generacji konsol czy to co robi Valve z Deckiem 1 minute ago, Ukukuki said: No i nie czytałeś newsa albo go nie zrozumiałeś. Będziesz miał nowe wersje, mniejszy proces produkcyjny co pozwoli podkręcić zegary albo dołożyć CU do APU i będzie szybsze 10, 15, 20, 30 % z generacji na generację ale przełom będzie dopiero przy porzuceniu RDNA 3. Analogiczna sytuacja jak lata siedzieliśmy na VEGA, integrach intela zamiast RDNA w APU w innych Pocket PC. Pierwsze nowe wersje będą w tym roku, przynajmniej zapowiedzi. Szczerze to nie czytałem newsa 1 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 6 minut temu, Homelander napisał: Jako klient bardzo bym się wahał czy kupić obecny sprzęt skoro za miesiąc czy dwa będzie nowa lepsza wersja. No nic, wolę podejście generacji konsol czy to co robi Valve z Deckiem Rynek PC jest bardziej podobny do rynku telefonów niż konsol. Co roku/dwa lata będziesz miał nowe wersje. Nie stoi w miejscu zbyt długo. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia No i jest podobny też dlatego, że na tej nowej wersji niemal zawsze od strzała odpalisz stare oprogramowanie a nie jak na konsolach, że kupujesz switcha i wszystkie z 3dsa możesz wyyebać do śmietnika jeśli starego hardware'u nie masz. Ja osobiście wolę takie podejście. SD udaje konsolę ale nią nie jest. Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 3 minutes ago, NemoKOF said: No i jest podobny też dlatego, że na tej nowej wersji niemal zawsze od strzała odpalisz stare oprogramowanie a nie jak na konsolach, że kupujesz switcha i wszystkie z 3dsa możesz wyyebać do śmietnika jeśli starego hardware'u nie masz. Ja osobiście wolę takie podejście. SD udaje konsolę ale nią nie jest. Ale to udawanie przez większość czasu mu wychodzi Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Zależy co oceniasz. Platforma jest otwarta więc to tak jak Google udaje Apple. Przede wszystkim imo musisz zmieniać ustawienia graficzne co w zasadzie już nie jest konsolowe, trzeba dostosować gierkę do wydajności SD. Nie wszystko co widzisz w sklepie zadziała itp, itd. Także dla mnie udawanie przy czym... ja ten produkt cenię i lubię. Jedynie nie twierdzę, że to kolejne PolyStejszyn czy Memtendo. Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Kupilem okazyjnie Z1 Extreme bo chcialem porownac z SteamDeck. Pech chcial, ze trafilem na sztuke z wadliwa lewa galka. Tylko gora - dol reaguje. Na boki nie. Z tego co czytam w necie to znana przypadlosc. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia Nie sprawdziłeś? Można wymienić cały zespół ale pytanie JAK okazyjnie kupiłeś że bez sprawdzania brałeś. Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia (edytowane) Kupowalem przez allegro od firmy. Poszedl juz zwrot. Ostatnio wyrwalem SteamDeck i kupilem do kompletu Ally Rog zeby porownac obie konsolki. Niestety pech chcial, ze sie Asusem nie pobawilem za wiele. Wersjs Z1E za 1700zł. Edytowane 22 kwietnia przez bisoner Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia (edytowane) Czytałem o tym. Jak mi się trafi sam wymieniam żeby nie tracić czasu na wysyłki i serwis. @bisoner Ale moze chociaż jak feeling w ręce? Edytowane 22 kwietnia przez iluck85 1 Cytuj
Chewie 176 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia Lucjan złota rączka to mi się podoba, też nie lubię się pyerdolić z odsyłaniem Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia Jak płyta nie jebnie itp to sam sobie ogarnę. A taki Rog ma jeszcze lepiej, bo nawet lutować nie trzeba. Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia Gdyby to po czasie wyszlo to tez bym sam to zrobil bo widzialem na YT. No ale swiezy zakup i juz galeczki nie banglaja. Lepiej sie trzyma niz Deck, jest mniejszy gabarytowo i to mi sie podobalo. Troche Windows wkurza ale po przelaczeniu Steam w tryb BP mamy prawie SteamOS. Ladowanie na plus, duzo szybciej. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia Wkurwia ten pierwszy setup, bo tam więcej instalacji i update'ów niż całej reszty. No i te okna że nowe aktualizację. Ale dla mnie ten windows lepszy, apka Xboxa i cała reszta bez żadnego kombinowania. Jak już pisałem- skroić windowsa pod pocket pc, wydłużyć czas pracy na baterii do tych 4h i więcej nie trzeba. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Z1 Extreme wylądował. Godzina albo lepiej bzdur. Net ost kuleje więc nie wiem czy ściągnę dziś jakiś gigachad na sprzęt żeby przetestować. Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Na steamdeck przeszedlem cale Old Blood,bateria pokazywala kolo 4h. Tdp ograniczone do 10w. Ciekawe ile tu by wyciagnelo. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Na ograniczeniu TDP takim samym powinno być podobnie do SD LCD. Dopiero SD OLED ma nieco większą baterię a w Asusie fakt, że możesz włączyć gierkę w tdp 25-30 powoduje że chodzi krócej. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia https://rog-forum.asus.com/t5/changelogs/changelog-april-25th-2024-rog-ally/ba-p/1012309 We’re excited to announce that AMD Fluid Motion Frames (AFMF) is going to be available on the ROG Ally! Tomorrow’s (April 25th) iGPU driver and ACSE update contain everything you need to use this new feature. Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Czyli juz oficjalnie od AMD. To chyba taki gamechanger dla przenosniakow. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi