grzybiarz 10 304 Opublikowano 19 października 2023 Opublikowano 19 października 2023 Fajnie że takie wsparcie jest tych chinskich konsolek. Szkoda że evercade nie da się tak hacknac by odpalać wszystko bez flashcarta. Cytuj
Assassins_78 1 104 Opublikowano 19 października 2023 Autor Opublikowano 19 października 2023 Oj będzie można na githubie było o tym, ale projekt jest zamknięty dla publiki. Myślę że to kwestia czasu BTW. Już klonują kartridze - to była też kwesia czasu. Ale tego nie popieram. Cytuj
Szwed 644 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Dobra, to i ja sobie zamówiłem, skoro tak zachwalacie, koledzy forumowicze. Super, że kolega działał z lokalizacją, świetny projekt. Ciekawe, kiedy konsolka mi dojdzie. Niby mam Vitę do grania w retro, ale uznałem, że z takim Miyoo jeszcze bardziej mobilnie będzie i będzie mi go łatwiej zabrać razem z DSem, niż Vitę. 1 Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 2 grudnia 2023 Opublikowano 2 grudnia 2023 Tutaj wchodzi w grę jeszcze jedna rzecz: klasyczne konsole od Nintendo i Sony stają się coraz rzadsze i coraz droższe. I nawet nie chodzi o to ze mogę na wyjeździe uszkodzić np. Vitę czy 3DSa ale o problem z zakupem „nowej” w dobrym stanie. Głupie PSP kupowałem kilka lat temu za 200zl/szt - teraz są po 400+. Vita 1000+. New3DS podobnie. Jeszcze przy DSi i DS Lite jest ostatni moment by kupić dobrej cenie. A chińska retro konsolka jeśli np. uszkodzimy ekran: aliexpress, nowa, przełożenie kart i gramy dalej. Cytuj
sam1else 0 Opublikowano 7 grudnia 2023 Opublikowano 7 grudnia 2023 Siemka, oczekuje na swoją pierwszą konsolke, ma być lada dzień i chcialem przygotowac juz nowa karte. Tutaj pojawia sie pytanie czy jesli sformatuje ja przy pomocy Onion Desktop Tools i zainstaluje od razu system, potem pobiore np Tiny Best Set i wrzuce Romy we wlasciwe foldery emulatorow to taka karta juz bedzie gotowa do włożenia w konsole i grania? Czy moze jeszcze musze przekopiowac cos z karty sd dolaczonej do konsoli? Cytuj
Assassins_78 1 104 Opublikowano 7 grudnia 2023 Autor Opublikowano 7 grudnia 2023 Nie pamietam tylko czy Tiny posiada biosy, ale jeśli tak to nic więcej nie potrzebujesz Cytuj
sam1else 0 Opublikowano 7 grudnia 2023 Opublikowano 7 grudnia 2023 A jesli w Onion Desktop Toolsie sa instalowane emulatory to jeszcze biosy sa potrzebne? Cytuj
Assassins_78 1 104 Opublikowano 7 grudnia 2023 Autor Opublikowano 7 grudnia 2023 Biosów nie instaluje, zawsze musisz sam sie w nie zaopatrzyć Cytuj
sam1else 0 Opublikowano 7 grudnia 2023 Opublikowano 7 grudnia 2023 Ok dobrze wiedziec, DZIĘKI! Kazdy emulator musi miec swoj bios? Czyli biosy musze skopiowac z karty sd dolaczonej do konsolki ewentualnie szukac gdzies w necie? Przepraszam za moze tak oczywiste rzeczy ale zielony jeszcze w tym jestem… Cytuj
mat10snk 0 Opublikowano 12 grudnia 2023 Opublikowano 12 grudnia 2023 Cześć. Jestem nowy i zielony w tym temacie... Dlatego proszę o pomoc... Kupiłem miyoo mini +, chcę wgrać system onion najlepiej z językiem polskim jeśli oczywiście jest taki. Proszę o instrukcje krok po kroku jak to zrobić ( prosty język ), będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj
sam1else 0 Opublikowano 12 grudnia 2023 Opublikowano 12 grudnia 2023 (edytowane) Najpierw po odpaleniu sprawdz wersje swojej konsoli czy nadaje sie do aktualizacji jesli tak to wylacz przekopiuj chinaka karte sobie na dysk. Dalej na nowej karcie SD uzyłem programu Onion Desktop Tools w ktorym sformatowalem i zainstalowalem Onion Os, potem wlozylem karte do konsoli, ta z zainstalowanym system, odpalilem konsola wgrala system potem wyjalem i przekopiowalem z chinskiej karty do tej z Onion Os foldery Emu i Roms oraz z folderu Retro Arch / system (tutaj dokladnie nie pamietam sciezki ale ostanim jest folder system) do tego samego miejsca na nowej karcie SD. A jezyk polski da rade ustawic juz po instalacji systemu w ustawieniach. Edytowane 12 grudnia 2023 przez sam1else Cytuj
Szwed 644 Opublikowano 19 grudnia 2023 Opublikowano 19 grudnia 2023 Konsolka dzisiaj przyszła, ale nie mam jeszcze karty, więc nic nie instalowałem (w środku jest co prawda jakiś chiński SD ale nie ma co chyba temu wierzyć. W każdym razie zaciekawiła mnie biblioteka dodanych tytułów. Poza 6000 romów na NESa, 1500 na GBC i 1500 na GBA (orientacyjnie), są też inne konsole, a nawet jakieś porty chińskich gier takich jak Sword and Fairy z lat 90 czy... demake Final Fantasy VII na NESa xD Cytuj
sam1else 0 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Jest ktos w stanie mi powiedziec czy np do PSXa potrzebuje wszystkich biosow czy wystarczy np psxonpsp660.bin,ktory tylko posiadam. Kolejne pytanko zwiazane z emulatorem PS, mam problem z odpaleniem plikow z rozszerzeniem .chd wyswietla sie tylko czarny ekran. Kolejny problem to po konwersacji plikow cue i bin do formatu pbp tez sie nie odpalaja… czy moze to byc zwiazane z biosem? I jeszcze jedno pytanko, czy w folderze z romami PS jesli chodzi o pliki cue i bin musza tam znajdowac sie oba czy tylo np bin, bo jak wrzucilem tylko bin to tez sie gra odpalila, ewentualnie co zrobic zeby oba pliki na konsoli sie nie wyswietlaly? Cytuj
Assassins_78 1 104 Opublikowano 20 grudnia 2023 Autor Opublikowano 20 grudnia 2023 onion wiki jest takie cos https://onionui.github.io/docs/emulators/psx na resztę pytań masz filmik. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 4 godziny temu, sam1else napisał: I jeszcze jedno pytanko, czy w folderze z romami PS jesli chodzi o pliki cue i bin musza tam znajdowac sie oba czy tylo np bin, bo jak wrzucilem tylko bin to tez sie gra odpalila, ewentualnie co zrobic zeby oba pliki na konsoli sie nie wyswietlaly? Wydaje mi się, iż należy oba pliki wrzucić do osobnego katalogu - nazwa gry - a poza katalogiem stworzyć plik m3u (nazwa gry) gdzie będą ścieżki dostępu do tych plików. I wówczas konsola będzie pokazywała tylko jedną nazwę. Ta sama metoda działa przy grach wielodyskowych. (Na podstawie doświadczeń z systemem garlic, który jest mutacją onion na Anbernica) Cytuj
sam1else 0 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Dzięki wszystkim za podpowiedzi, niestety dopiero po świętach bede miał możliwość przetestować wszelkie wskazówki, póki co konsolka spakowana na wyjazd Cytuj
grzybiarz 10 304 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Bin to plik z grą, a w cue (możesz odpalić w notatniku) zobaczysz że są podane ścieżki utworów. Np wipeout ma muzę audio (działa muza na wieży czy w aucie) no i w tym małym pliczku cue jest info kiedy jaki kawałek ma się odpalić. Cytuj
xtik 262 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 Miyoo mini + to piękny sprzęt, wczoraj skończyłem Mother 3 i dziś zaczynam przygodę z Pokémon Kryształ z polskim patchem od Dark Archona. Jäger polany, Wesołych po świętach 1 Cytuj
mat10snk 0 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 Proszę o pomoc... Mam miyoo mini + wersja 202306282128. Zainstalowałem system onion https://github.com/schmurtzm/Onion-Desktop-Tools wybierając aplikacje onion tools, nie wiem czy dobrze zrobiłem, bo jeszcze była aplikacja onion tools witch console. System wgralem na nową kartę i zainstalowałem onion na konsoli. Wszystko ok. Następnie ze starej karty skopiowałem na nową karte foldery emu, Roms, i jeszcze retro/system. Po włączeniu konsoli wszystkie gry mam, gdy próbuje włączyć np. Mario gra się ładuje ( loading... ) I powraca do wyboru gier. Nie mogę włączyć żadnej gry. Gdzie popełniłem błąd w kopiowaniu plików, może inne foldery trzeba skopiować. Proszę o pomoc... Cytuj
silaizdrowie 0 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego W dniu 24.09.2023 o 07:17, Assassins_78 napisał: A jednak Mamy to - Nintendo DS na Miyoo Działa naprawdę dobrze Hej, jak zrobic full screnn? Próbuje tak jak na yt niestety mi to nie działa Cytuj
Assassins_78 1 104 Opublikowano 15 lutego Autor Opublikowano 15 lutego (edytowane) R2 - Swap screen MENU + LEFT/RIGHT - Change the display mode Jest w instrukcji tu masz wszystki skróty https://github.com/steward-fu/nds#hotkeys Edytowane 15 lutego przez Assassins_78 Cytuj
silaizdrowie 0 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego W dniu 15.02.2024 o 10:51, Assassins_78 napisał: R2 - Swap screen MENU + LEFT/RIGHT - Change the display mode Jest w instrukcji tu masz wszystki skróty https://github.com/steward-fu/nds#hotkeys Bardzo dziękuje Cytuj
GREG0R 0 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Cześć Czy Wasze MIYOO pamięta hasło do WIFI? w moim muszę za każdym razem je wpisywać Jak zrobić żeby pamiętał Cytuj
Szwed 644 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca W najnowszym update z końca lutego, DraStic jest już oficjalnie dodany do Oniona. Poza tym całkiem sporo zmian: jakieś filtry kolorów, nagrywanie ekranu (strasznie klatkuje przy grach z PSX więc na jutuba się nie nada). Przetestowałem jedną grę z DSa: Lost in Blue 3. Nie jest tragicznie, mam wrażenie, że lekko klatkuje, rwie audio, ale pewnie to jeszcze poprawią. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi