Mazzi 113 Opublikowano 22 maja 2023 Opublikowano 22 maja 2023 14 hours ago, Damian14 said: To. Artykuł w porządku, jak ktoś nie miał styczności z LOLem to nawet bardzo w porządku. Ale liczyłem na jakieś mocno zakulisowe informacje, coś więcej jak się układała współpraca z HIVem, czy były jakieś wewnętrzne kwasy, które sprawiły że projekt umarł wcześniej itp. Zdawkowe info o tym że brakło reklamodawców to za mało i znając charaktery ludzi maczających palce w LOLu to musiało się tam dziać grubiej Rozumiem oczywiscie, ze spodziewaliscie sie artykulu pelnego brudow, dramy i kolejnych glazow, ktore mozna rzucic w strone dwoch srednio lubianych na tym forum redaktorów. Nie ukrywam, ze historia miala tez dodatkowe watki, ktorych nie poruszałem. Wystarczy popatrzec na stopke L0L i zobaczyc, ze mielismy roszady w skladzie redakcyjnym i jedna z waznych osob tworzacych magazyn w pewnym momencie z niego zniknela. Wiecie zapewne o kogo chodzi, a ja nie chce miec sprawy sadowej o zniesławienie, jesli temu panu sie to nie spodoba. To sa jednak “pudelkowe” tresci i celem artykulu nie bylo zdradzenie brudnych tajemnic, ale opowiedzenie historii o tym ciekawym magazynie, ktory wielu czytelnikow nie mialo nigdy w rekach. Stad skupilem sie przede wszystkim na opisaniu jego koncepcji, a pozniej jak to zostalo zrealizowane. Co do powodow zamkniecia, to artykul jasno wyjasnil najwazniejsze punkty, szczegolnie kwestie kontrowersyjnych treści, afer zwiazanych z publikacja niektorych materialow oraz czesciowo z tym powiązanym brakiem reklamodawcow (nie kazdy mial ochote reklamowac sie w magazynie z golymi babami i artykulami o dragach). Nie chce jednak kompletnie ignorowac waszych prosb o naswietlenie sprawy, wiec zdradze, ze pan od pozwow odszedl z wlasnej woli. Glownym powodem byly roznice pogladowe w kwestii koncepcji na magazyn. Pracowalismy nad kolejnymi numerami i nie moglismy dojsc do porozumienia, bo jeśli w kurniku są dwa lub więcej samców, walki między nimi są nieuniknione w celu ustalenia hierarchicznej stabilności stada. W tekscie wspominam jak wazne dla koncepcji LOL bylo wstrzykniecie w niego ironicznego i prześmiewczego humoru, wiec (osobiste zdanie) bardzo mi tego brakowalo w ostatnich wydaniach. Patrzac na afery na forum z ostatnich lat macie pewnie tego pana za kuriozum, ale nie zmienia to faktu, ze zawsze mial leb na karku i talent do tworzenia sarkazmow na wysokim poziomie. Szkoda, ze nie udalo sie wtedy dogadac, ale tak to juz jest z tymi kurnikami. Chcieliscie pewnie tez uslyszec, ze HIV “znowu” polozyl projekt w ktorym maczal palce. Znam go od wielu lat i musze powiedziec, ze wlozyl w LOL naprawde sporo pracy i narzucil sobie dyscypline, ktora pozniej pomogla mu w rozkreceniu jego innego projektu - Konsolowiska. Nie zawsze sie zgadzamy w wielu sprawach, ale nie mam mu specjalnie nic w kwestii L0L do zarzucenia. Tyrał i dbal o to, zeby teksty byly na poziomie i materialy wzbudzaly zainteresowanie. Jesli ktos zawinil to raczej odpowiedzialnosc zbiorowa, bo - jak wspominalem w artykule w PE - chcielismy pociagnac za wiele srok za ogon i w rezultacie stworzylismy interesujacy magazyn, ktory jednak trudno bylo zidentyfikowac przez reklamodawcow, czy nawet czytelnikow. Niemniej jednak mam nadzieje, ze tekst wam sie spodobal i choc troche zrozumieliscie esencje L0La. Milo bylo powspominac na ten temat, bo choc historia sie skonczyla smutno, to bardzo milo wspominam ten czas i prace nad kolejnymi numerami. 3 5 Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 22 maja 2023 Opublikowano 22 maja 2023 Dzięki za pociągnięcie tematu dalej. Ja LOLa wspominam dobrze, ostatnio wróciłem do pierwszych dwóch numerów i serio artykuły i wywiady dają radę. Całość to taki miks skejtowego Ślizga z młodzieżowym CKM, ale na wyższym poziomie. Albo tak mi się wydaje z sentymentu do ekipy, która siedziała nad LOLem. I też żałuję że całość padła, chyba wyprzedzaliście swoje czasy, bo takie kontrowersje dziś już nie robią na ludziach wrażenia. I ciężko znaleźć stare numery na allegro czy olx bo wszędzie wyszukuje mi się TO: 1 Cytuj
Atherius 36 Opublikowano 22 maja 2023 Opublikowano 22 maja 2023 Dzisiaj też puchy w skrzynce. Ktoś w ogóle dostał prenumeratę? Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Czyli jak od lat, wysłano numer w dniu premiery, a nie wcześniej. Nie wiem czemu w ogóle podawane są dwie daty, chyba że ma to być jakiś specjalny deal dla prenumeratorów, że ma to nas zachęcić do zakupu, bo będziemy mieli pismo w domu, w dniu premiery. Nie jest to prawdą od lat, więc może trza zrezygnować Roger z pisania dwóch dat? Cytuj
łom 2 013 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Ehh i znowu powrót wysyłek 2 dni później niż trzeba. Z nową drukarnią miało już nie być takich akcji... Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 No właśnie o chuj chodzi, gdzie ta poprawa? Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Dawno temu obalono mit drukarni jako przyczyny opóźnień prenumeraty, tak że spokojnie Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 O tej Jednostce 731 chyba nie słyszałem, ale coś mi nazwa HAL mówi. Jako deweloper HAL Laboratory od Picrossa, czy Kirbiego:/ W sumie dobrze takie "okołogrowe" teksty wchodzą. https://www.cda.pl/video/12919174a9 36:50 - to jest ten fragment o którym wspomina Adamus, czyli baba trzyma faktycznie ręce z trupaaa [obrzydliwe, 18+, właśnie przewijam inne sceny - 49:07] 1 Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Tekst o Jednostce 731 ciekawy. Informację są dosyć ogólne, trudno zmieścić na kilku stronach temat na jaki można napisać wiele książek i opracowań. Strasznie mi się kłóciło dopasowywanie do tematu jakichś dzieł popkultury, filmów, książek itp, ale pewnie dlatego, że czytałem o tej jednostce nie raz i to po prostu były suche fakty bez żadnych odniesień. Porównianie do Residentów na początku wydawało mi się naciągane, ale z drugiej strony jak nazi zombie i wolfensztajny mają sie odnosić do mengele, to Residenty mogą być odniesieniem do tej jednostki. Dzięki za ten tekst, bo jakichkolwiek publikacji o działaniach Japonii w trakcie wojny jest stosunkowo mało, a przynajmniej w porównaniu do tego co możemy znaleźć o 3 rzeszy, zsrr czy USA. 38 minut temu, grzybiarz napisał: 36:50 - to jest ten fragment o którym wspomina Adamus Spodziewałem się czegoś lżejszego, nie polecam oglądać w trakcie posiłku, uff Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 A czytam teraz tekst Voyagera o Jaguarze i tam autor trochę się pomylił, bo najpierw napisał, że była świetna zręcznościówka Bubsy in Fractured Furry Tales, a za chwile że było dużo crapów na Jaguara, np. Bubsy in Fractured Furry Tales Na wiki sprawdzam że raczej średniak 6/10. 18 minut temu, Damian14 napisał: Spodziewałem się czegoś lżejszego, nie polecam oglądać w trakcie posiłku, scena wygląda amatorsko, ale to że dowiedzieliśmy się z tekstu, że to prawdziwe ręce trupa, które trzymała aktorka... Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Jeśli szukacie jakichś popkulturowych odniesień w temacie Unit 731 to przede wszystkim Slayer 1 Cytuj
K.Adamus 687 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Te rece to wcale nie jest najgorsza i najbardziej kontrowersyjna scena w filmie, ale 1) nie chciałem znytnioepatować makabrą, 2) zawsze można pogrzebać o procesie kręcenia. W ogóle bardzo dziwne dzieło. I rozumiem, że popkultura z zasady gryzie sie z tego typu tematyka ale w Call of Duty wyzwalalismy obozy zagłady, Wolfenstein odwołuje się bezposrednio a Unit731 to z różnych powodów gorący ziemniak, zawirowania wokół każdego tekstu który jej dotyka dobrze to ukazują Cieszę się że się podobało i polecam ksiazke, Golda, ktorą przywoluje kilka razy w tekscie - mocna rzecz. Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Nie polecam tego oglądać. Kiedyś mignął mi skrawek z wysokim ciśnieniem, czy czymś takim i do dzisiaj nie mogę tego wymazać z głowy. Nie można tego traktować w kategorii groteski z Mortal Kombat, czy starego God of War. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Artykuł o Lolu przeczytany, ale wcześniej jednak przeczytałem wpis Mazziego tutaj. Dobra @Mazzi może teraz opiszesz Maniaka w Szmatławcu? Też wydaje mi się że to pismo [maniak] wyszło za wcześnie. I mam deja vu, że chyba już historia tego pisma gdzieś była. Co do LOLa, to miałem trzy numery + darmową wkładkę. Niestety gazetki wywaliłem przy "katalogowaniu" pism. Uznałem pismo za niewarte trzymania w piewce - teraz żałuję. Chociaż sprawdzę, czy mam tą wkładkę - powinna być gdzieś razem z naklejkami z Playa i konsolopedią dołączoną do 50 numeru:) Tego numeru z Dariuszem Michalczewskim nie posiadałem, za to jak kupowałem nr 3 z gołą babą to głupio się tłumaczyłem babce, że to pismo takie "na wesoło", a nie dla dorosłych i że przesadzili z okładką No i Lucek tam pisywał bodajże (pamiętam że jakieś wywiady właśnie zrobił). Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 U mnie nowy numer także wylądował ale tak jak u tajemniczego też wysyłka 18.05. Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 (edytowane) 3 godziny temu, dee napisał: Dawno temu obalono mit drukarni jako przyczyny opóźnień prenumeraty, tak że spokojnie Też doszło, wysyłka jak u innych Poczta leci w chvja coraz bardziej- inna prenumerata miała być nada 4 maja, nadali 10. Wysłałem im info to się mocno zdziwili co oni odpie.dolili. Edytowane 23 maja 2023 przez PiotrekP Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Godzinę temu, grzybiarz napisał: No i Lucek tam pisywał bodajże (pamiętam że jakieś wywiady właśnie zrobił). Nawet chujaszek tam pisał Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 7 minut temu, PiotrekP napisał: Poczta leci w chvja coraz bardziej- inna prenumerata miała być nada 4 maja, nadali 10. Akurat poczta dostarczyła szybko bo tylko w trzy dni. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 W dniu 15.05.2023 o 14:37, Roger napisał: Majowy numer dostępny - 18 maja (czwartek) Prenumerata - wysyłka - 16 maja (wtorek) Pare numerow było dobrze, ale wszystko wraca do normy widze, ze jak u wszystkich wysyłka 18 maja Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Też bym ponarzekał ale jestem 3 numery do tyłu Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Narzekać możesz na bieżąco przecież. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi