KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 25 minut temu, Ma_niek napisał: Piekne, ze cos pokazali, ale trochę sterylnie i jakoś tak bez życia, może dlatego, że pre-alpha, no niech robią, zobaczymy. Plus, że ma być full reuse oryginalnych dialogów. Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Ta gra aż się prosi o rozbudowanie lokacji, dodanie nowych sposobów na eliminowanie wrogów, lepsze wykorzystanie lasu itp. Nie, żeby na swoje czasy to nie robiło wrażenia, ale przy obecnej technologii gdyby władowali w to tyle serca ile Capcom w remake RE4, to moglibyśmy mieć najlepszą skradankę na rynku, a tak... cóż, trzeba będzie się chyba zadowolić po prostu lepszą grafiką. 1 1 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Flora i fauna z bliska sztos ale już urywki gameplayu patrz post wyżej, jeśli wąż będzie mieć nowe umiejętności, a obszar działań nie rozszerzą znacząco to będzie się w to grać hmm dziwnie Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 (edytowane) jak nie dodadza crouch runningu jak w peace walkerze albo mgs4 to ich wezme i za ye bie xd Edytowane 25 października 2023 przez Andżej Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 2 minuty temu, Andżej napisał: jak nie dodadza crouch runningu jak w peace walkerze albo mgs4 to ich wezme i za ye bie xd Jak to z reguly bywa przy graficznych remake'ach - jestem pewien, że nic nie dodadzą:). Cytuj
Rtooj 1 634 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Facet idzie powoli w wodzie, a wokół animacja rozbryzgów. Takie bzdury kłują w oczy. 1 Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Mieszane mam uczucia. Niby ładne, a jednocześnie zalatuje drewnem. Trochę jak te fanowskie tech-dema jakich pełno na YT. Albo inaczej. Nie wygląda to na remake, tylko remaster. Bo remake sugerowałby coś nowego, a tu wierne 1:1, na plus i minus, z lepszą grafiką. Może kwestia ujęć i zbliżeń. Bardziej mnie ciekawi, jak będą wyglądały postacie i mimika twarzy. Cytuj
Szermac 2 747 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Bez szału totalnie, ale taki trailer też z dupy xd Niemniej sama prezentacja nawet, nawet. Cytuj
pawelgr5 1 461 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 To tak jak byscie dalej się łudzili ze pelen renake jedynki rozjebie kosmos. Modlcie sie zeby kiedys chociaz cos takiego dostac. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 4 minuty temu, Szermac napisał: Bez szału totalnie, ale taki trailer też z dupy xd Niemniej sama prezentacja nawet, nawet. Hideo brakuje i to widać nawet w trailerach xD. Na szczęście fabułę i dialogi maja juz gotowe... 5 minut temu, Suavek napisał: Mieszane mam uczucia. Niby ładne, a jednocześnie zalatuje drewnem. Trochę jak te fanowskie tech-dema jakich pełno na YT. Albo inaczej. Nie wygląda to na remake, tylko remaster. Bo remake sugerowałby coś nowego, a tu wierne 1:1, na plus i minus, z lepszą grafiką. Może kwestia ujęć i zbliżeń. Bardziej mnie ciekawi, jak będą wyglądały postacie i mimika twarzy. To taki remake jak The Last of Us, powinni na to wymyslec nową nazwę. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 A pamiętacie pierwsze trailery i obietnice kojimy że odda nam duże kawałki dżungli do zwiedzania z faktycznym survivalem? Wtedy wizja nie dojechała, pewnie też PS2 nie pomogło ale po tylu latach mogliby w tym remaku aby trochę poszaleć w tamtą stronę Cytuj
michu86- 395 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 (edytowane) Będzie 1:1 lokacyjne, wielkościowo jak w Snake Eater - no tylko ładniejsza grafa i pewnie wygodniejsze sterowanie. Edytowane 25 października 2023 przez michu86- Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 O kurwa jak to chujowo wygląda. Może kiedyś takie remaki z dobrą grafiką, a całym szkieletem bez zmian robiły, ale nie teraz gdy Capcom rozepchal się swoimi wizjami na odrestaurowanie gry i pokazuje ze swoją seria jak to się robi ad2023. Niestety, jestem fanem MGS, ale jebać ich za takie bezpieczne tworzywo. 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Wygląda to źle. A najgorsze jest to, że sprzeda się jak pojebane bo metal gear Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 8 godzin temu, Suavek napisał: Mieszane mam uczucia. Niby ładne, a jednocześnie zalatuje drewnem. Trochę jak te fanowskie tech-dema jakich pełno na YT. Albo inaczej. Nie wygląda to na remake, tylko remaster. Bo remake sugerowałby coś nowego, a tu wierne 1:1, na plus i minus, z lepszą grafiką. Może kwestia ujęć i zbliżeń. Bardziej mnie ciekawi, jak będą wyglądały postacie i mimika twarzy. Remake = gra na bardziej zaawansowanym silniku z nowymi assetami, zrobionymi od podstaw. Remaster = gra z tymi samymi assetami. Capcom robi praktycznie reimagine. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 Normalny remake jak Shadow of the Colossus, czyli cały rdzeń rozgrywki ten sam ale graficzka nowa z tym że... mi to wygląda na ściemę i target render na silniku tak jak było ze Stalkerem 2 i nie będę wcale zaskoczony jeśli końcowy produkt będzie prezentował się inaczej. MGSa 3 ogrywałem parę lat temu ponownie i rozgrywka nadal się trzyma, idealnie by było jeśli dali by możliwości z piątki tylko wtedy musieli by zmienić level design (bo inaczej było by za łatwo tak jak w TTW) a tego raczej nie zrobią. Cytuj
Czoperrr 5 151 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 Wygląda lepiej niż się spodziewałem ale i tak bez podnietki. Cytuj
michu86- 395 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 Ja tam się cieszę. Nawet jak będzie to 1:1 jak w Snake Eater tylko na nowym silniku. Mogę sobie narzekać, że powinni iść w ślady capcomu z rimejkami - ale czy coś to zmieni? Nope. Wolę cieszyć się, że świetna gra dostanie drugie życie. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 1 minutę temu, michu86- napisał: Ja tam się cieszę. Nawet jak będzie to 1:1 jak w Snake Eater tylko na nowym silniku. Mogę sobie narzekać, że powinni iść w ślady capcomu z rimejkami - ale czy coś to zmieni? Nope. Wolę cieszyć się, że świetna gra dostanie drugie życie. Niby na redditach coś pisali, że gdzieś widzą gameplay z Phantom Pain, ale nie wiem, ja nic nie widziałem, przecieki są jakie są, ale na pewno jest kucanie z chodzeniem z wersji 3DS. Cytuj
Bzduras 12 605 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 22 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Niby na redditach coś pisali, że gdzieś widzą gameplay z Phantom Pain, ale nie wiem, ja nic nie widziałem, przecieki są jakie są, ale na pewno jest kucanie z chodzeniem z wersji 3DS. Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 Skoro kopiują lokacje 1:1, to nie sądzę, żeby poszerzyli wachlarz ruchów do takiego stopnia, jaki był w Phantom Pain. Gra byłaby wtedy zbyt banalna. A i nawet teraz istnieje ryzyko, że taka będzie. Obstawiam tę samą, albo bardzo zbliżoną mechanikę do oryginału, tylko z nieco ładniejszymi animacjami. No chyba, że w efekcie zmienią też ilość oraz AI przeciwników. Ciekawe, czy/jak błoto z bagien będzie wpływało np. na kamuflaż, albo cut-scenki. I ogólnie, czy zmiana kamuflażu, to dalej będzie parę kliknięć w opcjach i magiczna przemiana w ułamku sekundy. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 (edytowane) Ale to co, chciałbyś animacje jak Snake ściąga gacie i zaklada inne? Czy szuka przebieralni w lesie? Edytowane 27 października 2023 przez Wooyek Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 Tak, chciałbym, żeby ściągał gacie, a wszyscy wrogowie wokół kompementowali go "Impressive Snake". 1 1 Cytuj
Bzduras 12 605 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 1 minutę temu, Suavek napisał: Tak, chciałbym, żeby ściągał gacie, a wszyscy wrogowie wokół kompementowali go "Impressive Snake". Na pewno bez przecinka? 1 1 Cytuj
Plackus 419 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 39 minut temu, Suavek napisał: czy zmiana kamuflażu, to dalej będzie parę kliknięć w opcjach i magiczna przemiana w ułamku sekundy. Konami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi