SlimShady 3 434 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Kto by pomyślał, że ludzie będą tęsknić za autorską wizją konami jak w survive. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września 2 godziny temu, Pupcio napisał(a): Akurat rimejki mgsów które nie są przeniesieniem gry 1:1 nie mają sensu bez Kojimy więc dobrze że zrobili to tak jak zrobili A żeby było jeszcze ciekawiej to marka jest martwa i też nie ma szans na nowe części. Teraz Kojima ma swoje studio i sra do ryja Konami łącznie z grą. Cytuj
oFi 2 491 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Mnie zastanawia dlaczego nikt (ale to zupełnie nikt) nie podjął zrobienia swojego mgsa? Nie mówię, że ma to byc jakaś kalka albo wyżygany plagiat przez jakieś studio, ale taki MGS4 to był swego czasu system sellerem. Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Przecież mamy już Metal Gear Solid w domu 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października "gameplay" nie no muszę powiedzieć, że wygląda to przekomicznie, nie wiem jak nowi gracze do tego podejdą, jak znają np. MGS V... Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Nom, jest mocny kontrast między realistyczną grafiką, a animacjami z PS2. Świeżaki, które nie miały styczności ze starszymi odsłonami może to zaboleć 1 Cytuj
walek 96 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października No to gratulacje, Konami. Naprawdę, kawał świetnej roboty. „Metal Gear Solid 3: Delta” to definicja remake’u, na który nikt nie czekał. Zamiast odświeżonej gry pełnej nowoczesnych rozwiązań, dostajemy co? Animacje żywcem przeniesione z „MGS5”. No jasne, dodano im trochę polerki, ale hej, kto by się tam wysilał na coś nowego, prawda? Po co wymyślać koło na nowo, skoro można je po prostu spryskać lakierem i liczyć na oklaski? A ta grafika? Oczywiście, pięknie się błyszczy. Ale co z tego, skoro klaustrofobiczne lokacje są dosłownie 1:1 z oryginału? Przechodzisz z jednej do drugiej, a tu zonk – loading. Naprawdę, ten moment, kiedy gra ładuje nową lokację, w 2024 roku, jest niemalże nostalgicznym powrotem do lat, kiedy internet był wolniejszy od ślimaka. Gdzie my jesteśmy, w czasach PS2? Ale spokojnie, Konami ma na wszystko wytłumaczenie: „szanujemy materiał źródłowy”. Tak, oczywiście, jasne... To nie skąpstwo, to „szacunek”. Pewnie, po prostu chcieliście, żeby gracze poczuli się jak w 2004, a nie jak w 2024. W końcu wszyscy uwielbiamy stare, dobre czasy, kiedy gry potrafiły się dłużej ładować niż myśleliśmy, jak przejść trudniejszy poziom. I tu dochodzimy do prawdziwego sedna sprawy: chodzi o to, że Konami wcale nie skąpi czasu i pieniędzy... O nie, skądże! Przecież wszyscy wiemy, że odświeżenie animacji i zostawienie niemalże wszystkiego jak było to najdroższa możliwa opcja! Szkoda, że Capcom z „Resident Evil 2” czy Bloober Team z „Silent Hill 2” tego nie zrozumieli, prawda? Tamci biedacy przedefiniowali swoje gry, dodali nowe mechaniki, nowoczesne sterowanie i grafikę, którą rzeczywiście uznajemy za krok naprzód. Ale Konami? Oni wiedzą lepiej! Po co inwestować w coś, co już działało, kiedy można po prostu zainwestować minimum i sprzedać to jako szczyt nostalgii? Podsumowując, „Metal Gear Solid 3: Delta” to piękny przykład na to, jak nie robić remake’u, a jednocześnie świetny materiał do studiów na temat: „Jak zarobić minimum wysiłku, sprzedając odgrzewany kotlet”. Szacunek dla materiału źródłowego? Nie, to szacunek dla portfela. 2 1 Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Te loadingi xdd nie kupujcie tego proszę 1 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Ja tego gówna to już nawet nie kupuję po tym jak olali rodzimy rynek. Gra robiona po kosztach. 1 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Oczywiście, że day one 1 1 Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Nie mogę się doczekać sekwencji z drabiną, w trakcie której zdążę przejść ze 3 inne gry. Cytuj
BRY@N 1 590 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Będzie jak z PS5 Pro ja nie biorę ja nie biorę a później wszyscy się rzucą bo kurczę to Metal 1 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Na tego rimejka to rzucą się stare dziady i kapcie, a nie młode i nowe pokolenie, jak zobaczą jakim drewnem jest ta gra. 1 Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października (edytowane) Młode pokolenie gra w Fortnite albo opierdala ze smakiem skrzyneczki z CoDa, więc nawet gdyby zrobiono pełnoprawnego remaka, to te małe śmiecie i tak by tego nie doceniły i nie zagrały. Edytowane 2 października przez Josh 2 1 1 Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Dokładnie wy macie złe wyobrażenie o dzisiejszej młodzieży xD te sc0rwensyny nie grają w takie gry Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Ależ to wygląda DAY ONE!!!!!111 Cytuj
oFi 2 491 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października 38 minut temu, Faka napisał(a): Na tego rimejka to rzucą się stare dziady i kapcie, a nie młode i nowe pokolenie, jak zobaczą jakim drewnem jest ta gra. Ale przecież to nigdy nie było robione dla dzieci. PS5 to większość dziadów posiada i to oni nakręcili by sprzedaż. Konami przy obecnym zarządzie będzie szło w takie guwno obesrane. Aż w szoku jestem, że posypali grosza bluberowi. Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października 1 godzinę temu, Bzduras napisał(a): Oczywiście, że day one No kusi mocno, ale te loadingi to za długie coś. Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października 3 minuty temu, Square napisał(a): No kusi mocno, ale te loadingi to za długie coś. Do premiery pewnie jeszcze chwila, może zdążą coś z tym zrobić. Cytuj
XM. 11 018 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Te przejścia między lokacjami xD Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Bo wiecie, tu chodzi o jak najwierniejsze oddanie ducha oryginału Ciekawe jak tam fizyka cycków Evy. Ponoć ciężko w tych czasach zrobić to dobrze. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Nie mam ps5 ale wezme za 3,5 bomby na premiere zeby dac znac portfelem, ze tego wlasnie oczekuja gracze i troche sie przyczynie do, mam nadzieje rychlego, wyje.bania sie tej branzuni na morde No ku.rwa sie skapneli, ze cala idea remakow/remasterow od poczatku je.bala rakiem a teraz "ale wezcie nie kupujcie plox" xDD Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Co jest niby złego w dobrze zrobionym rimejku/remasterze? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi