Skocz do zawartości

Concord

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minutes ago, Josh said:

Czyli jedyna różnica między tym czy gra jest woke czy nie polega na tym, że twórcy się przyznają że ich gra taka jest albo nie. W takim przypadku do Ubisoftu mam trochę więcej szacunku niż do Naughty Dog, bo przynajmniej nie kryją się z tym, że za ich grami stoi ideologia. 

Nie. Różnica polega na tym, czy za postaciami stoją zabiegi narracyjne, fabularne bądź mające nadać postaci głębi. A nie służące ideologii, DEI czy zaspokojenia ego twórcy kosztem wszelkich innych cech typu fabuła, narracja itp. Pierwszy przykład to chociażby Tony z dodatku do GTA 4. To kobiece postaci z T2, Obcego, czy TLoU właśnie. To Filippa Eilhart. To zmiany w The Boys. Drugim przykładem będą zmiany w disneyowskich filmach typu Królewna Śnieżka, Mała Syrenka, Piotruś Pan gdzie zmiany były zrobione wbrew wszelkiej logice. To Jaskier i Radowid z netflixowego produktu wiedźminopodobnego. To prowadzenie męskich charakterów w grze Suicide Squad. Jak to wszystko wrzucasz do jednego worka z napisem "ideologia lewacka" to jesteś zwyczajnie głupi, tyle. 

btw. lubisz MGSy nie? Nie przeszkadzała Ci silna niezależna postać The Boss lądująca w Normandii w 9 miesiącu ciąży kilka dni przed porodem, prawda?

Opublikowano (edytowane)

Ok, czyli wystarczy woke ubrać w trochę ładniejsze szaty, nadać "głębi" postaciom np. wymyślić jakąś rozbudowaną i smutną historyjkę dla 13-letniego trans dzieciaka, żeby wzbudzić w graczach ciut więcej sympatii i wtedy na legalu forsować jakieś chore pomysły, które w realu powinny uchodzić za nielegalne? Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale te zabiegi narracyjne, o których mówisz wcale nie muszą oznaczać, że nie stoi za tym żadna ideologia forsowana przez zafiksowane świry w kolorowych włosach. Jasne, zawsze to miło że ktoś tam postanowił się chociaż trochę wysilić i opakować swoje dziwne fantazje w fikuśny papierek, zamiast wrzucić chamsko na zasadzie "są i tyle", ale niestety to dalej ma na celu tylko i wyłącznie forsowanie bardzo jasno podanego przekazu. Do pewnego czasu faktycznie brałem pod uwagę, że może się czepiam i wcale tak nie jest, a później powstał serial TLoU (przy którym udział brali również twórcy gry), który tylko potwierdził moje podejrzenia.

Btw, Yasuke z AC Shadows też pewnie będzie miał ckliwą historyjkę, że był zniewolony przez nikczemnych Japończyków, mistrzowie pisania scenariuszy z Ubisoftu dodadzą mu trochę głębi w cut-scenkach i będzie gitówa :good:

Edytowane przez Josh
  • beka z typa 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Josh napisał(a):

https://www.forbes.com/sites/paultassi/2024/08/28/free-to-play-concord-is-inevitable-but-will-it-change-things/

F2P za 3...2...1... i cyk, zamiast 100 graczy w jednym momencie będzie grać 150

Jak wywalą 90% postaci i przerobią ich design, zlikwidują głupoty i skupią się na grze, nie polityce, to może pyknie xD

Ale to raczej nową grę trzeba robić :reggie:

Edytowane przez Snake_Plissken
Opublikowano

To możliwe, już raz pokazali że są postępowi do czasu aż przestaje im się to opłacać. Obawiam się jednak, że mleko już się rozlało i zaufania graczy nie odzyskają :/

Opublikowano
21 godzin temu, messer88 napisał(a):

Yasuke poza byciem historycznym japońskim czarnuchem dodatkowo ma być gejem lgbt żeby było ciekawiej. 

Lepiej jakby był zwykłym jurnym pedałem.

Opublikowano

Z całym szacunkiem ale w Redfalla w peaku grało 1,5 tysiąca ludzi na Steam i jest to wynik nieosiągalny dla Concorda

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano

No i redfall chociaż w teorii mógł się udać bo robiło go arcane i miał fajny setting o wampirach w małym amerykańskim miasteczku. Congówno było skazane na śmierć od pierwszej zapowiedzi

Opublikowano

Pełna pogarda do condorda ale akurat do detali i dopracowania killzone2 to większość współczesnych fpsow wypada blado, taki rynek robienia gier taśmowo na govno silnikach zamiast rzemiosła i sztuczek technicznych, które mam wrażenie że praktycznie umarły w większości wraz z zakończeniem generacji ps3

• Plusik 5
Opublikowano

A ten Konkord to chyba UE5? Już nawet własnego silnika nie zrobią, tylko po najprostszej linii oporu idą. Rozgrywka to dla mnie jakiś reskin Destiny. Po materiałach mam nawet wrażenie że niektóre animacje się powtarzają .