KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia Teraz, Pupcio napisał(a): Niczego innego się nie spodziewałem po halo kilerze Najpopularniejsza gra działu Playstation w historii forumka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 444 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia https://www.forbes.com/sites/paultassi/2024/08/28/free-to-play-concord-is-inevitable-but-will-it-change-things/ F2P za 3...2...1... i cyk, zamiast 100 graczy w jednym momencie będzie grać 150 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 047 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 9 minutes ago, Josh said: Czyli jedyna różnica między tym czy gra jest woke czy nie polega na tym, że twórcy się przyznają że ich gra taka jest albo nie. W takim przypadku do Ubisoftu mam trochę więcej szacunku niż do Naughty Dog, bo przynajmniej nie kryją się z tym, że za ich grami stoi ideologia. Nie. Różnica polega na tym, czy za postaciami stoją zabiegi narracyjne, fabularne bądź mające nadać postaci głębi. A nie służące ideologii, DEI czy zaspokojenia ego twórcy kosztem wszelkich innych cech typu fabuła, narracja itp. Pierwszy przykład to chociażby Tony z dodatku do GTA 4. To kobiece postaci z T2, Obcego, czy TLoU właśnie. To Filippa Eilhart. To zmiany w The Boys. Drugim przykładem będą zmiany w disneyowskich filmach typu Królewna Śnieżka, Mała Syrenka, Piotruś Pan gdzie zmiany były zrobione wbrew wszelkiej logice. To Jaskier i Radowid z netflixowego produktu wiedźminopodobnego. To prowadzenie męskich charakterów w grze Suicide Squad. Jak to wszystko wrzucasz do jednego worka z napisem "ideologia lewacka" to jesteś zwyczajnie głupi, tyle. btw. lubisz MGSy nie? Nie przeszkadzała Ci silna niezależna postać The Boss lądująca w Normandii w 9 miesiącu ciąży kilka dni przed porodem, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 444 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia (edytowane) Ok, czyli wystarczy woke ubrać w trochę ładniejsze szaty, nadać "głębi" postaciom np. wymyślić jakąś rozbudowaną i smutną historyjkę dla 13-letniego trans dzieciaka, żeby wzbudzić w graczach ciut więcej sympatii i wtedy na legalu forsować jakieś chore pomysły, które w realu powinny uchodzić za nielegalne? Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale te zabiegi narracyjne, o których mówisz wcale nie muszą oznaczać, że nie stoi za tym żadna ideologia forsowana przez zafiksowane świry w kolorowych włosach. Jasne, zawsze to miło że ktoś tam postanowił się chociaż trochę wysilić i opakować swoje dziwne fantazje w fikuśny papierek, zamiast wrzucić chamsko na zasadzie "są i tyle", ale niestety to dalej ma na celu tylko i wyłącznie forsowanie bardzo jasno podanego przekazu. Do pewnego czasu faktycznie brałem pod uwagę, że może się czepiam i wcale tak nie jest, a później powstał serial TLoU (przy którym udział brali również twórcy gry), który tylko potwierdził moje podejrzenia. Btw, Yasuke z AC Shadows też pewnie będzie miał ckliwą historyjkę, że był zniewolony przez nikczemnych Japończyków, mistrzowie pisania scenariuszy z Ubisoftu dodadzą mu trochę głębi w cut-scenkach i będzie gitówa Edytowane 30 sierpnia przez Josh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 437 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia Yasuke poza byciem historycznym japońskim czarnuchem dodatkowo ma być gejem lgbt żeby było ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 047 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia Czyli wrzucasz wszystko do jednego wora. No ok. Twoje prawo. Ja wrzucam Cię do jednego z oszołomami od zaimków, tą panią i innymi takimi. Bo macie identyczną narrację. Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 207 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 5 dych miesięcznie na patronajta, a on i tak mi zaraz wyczerpie limit klaunów! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia Też muszę wykupić patrona na listopad James 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 444 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia Cieszę się, że aż tak nerwy ci puściły Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 877 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, Josh napisał(a): https://www.forbes.com/sites/paultassi/2024/08/28/free-to-play-concord-is-inevitable-but-will-it-change-things/ F2P za 3...2...1... i cyk, zamiast 100 graczy w jednym momencie będzie grać 150 Jak wywalą 90% postaci i przerobią ich design, zlikwidują głupoty i skupią się na grze, nie polityce, to może pyknie xD Ale to raczej nową grę trzeba robić Edytowane 30 sierpnia przez Snake_Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 444 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia To możliwe, już raz pokazali że są postępowi do czasu aż przestaje im się to opłacać. Obawiam się jednak, że mleko już się rozlało i zaufania graczy nie odzyskają Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 180 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia Homelander 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 21 godzin temu, messer88 napisał(a): Yasuke poza byciem historycznym japońskim czarnuchem dodatkowo ma być gejem lgbt żeby było ciekawiej. Lepiej jakby był zwykłym jurnym pedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 877 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia To gówno zaraz zdechnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 156 Opublikowano 31 sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia devi przymusowo grają XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia Tydzień wytrzymali! Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia Zeszło około 25k kopii. https://www.ign.com/articles/concord-is-estimated-to-have-sold-only-25000-units-heres-why-analysts-think-its-failing 10,000 units on Steam, and around 15,000 on PlayStation 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 156 Opublikowano 31 sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia chyba można zamknąć temat Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 047 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia Pojedynek tytanów. Na tę chwilę Concord wygrywa z Redfall 74 vs 49. Jest nadzieja! Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia Z całym szacunkiem ale w Redfalla w peaku grało 1,5 tysiąca ludzi na Steam i jest to wynik nieosiągalny dla Concorda 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 356 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia Jak dadzą f2p to pewnie przebije, bo wielu będzie chciało na własne oczy zobaczyć co to za łajno z którego śmiał się cały internet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia No i redfall chociaż w teorii mógł się udać bo robiło go arcane i miał fajny setting o wampirach w małym amerykańskim miasteczku. Congówno było skazane na śmierć od pierwszej zapowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 877 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia Ja pierdykam, poza wyższą rozdzielczością i liczbą klatek to gierka w porównaniu do 15-letniego Killzone 2 prezentuje się gorzej w każdym aspekcie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 1 września Udostępnij Opublikowano 1 września Pełna pogarda do condorda ale akurat do detali i dopracowania killzone2 to większość współczesnych fpsow wypada blado, taki rynek robienia gier taśmowo na govno silnikach zamiast rzemiosła i sztuczek technicznych, które mam wrażenie że praktycznie umarły w większości wraz z zakończeniem generacji ps3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 156 Opublikowano 1 września Udostępnij Opublikowano 1 września A ten Konkord to chyba UE5? Już nawet własnego silnika nie zrobią, tylko po najprostszej linii oporu idą. Rozgrywka to dla mnie jakiś reskin Destiny. Po materiałach mam nawet wrażenie że niektóre animacje się powtarzają . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi