Skocz do zawartości

Helldivers 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta aktualna misja związana ze zniszczeniem Meridii to wesoła imprezka.

No, ale chyba jednak nie bez powodu Meridia określana jest Superkolonią Terminidów, co?

I ten odbiór xd

Co ważniejsze, zabawa z Ciemnym Płynem, technologią Iluminati, najpewniej skomplikuje sprawy w przyszłości, hehe.

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

Ludzie zastanawiali się, dlaczego przy aktualnym Ważnym Rozkazie zniszczenia Meridii progres nie chce drgnąć i cały czas stoi na 0%.

W pierwszych dwóch minutach chłop wyjaśnia na czym prawdopodobnie polega cały patent i coś w tym chyba jest, 

Krótko mówiąc, przyczyną jest wysoki przyrost Terminidów (jak na Superkolonię przystało), który niweluje nasze starania, ale ten przyrost z każdą godziną i udaną misją społeczności zdaje się maleć. Na początku Rozkazu miał 10%, na filmiku jest 6,8%, gdy piszę tego posta jest to już 5,5% , więc według tej teorii kiedy przyrost spadnie poniżej naszego tempa wybijania Robali, to progres misji zacznie postępować. Ale w sumie nie ma oficjalnego potwierdzenia i możliwe, że to bez związku.

https://helldiverscompanion.com/

Edit: 

pojawił się progres

image.png.0e3f537fabce13b0891951e0b2dd06d3.png

• Lubię! 1
Opublikowano

Wszedłem dzisiaj na krótko, by zobaczyć Czarną Dziurę na własne oczy. Trochę hipnotyzuje, a te dźwięki wrzucają ciareczki na kark.

No właśnie: Czarna Dziura czy Portal? 

Spoiler

Pamiątkowa fotka.

1717442619832.thumb.jpg.a01d71849a7a1b3233e4ebc321588154.jpg

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

W ogóle przyszły tydzień w Helldivers 2 zapowiada się dość intensywnie. Warbond zapowiedziany, patch też ma lądować "w drugim tygodniu czerwca", więc będzie co testować i nowe zabawki. Dobrze, bo chętnie wrócę, a ostatnio trochę za długi przestój. Misja z Meridią trochę mnie pobudziła, ale teraz znowu spokój. Przynajmniej jest okazja pograć w coś innego, hehe.

0141499ed221c7490ed17d3f7c414eda333b8c60

Ten nóż to ciekawe w ramach czego? Secondary weapon? Zamiast granatów? Chyba tak, bo jest w kategorii "utilities".

Obrzyn strzelający trzema pociskami jednocześnie, ależ to będzie siadało w te głupie robacze mordy :banderas:

• Lubię! 1
Opublikowano

Czy zawsze to nie wiem, ale od dwóch miesięcy żaden Iluminata nie zginął na Super Ziemi, a jeśli ktoś twierdzi inaczej to jest zdrajcą Wolności i Demokracji.

Post z początku kwietnia.

• Lubię! 1
Opublikowano

Myślę, że społeczność postawi na ratowanie cywili, bo to moralnie sprawiedliwe i demokratyczne. A może dodatkowo coś z tego ciekawego wyniknie w ramach niespodzianki.

Te miny to nie mają szczęścia. Który to raz próbujemy je zdobyć? Trzeci? xd

I zapowiada się, że trzeba będzie próbować czwarty raz, bo nie brzmią jak coś, co chciałbym zabierać na misję, więc pewnie odpuszczę ze swojej strony. Ale może jestem w mniejszości. Może będzie rozłam społeczności i wyścig, bo po wyzwoleniu Przełęczy Azów droga do obu kluczowych planet stanie otworem i trzeba będzie decydować.

A potem spojrzeć w lustro i splunąć, jeśli postawimy miny ponad cywilami!

• Lubię! 1