Pauli87 47 Opublikowano 24 grudnia 2024 Opublikowano 24 grudnia 2024 8 godzin temu, giger_andrus napisał(a): Wróciłem, trochę pograłem i dalej jest super. Zapobiegawczo włączyłem misje na 7 poziomie ale kurdę... tego się po prostu nie zapomina i było zbyt łatwo. Według mojej dawnej zasady robale tylko na max levelu a roboty na przedostatnim. Wydaje mi się że ta nowa rasa jest wiele trudniejsza. Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Jedenym z lepszych growych zakupów okazała sie ta gierka, rewelka pod coopa, gameplayowo naprawde daje rade. Póki co 7 lvl wbity i mam nadzieję że szybko nie znudzi się Cytuj
Moldar 2 310 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Jakby ktoś szukał kogoś do gry to jestem chętny. Cytuj
Patricko 1 458 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia Oficjalna ankieta od Arrowhead, jakby ktoś chciał wziąć udział: https://playstationresearch.qualtrics.com/jfe/form/SV_3OAxkhFmPUqjv94 Cytuj
Kmiot 14 043 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Po dłuższym czasie (Arrowhead miało długą przerwę świąteczną) wracają w miarę regularne patche (dzisiaj wrzucili całkiem sporą łatkę) i na dniach wyląduje nowy warbond. 2 1 Cytuj
Patapon 60 Opublikowano 6 lutego Opublikowano 6 lutego Taką okazję przegapiłem Którą i tak by anulowali Cytuj
elvis004 324 Opublikowano 6 lutego Opublikowano 6 lutego Jakiś cichy update dla pro ale nie widzę różnicy a nie słuchałem jeszcze DFhttps://x.com/digitalfoundry/status/1887527363476353069?s=46Wróciłoby się do szerzenia demokracji ale tyle tytułów i nowych i z kupki wstydu, że nie ma kiedy🥹 Cytuj
Kmiot 14 043 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Nie udało się wykonać Rozkazu Głównego i Angel's Venture już z nami nie ma, planeta miała piękny pogrzeb. Czarna Dziura, która kiedyś była Meridią dryfuje w stronę Super Ziemi i najwyraźniej pochłania wszystko, co stanie jej na drodze. Kilka dni temu Helldivers 2 obchodziło rocznicę premiery. Twórcy rzucili w gratisie kilka szpargałów - pelerynki, hełm i połyskliwą zbroję, więc warto zajrzeć, by odebrać. No i nowy warbond to niezłe zabawki dostarczył. Robią bum jak mało co na naszym wyposażeniu. Cytuj
Patapon 60 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Dzisiaj grałem po przerwie i zobaczyłem kopanie saperką. Wcześniej tego nie widziałem. Dobry motyw. Cytuj
XM. 11 284 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 29 minut temu, Kmiot napisał(a): Nie udało się wykonać Rozkazu Głównego i Angel's Venture już z nami nie ma, planeta miała piękny pogrzeb. Czarna Dziura, która kiedyś była Meridią dryfuje w stronę Super Ziemi i najwyraźniej pochłania wszystko, co stanie jej na drodze. Kilka dni temu Helldivers 2 obchodziło rocznicę premiery. Twórcy rzucili w gratisie kilka szpargałów - pelerynki, hełm i połyskliwą zbroję, więc warto zajrzeć, by odebrać. No i nowy warbond to niezłe zabawki dostarczył. Robią bum jak mało co na naszym wyposażeniu. Grasz sam czy z ekipą? Cytuj
Kmiot 14 043 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 38 minut temu, XM. napisał(a): Grasz sam czy z ekipą? Aktualnie głównie sam, ale grywam dość sporadycznie i spontanicznie w losowych porach (ot, cyknę jedną misję i do domu), więc nie chce mi się ogarniać ekipy, a z randomami to loteria i specjalnie mi nie zależy. Moja ekipa z okolic premiery się wykruszyła, hehe. 1 Cytuj
Kmiot 14 043 Opublikowano sobota o 17:57 Opublikowano sobota o 17:57 Jeszcze jakieś nagrody (DICE Awards) wpadły dla Helldivers 2 A tymczasem dzisiaj na serwery wylądował zmutowany przez Gloom typ Robali. Od teraz Stalkery mogą pojawiać się w grupach, są mądrzejsze i szybsze. Natomiast te małe upierdliwce Huntery mogą korzystać z kamuflażu, więc zamęt bywa niemały, bo potrafią wyskoczyć znikąd. 2 Cytuj
Patapon 60 Opublikowano sobota o 19:12 Opublikowano sobota o 19:12 Wie ktoś czy można ustawić sobie tak żeby głos kumpla wydobywał się z głośnika kontrolera, a nie z telewizora? Cytuj
Kmiot 14 043 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Od wczoraj jest dostępna planeta tuż na skraju Gloomu (żółta mgła pokrywająca spory kawałek mapy galaktycznej po stronie robali). Co w związku z tym? Kilka spraw. Dostępne tam misje mają miejsce w biomie miastowym, dotychczas zarezerwowanym dla Iluminatów. Miasta opanowane przez robale prezentują się okazale, wypełnione są gniazdami i porośnięte strukturami terminidów. Nad planetą stale utrzymuje się żółta mgła, która robi nastrój i lekko ogranicza widoczność. Spawn przeciwników jest niezwykle intensywny (wczoraj pobiłem swój rekord co do zabójstw jeśli chodzi o frakcję robali; na 5 poziomie solo łatwo można wykręcić 700-800 ofiar), a ciasne uliczki z jednej strony działają na korzyść, a z drugiej chwila nieuwagi i jesteśmy otoczeni, bo zabrnęliśmy pod ścianę. Pokombinowano też z zadaniami na każdej misji i teraz te dotychczas opcjonalne bywają misją główną (ale są utrudnione), natomiast te, które znamy jako zadanie główne (odpalenie rakiety, tankowanie oleju do pelikanów, badania geologiczne, podnoszenie flagi) trafiają się jako zadania poboczne, choć jeśli wcześniej wymagały kilka kroków (znalezienie kodów startowych, uruchamianie generatora, odpalenie pomp, itd.), to jako zadanie opcjonalne są skrócone do ostatniego etapu. Miła wariacja, choć łatwo z nimi nie jest, bo niektóre w trakcie aktywacji wciąż generują masę robali. No i przede wszystkim mamy też nowych wrogów, a raczej zmutowanych przez Gloom starych znajomych. Małe Scavengery, podrzędne Warriory i ukochane Huntery doczekały się ewolucji na tej planecie, mają dodatkowe czułki i jakieś wyrostki, są znacznie szybsze, agresywniejsze, a po śmierci eksplodują wypuszczając chmurę żółtej mgły, która nas spowalnia, więc lepiej zachować dystans. No i kumulacja takich chmurek potrafi solidnie ograniczyć widoczność. Generalnie jest wyczuwalnie trudniej i tłoczniej, planeta będzie dostępna jeszcze przynajmniej kilka dni, więc polecam obczaić, bo jest rozkoszna. A przecież to zaledwie skraj Gloomu, gdzie mgła nie jest specjalnie gęsta i trochę strach pomyśleć, co dzieje się tam głębiej. Możliwe, że z czasem będziemy zmuszeni sprawdzić. 2 1 Cytuj
MacLeSkr 32 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu A jak wygląda platynowanie tego tytułu grając solo? Da się, czy koniecznie musi być ekipa? Ostatnio nie mam czasu na dłuższe granie, więc tak z doskoku chciałem spróbować i z czasem trofiki powbijać. Cytuj
Patapon 60 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 8 minut temu, MacLeSkr napisał(a): A jak wygląda platynowanie tego tytułu grając solo? Da się, czy koniecznie musi być ekipa? Ostatnio nie mam czasu na dłuższe granie, więc tak z doskoku chciałem spróbować i z czasem trofiki powbijać. Z kimś musisz wbić 6 manewrów w jedno miejsce. Jak nie masz ekipy to spokojnie z randomami możesz grać. Granie samemu jest bez sensu według mnie. 1 Cytuj
Kmiot 14 043 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, MacLeSkr napisał(a): A jak wygląda platynowanie tego tytułu grając solo? Da się, czy koniecznie musi być ekipa? Ostatnio nie mam czasu na dłuższe granie, więc tak z doskoku chciałem spróbować i z czasem trofiki powbijać. Do paru dzbanków będziesz potrzebował przynajmniej jednego partnera. Jeśli dobrze pamiętam dotyczą one uleczenia innego gracza, pomocy przy przeładowaniu broni z plecakiem, do tego 6 stratagemów w jednym miejscu to też minimum jeden partner się przyda. Wszystkie te multiplayerowe pucharki da się ogarnąć w 15 minut. Nie jestem pewien co do trofeum związanego z ewakuacją pełnego składu na poziomie Hard. W sensie: nie wiem, czy pojedynczego gracza zalicza jako "pełny skład". Cała reszta jest wykonalna solo, niektóre trudniejsze (misja w 6 minut), inne wręcz łatwiejsze (taktyka stealth). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi