Skocz do zawartości

Helldivers 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

wczoraj pograłem trochę z ziomkiem - dzisiaj pewnie pogramy też od 21/22 więc jak ktoś chce się dołączyć to zapraszam.

Ale ogólnie, to trochę rozczarowanie - wydaje się, że w tej grze kompletnie nie ma co robić, te misje/operacje powtarzalne niesamowicie - no ale dam jeszcze grze szansę i zobaczymy, może jak się gra w 4 to faktycznie nabiera powera dopiero.

Nie wiem czy nie ma jakiegoś błędu z matchmakingiem? Ogólnie widziałem tylko i wyłącznie polskich graczy i zawsze jeden pokój, który był zajęty 4/4, udało mi się zagrać tylko jedną grę. @Emiel jeśli to byłeś wczoraj Ty, to wybacz, ale to była nasza pierwsza gra jak dołączyliśmy i nie wiedzieliśmy kompletnie co jest pięć, więc byliśmy zagubieni jak dzieci we mgle ;) ALe do 5 lvlu dobiliśmy i już jest git:P

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Faranell napisał:

Ale ogólnie, to trochę rozczarowanie - wydaje się, że w tej grze kompletnie nie ma co robić, te misje/operacje powtarzalne niesamowicie - no ale dam jeszcze grze szansę i zobaczymy, może jak się gra w 4 to faktycznie nabiera powera dopiero.

Typowa gra do koopa - robisz misje, wbijasz XP i materiały żeby kupować nowe rzeczy, by potem walczyć na wyższych poziomach trudności. Na challenging już bywało gorąco, wyżej jeszcze nie grałem. Przy okazji w tle rozgrywa się cała wojna społeczności o sektory.

Edytowane przez wrog
Opublikowano
Godzinę temu, Faka napisał:

Jest tak samo jak w jedynce. Jak ktoś myślał, że znajdzie jakieś fabularne zarysy no to sam sobie winien. 

Co by nie mówić, jedynka mnie bardziej rajcowała. No nic, jeśli ten matchmaking będzie działał to będzie ok.

Opublikowano

Pierwsza chyba taka premiera gry PlayStation  Studios jednocześnie na PC i taki hit na Steam

To tylko jeszcze mocniej zachęci Sony do inwestycji w rynek PC

Opublikowano
57 minut temu, ASX napisał:

Pierwsza chyba taka premiera gry PlayStation  Studios jednocześnie na PC i taki hit na Steam

To tylko jeszcze mocniej zachęci Sony do inwestycji w rynek PC

Chyba to taka premiera, która dobrze by się nie sprzedała i trzeba ją wszędzie odpalić.
To nie GoW czy inny Spider, że w pierwszej kolejności sprzedadzą się miliony na Playstation i potem można wydać na PC aby znowu ożywić sprzedasz. 

Opublikowano
3 godziny temu, KarolJanuszGejmingu napisał:

Obejrzałem recenzje i gościu wspomina,że istnieją mikropłatności.

Mam nadzieję że to nie jest żadne pay to win czy inne syfy z mobilek.

Ktoś kto gra może napisać co znajduje się w tym "battlepasie"

Kupujesz walutę za którą mozesz kupić skórki itp. mozna je też odblokować normalnie grając

W warbondy sie jeszcze nie zagłębiałem.

I w grze PvE ciężko o pay to win jakby co ;)

• Plusik 1
Opublikowano

14 godzin temu, ASX napisał:

myślę że swoje robi też cena ustalona na 40$, jakby z takiego pułapu startowali nawet jakiś czas po premierze na konsoli z singlówakimi też były by wykręcane większe cyfry

Opublikowano

Helldivers jedynka nabierała rumieńców dopiero w trzech/czterech. Tutaj jest po prostu to samo, granie z randomami to granie z randomami - a z dobrymi ziomeczkami na party to zupelnie inny level wczuwki i funu jaki plynie z tej gierki.

Nie dziwi fakt, ze tak dobrze sie sprzedal w pierwszych dniach. Ludzie są zachwyceni.

Opublikowano

też się pochyliłem nad tą gierką ze względu na cenę, poza tym jest jeszcze Suicide Squad i ma on 13k CCU w peaku, różnica spora 

wygląda na mega fun do coopa, biere

Opublikowano

Pomimo braku local cool, pękłem i kupiłem. Jedynka była mega miodna. Ktoś z forum chętny do wspólnej gry? Zaznaczam że młody już nie jestem ( 43) , jeżeli wiek ma dla kogoś znaczenie ;)

Opublikowano

biere w pudełku jutro to mogę dołączyć do was,

naczytałem się pochwał z reddit, naoglądałem się twitcha i głupio się czuję że mnie taki fun omija 

lubię takie sleeper hity znikąd :cool2:

Opublikowano

Wczoraj jakieś problemy były bo nie zawsze naliczało exp po misji. Z medalami i nagrodami też nie zawsze udało się je wydac. Niech dopracowują bo gra się świetnie. Dla fanów jedynki pozycja obowiązkowa. Podoba mi się pomysł ze stymulantami. No i teraz zaopatrzenie np z ckm jest na misji permanentnie a nie jednorazowo jak kiedyś.

Opublikowano
45 minut temu, genjuro napisał:

Wczoraj jakieś problemy były bo nie zawsze naliczało exp po misji. Z medalami i nagrodami też nie zawsze udało się je wydac. Niech dopracowują bo gra się świetnie. Dla fanów jedynki pozycja obowiązkowa. Podoba mi się pomysł ze stymulantami. No i teraz zaopatrzenie np z ckm jest na misji permanentnie a nie jednorazowo jak kiedyś.

tak, ale reszta nagród jak waluta, medale na szczęście były zaliczane