pawelgr5 1 507 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia 1 godzinę temu, grzybiarz napisał(a): Soul reaver bez opisu ani rusz. Ostatnio odpaliłem na ps3 (bo kiedyś był błąd i było za free), no i nihuhu nie wiedziałem gdzie iść i co robić. Zero podpowiedzi czy strzałek po wciśnięciu gałki:) nawet chyba żadnej mapy nie było A że tytuł wyjdzie na Evercade - super, wolę tytuły z lat 90 niż commadore czy Atari 2600 Nie no ale aż tak dziś nie chce CI się samemu nic w grze odkrywac i robić? Cytuj
grzybiarz 10 313 Opublikowano 16 sierpnia Autor Opublikowano 16 sierpnia Dzisiaj chyba nie, ale to było nawiązanie do obecnych gier i np dead space gdzie wciskasz gałkę i widzisz trasę gdzie iść. Lubie retro i często odpalam coś na emu i wiele gier dziś ma dla mnie zbyt wyśrubowany poziom. Np ginę co parę sekund, za łebka robiłem się czerwony i jakoś przechodziłem ale z wiekiem chyba cierpliwość mi spadła. Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia EXP-R handheld opozniony do listopada Cytuj
Assassins_78 1 155 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia BLAZE od dawna pokazuje środkowy palec z sprzetem, jedynie co to "KARTY"ich ratują. Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 26 sierpnia Opublikowano 26 sierpnia Taka ciekawostka w Euro jest dostępna limitowana "w drewnie" ta konsola HyperMegaTech z Atarii. Niby 2600 na cały świat. Zamówiłem zobaczymy czy dostarcza bo wszędzie na świecie wyprzedana. Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 26 sierpnia Opublikowano 26 sierpnia W dniu 16.08.2024 o 17:05, grzybiarz napisał(a): A że tytuł wyjdzie na Evercade - super, wolę tytuły z lat 90 niż commadore czy Atari 2600 Dla mnie te gry 3D z ery PSX są na Evercade niegrywalne z racji sterowania, więc wolałbym ich jak najmniej, ale z sentymentu kupię oczywiście, bo lepiej mieć takie klasyki w swoich zbiorach. Osobiście uważam, że to zajebista maszynka do gierek z czasów Amigi czy innego Mega Drive i tych bym chciał jak najwięcej (choć oczywiście do niektórych amigowych to jeszcze jakaś myszka by się przydała). Cytuj
kolbol 5 Opublikowano 3 października Opublikowano 3 października Jest jakaś znacząca różnica techniczna między Evercade VS a VS-R? Cytuj
grzybiarz 10 313 Opublikowano 3 października Autor Opublikowano 3 października Vs nie, ale w Exp nowym usunęli hdmi i gry capcomu Cytuj
philipo 159 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Cytat Przed Wami recenzja Tomb Raider Collection 1 na Evercade. To pierwszy cartridge na tę retro konsolę zawierający aż trzy gry z PS1, więc nazwano go "giga cart". Od razu ma to też wpływ na cenę, bo na premierę TR Collection 1 kosztowała 109zł (standardowe carty na Evercade debiutują za ok. 79zł). Jak zatem Evetcade radzi sobie z emulacją PlayStation? Czy trzy części przygód Lary Croft warte są jeszcze raz sprawdzenia po latach? Zapraszam do obejrzenia recenzji. [Baron Ski] Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Kurde, świetny koleś - nie znałem typa, a tu nie dość, że nienaganna dykcja, zasób słów i ogólnie sposób wysławiania się, to jeszcze wiedza i pojęcie o omawianym temacie A co do samych gier to kupiłem, ale wiadomo, że nie zerwę nawet folii bo EVERCADE to nie jest dobra maszynka do emulacji takich gierek 3D i czekam na pudełeczko remasterów na PS5. 1 Cytuj
philipo 159 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października (edytowane) Ja Barona Ski, kojarzę jeszcze z ery PS2, prowadził wtedy internetowy zin OGM i stronkę https://onlygames.pl/. Była nawet w takim rankingu stron o grach w polskim necie w Extrimie. Edytowane 14 października przez philipo Cytuj
philipo 159 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Cytat Od pewnego czasu producent konsol Evercade, firma Blaze Entertainment udostępnia oprócz aktualizacji systemu konsoli, również poprawki dla kartridżów. Ze względu na sposób w jaki wykonywana jest aktualizacja gier, może dojść do uszkodzenia danych (z winy użytkownika). W takich przypadkach kartridż, którego nie da się już odczytać, można wysłać do producenta (o ile wciąż posiadacie dowód zakupu). Po co jednak robić sobie niepotrzebne problemy skoro można samemu wykonać kopię bezpieczeństwa naszego kartridża i samodzielnie ożywić go w razie problemów? W Poniższym artykule przedstawię jak samodzielnie zarchiwizować dane z kartridża do konsoli Evercade, jak również jak przywrócić dane na uszkodzony nośnik. https://retroage.net/everacade-kopia-bezpieczenstwa-kartridzy/ Cytuj
grzybiarz 10 313 Opublikowano 5 grudnia Autor Opublikowano 5 grudnia Na 2025 Blaze podpisali umowę z snk, czyli gry z neo gejo! Nareszcie coś dobrego 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi