Opublikowano 16 lipca 20231 r No widzę ze Crazy Taxi nawet spoko Zobacze jak przyjdzie, jak mi siądzie, będę miał czas, to może potem dokupie z tymi dwoma analogami.
Opublikowano 16 lipca 20231 r Będę musiał robić format całej karty i stawiać od nowa GarlicOS bo podmienienie pliku retroarch.cfg na oryginaly oraz wszystkich configów z każdego core nic nie pomogły i nadal gry są niegrywalne
Opublikowano 16 lipca 20231 r Oby mnie to nigdy nie spotkało, nie przezyje drugi raz wgrywania tego wszystkiego.
Opublikowano 16 lipca 20231 r 20 minutes ago, Shen said: Oby mnie to nigdy nie spotkało, nie przezyje drugi raz wgrywania tego wszystkiego. To jest 5 minut roboty, tylko muszę skopiować 60 GB gier w te i we wte, to jest problem. Dobra, po prostu skasowałem cały folder RetroArch i skopiowałem ten z garlic.img (otwarłem przez 7-zip). Znów działa wszystko normalnie. BTW, też tak macie, że jak robicie quick save to za każdym razem tworzony jest nowy save state? W niektórych grach mam ich kilkadziesiąt i zauważyłem, że zajmują sporo miejsca na karcie.
Opublikowano 16 lipca 20231 r 2 godziny temu, Assassins_78 napisał: @iluck85 @grzybiarz Panie, pilnujesz tego porządku jakby to był rok 2003 i kolejne forum internetowe zaśmiecanie przez milion postów. Dzisiaj fora umierają, żaden śmietnik się nie zrobi jak ktoś w tym aktywnym temacie, zapyta o bliźniacza konsolkę.
Opublikowano 17 lipca 20231 r 9 godzin temu, Czoperrr napisał: To jest 5 minut roboty, tylko muszę skopiować 60 GB gier w te i we wte, to jest problem. Dobra, po prostu skasowałem cały folder RetroArch i skopiowałem ten z garlic.img (otwarłem przez 7-zip). Znów działa wszystko normalnie. BTW, też tak macie, że jak robicie quick save to za każdym razem tworzony jest nowy save state? W niektórych grach mam ich kilkadziesiąt i zauważyłem, że zajmują sporo miejsca na karcie. W opcjach zapisywania to po prostu wyłączasz (i jeżeli chcesz zrobić/wczytać save state na innym slocie, to sam przełączasz skrótem menu+strzałka).
Opublikowano 17 lipca 20231 r 2 hours ago, Nyu said: W opcjach zapisywania to po prostu wyłączasz (i jeżeli chcesz zrobić/wczytać save state na innym slocie, to sam przełączasz skrótem menu+strzałka). Która to opcja bo wczoraj przeklikiwałem się i testowałem różne warianty opcji ale nadal zapisuje w osobnych slotach.
Opublikowano 17 lipca 20231 r 20 godzin temu, czapa napisał: ja kupiłem za 330 zł RG353PS i odpala DC oraz Saturna mogę polecić A gdzie za taki piniądz wyrwałeś? Hę?
Opublikowano 17 lipca 20231 r Autor edit: nie ta cena - linka usunąłem. Edytowane 17 lipca 20231 r przez Assassins_78
Opublikowano 17 lipca 20231 r Na tym Anbernic rg35xx normalnie działają gry z Ps1? Bo oglądam filmiki i kogucik mówi że nie wszystko śmiga jak należy. A jakie modele radzą sobie z DC i Sega Saturn? Instalacja tego Garlic jest skomplikowana dla amatora? Jak wogole wrażenia, bo dopiero zainteresowałem się tym sprzętem i no fajne to się wydaje
Opublikowano 17 lipca 20231 r Ja polecam ten link: https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1irg60f9qsZOkhp0cwOU7Cy4rJQeyusEUzTNQzhoTYTU/edit?pli=1 sa tu spisane wszystkie handheldy, zaznaczone jakie konsole emulują, czy są na androidzie, czy maja wyjście hdmi… jak już zdecydujemy się na jakiś model, to czekamy aż pojawi się na pepperze
Opublikowano 17 lipca 20231 r 1 hour ago, drozdu7 said: Na tym Anbernic rg35xx normalnie działają gry z Ps1? Bo oglądam filmiki i kogucik mówi że nie wszystko śmiga jak należy. A jakie modele radzą sobie z DC i Sega Saturn? Instalacja tego Garlic jest skomplikowana dla amatora? Jak wogole wrażenia, bo dopiero zainteresowałem się tym sprzętem i no fajne to się wydaje Gry z PSX działają, nie spotkałem się z żadną która ma problem. Kogucik grał na oryginalnym sofcie. Wgranie GarlicOS to 5 minut roboty i tylko Shen miał z tym problem.
Opublikowano 17 lipca 20231 r A ktoś sprawdzał czy da radę pograć w np. Vagrant Story? (normalnie wymaga analogów, ale może jest jakiś patent)
Opublikowano 17 lipca 20231 r 48 minut temu, Silver napisał: Vagrant Story normalnie wymaga analogów Kto ci takich głupot nagadał?
Opublikowano 17 lipca 20231 r Godzinę temu, Silver napisał: A ktoś sprawdzał czy da radę pograć w np. Vagrant Story? (normalnie wymaga analogów, ale może jest jakiś patent) Tylko ape escape i jeszcze niby jakieś samochody, o których pisał kiedyś @Mendrek wymagają analogów.
Opublikowano 17 lipca 20231 r Tak jak Grzybiarz pisze. Tylko Ape Escape i RC Stunt Copter. Oczywiście w sporo gier gra się lepiej na analogach ale tylko w tych dwóch grach są one wymagane.
Opublikowano 17 lipca 20231 r A jak jest z emu MGS? Tam był chociażby ten patent z przepinaniem pada do drugiego portu w jednej z walk z bossem etc. Ogrywał ktoś? Edytowane 17 lipca 20231 r przez Badus
Opublikowano 17 lipca 20231 r 45 minut temu, Badus napisał: A jak jest z emu MGS? Tam był chociażby ten patent z przepinaniem pada do drugiego portu w jednej z walk z bossem etc. Ogrywał ktoś? Spoiler
Opublikowano 18 lipca 20231 r W dniu 17.07.2023 o 07:57, Czoperrr napisał: Która to opcja bo wczoraj przeklikiwałem się i testowałem różne warianty opcji ale nadal zapisuje w osobnych slotach. Podłączam się do pytania. Chciałbym operować tylko jednym-dwoma save state'ami, bez konieczności ciągłego przewijania.
Opublikowano 18 lipca 20231 r 59 minutes ago, Suavek said: Podłączam się do pytania. Chciałbym operować tylko jednym-dwoma save state'ami, bez konieczności ciągłego przewijania. Chyba coś jest skopane w tym retorarch na Garlicu. Na innych sprzętach działa mi to normalnie i zapisuje tylko na jednym slocie. Pogrzebałem w ustawieniach, pozmieniałem parę rzeczy i tam gdzie można było wybrałem 1 zamiast 0 (unlimited) ale nadal zapisuje w nowym slocie.
Opublikowano 19 lipca 20231 r W dniu 17.07.2023 o 15:47, Kris77 napisał: A gdzie za taki piniądz wyrwałeś? Hę? Summer Sale na Ali
Opublikowano 19 lipca 20231 r 15 minut temu, czapa napisał: Summer Sale na Ali W jakim sklepie brałeś? Może w Ampown? Ja tam Miyoo Mini Plus brałem.