Skocz do zawartości

Anbernic - retro konsola

Featured Replies

Opublikowano

Witam jest jakaś różnica między tym Amber a garlic? Te same gry grać można to po co to instalować? Tak szczerze 

Edytowane przez Loperop

• Odpowiedzi 697
  • Wyświetleń 106,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Player 1976
    Player 1976

Widzę, że nie ma co liczyć na pomoc na tym forum. Pozdrawiam serdecznie wszystkich gimbusów, którzy myślą, że są retro.

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Zakup tego Anbernica za 200 PLN to po prostu deal żyćka w cenie praktycznie żadnej taki milutki gemboj. Przetestowałem konsolkę tak jak należy i zabrałem ją na 10 dni wakacji i sprawdziła się znakomi

• To się naucz czytać Bo po co temat stricte dla Anbernic RG35XX skoro piszemy o innych?  Po to jest opcja raportowania aby ktoś na to zwracał uwagę ?! Wyluzowałem i się dostosowałem, mas

Opublikowano

Ok pytanie jest tam opcja szukaj ? Żeby dane gry znaleźć bo nie widzę ?

Opublikowano
  • Autor

Nie widzisz na filmiku czy nie widzisz w sofcie? 

FAQ

Edytowane przez Assassins_78

Opublikowano
5 godzin temu, Assassins_78 napisał:

Nie widzisz na filmiku czy nie widzisz w sofcie? 

FAQ

Mi chodziło o garlicos bo mam wszystko zrobione. Ale w konsoli mi chodzi czy jest opcja szukaj żeby grę znaleźć?

Opublikowano

Robię jak tutaj:

Mam problem z przydzieleniem tej karty i wyskakuje mi takie coś:

garlc.jpg

Opublikowano

Usunąłem dwa wpisy w rejestrze jak podaje redit, ale po restarcie znowu się pojawiają. 

Opublikowano

I/O - wygląda na zyebaną kartę lub czytnik, ew aplikacja nie odpalona jako admin.

Opublikowano

Jak w garliku wyłączyć wibracje konsoli? Gram teraz w Drill Dozer GBA i te wibracje są mi wybitnie nie na rękę. 

Opublikowano
44 minutes ago, friedrich said:

Jak w garliku wyłączyć wibracje konsoli? Gram teraz w Drill Dozer GBA i te wibracje są mi wybitnie nie na rękę. 

Dla GBA wejdź w ustawienia mając odpaloną grę -> Core Options -> Input & Auxiliary Devices -> wyłącz Rumble. Dla PSX trzeba wejść w ustawienia i zmienić typ pada z DualShock na inny.

Opublikowano

Mialem te opcje wyłączoną. I wibrowalo. Włączyłem-wibruje. Wyłączyłem-wibruje. Zrobiłem restart-nadal wibruje... 

Opublikowano
  • Autor
Cytat

In game press Menu + x. Then go to core options/input/Rumble Effects and turn it off. If you want to keep that setting for all PS games, go back to quick menu/overrides then Save Content Directory overrides or Core

Sprawdź czy Ci zadziała.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co wynika z tych lepszych bebechów skoro platformy do emulacji te same?

Mam od maja rg35xx i nie widzę najmniejszej potrzeby upgradu

Opublikowano

Hype opadł, do tej pory wszystkie gry działają super. Skoro ekran i gabaryty te same, to dla mnie zmiana sprzętu nie ma sensu.

Opublikowano

Jedyny plus to WiFi i Bluetooth, być może będzie można grać na dwóch na takim ekraniku.

Opublikowano
  • Autor

Progres jedyny to bateria. wifi i bt. Niby SoC lepszy i więcej RAMu, ale po co skoro nie dodali analoga aby emulowac inne konsole. Moim zdaniem konsolka zrobiona na siłe.

Edytowane przez Assassins_78

Opublikowano

Może po podłączeniu padów da radę pograć w coś z PSP lub ps2 

Screenshot_20231126-124302_1.jpg.3752195171179c634b5c93525c422692.jpg

Opublikowano
  • Autor
44 minuty temu, Silver napisał:

Może po podłączeniu padów da radę pograć w coś z PSP lub ps2 

Screenshot_20231126-124302_1.jpg.3752195171179c634b5c93525c422692.jpg

Przecież tu chodzi o wspólną grę na jednym ekranie, dałeś foto z 4 playerami i opis też o tym mówi. Mowa o emulacji innych konsol niżeli te zktóre są w pierwowzorze, raczej zapomnij. SoC jest w dalczym ciagu za biedny. PSP z wielkimi pasami góra i dół przy tych proporcjach ekranu, nie raczej fopa.

Opublikowano

Lepszy krzyżak i triggery, no mógłbym wymienić, starego pewnie bym sprzedał z małą stratą. Tylko jak mam znowu wszystko wygrywać, bo przełożenie karty chyba nie wchodzi w gre?
:gayos:

Opublikowano
16 hours ago, Shen said:

Lepszy krzyżak i triggery, no mógłbym wymienić, starego pewnie bym sprzedał z małą stratą. Tylko jak mam znowu wszystko wygrywać, bo przełożenie karty chyba nie wchodzi w gre?
:gayos:

Wersja Plus będzie korzystać z Garlic OS 2.0 - GarlicOS 2.0 (Public Alpha) | Patreon