Skocz do zawartości

Anbernic - retro konsola

Featured Replies

• Odpowiedzi 697
  • Wyświetleń 105,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Player 1976
    Player 1976

Widzę, że nie ma co liczyć na pomoc na tym forum. Pozdrawiam serdecznie wszystkich gimbusów, którzy myślą, że są retro.

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Zakup tego Anbernica za 200 PLN to po prostu deal żyćka w cenie praktycznie żadnej taki milutki gemboj. Przetestowałem konsolkę tak jak należy i zabrałem ją na 10 dni wakacji i sprawdziła się znakomi

• To się naucz czytać Bo po co temat stricte dla Anbernic RG35XX skoro piszemy o innych?  Po to jest opcja raportowania aby ktoś na to zwracał uwagę ?! Wyluzowałem i się dostosowałem, mas

Opublikowano

Dla mnie RG35XX H ma optymalny rozmiar, jest wielkości telefonu ( ale trochę grubszy) wiec nie ma problemu by pakować go do kieszeni i zabierać wszędzie. 

Co mnie najbardziej irytuje to za każdym razem trzeba włączać konsole, co nie jest natychmiastowe i trochę zajmuje. Nie ma żadnego sleep mode, znanego z pełnoprawnych konsol przenośnych. 

Opublikowano
  • Autor

Jak to :D stary model ma sleep mode nowy nie :D  Nie no rewelacja :D 

Opublikowano

Ani stary ani nowy nie ma sleep mode z prawdziwego zdarzenia, aktualnie sleep drenuje baterię jak ta lala, pozostaje tryb wyłączenia konsoli z zapisem oraz wznowienie rozgrywki po włączeniu, o którym już było wspominane, a które to włączenie trwa 20sek.

Opublikowano

spacer.png

Witam, w mojej konsoli po kilku dniach padł wyświetlacz, wygląda tak jak na zdjęciu. Konsola nigdy nie upadla. Ma ktoś pomysł co mogło się stać i jak to naprawić. Oficjalny sklep anbernika na aliexpress twierdzi ze nie widzi problemu i nic nie pomoże:(

Opublikowano

Ekran do wymiany- gdzie ekran na ali to koszt 60/70zł. Za 2x tyle masz nowego. 

Zmieniałeś karty sd? 

Opublikowano

A co karty mają do ekranu?

Rozbierz, może wystarczy taśmę docisnąć, jeżeli nie, jak wyżej - ekran do wymiany.

Opublikowano

Te paski to nic nowego i na necie (nie wiem czy nie reddit) ktoś wspomniał że jak podmienił karty na inne to problem zniknął.

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Andreal napisał(a):

A co karty mają do ekranu?

A mają i to wiele, jak orygilanla karta chinola pada to i często kłopoty są z wyswietlaczem, nie w każdym modelu konsoli ale tak jest .

@kotlar84 Sprawdź inną kartę SD ;) 
Na wyłączonej konsoli jak się zachowuje ekran podczas ładowania? Takie same artefakty?

Opublikowano

W konsoli po zakupie wymieniłem kartę na firmowa. Przez kilka tygodni działała ok, aż nagle pojawiły się te artefakty na wyświetlaczu. Rozebrałem konsole odpiąłem taśmę od LCD podpiąłem ponownie i nic to nie zmieniło:( Konsola po uruchomieniu ma poprawny obraz dopiero po kilku sekundach pojawiają się artefakty. Nagrałem poglądowy film jak to wygląda.

Opublikowano
  • Autor

Nie pamiętam czy konsola uruchomia się bez karty SD (czy ma system wgrany w ROM) Mi to wyglada na uszkodzenie karty SD, miałem idedycznie w Powkiddy RG30. Oczywiścię mogę się mylić. Piszę CI tylko co widzę i co ja miałem, a u mnie było identycznie, karta sandiska 32gb padła (pliki się na niej same uszkadzały)

Opublikowano

Odszukam w takim razie oryginalna kartę bo gdzieś ja zachowałem i podmienię i zobaczymy:) dzięki za info

Opublikowano

Mi też na kartę, bo początkowy boot wygląda ok i dopiero po chwili się krzaczy- czyli jak zaczyna dane wgrywać.

Karte gdzie kupowałeś? Allegro czy coś takiego? Często są podróbki. Takie rzeczy zawsze dopłacam i biorę w markecie typu Media Markt.

Edytowane przez iluck85

Opublikowano

Informacyjnie, system bootuje z karty, nie z urządzenia, więc faktycznie jak się jakieś cyrki z jartą dzieją może być różnie.

Ja karty brałem najczęściej z xkomu lub Komputronika, ale zdarzało mi się też robić zakupy na Allegro bądź Amazon.

Odpukać problemu jeszcze z nimi nie miałem 

Opublikowano

Anbernic chyba nie ma własnego dysku i musi zawsze mieć kartę SD z systemem w slocie nr 1, niet?

Opublikowano

Podmiana na oryginalna kartę dołączana do konsoli nic nie pomogła efekt artefaktów na akranie dalej występuje:(

Wygrzebałem gdzieś kartę 16GB SunDiska, pobrałem najnowsze oprogramowanie, wrzuciłem na kartę, odpaliłem konsole i efekt taki sam, artefakty:(

Także po kilku dniach używania konsoli, padła i jest niezdatna do używania:( Kupie jeszcze kabel mini HDMI i podepnę pod telewizor zobaczę jaki będzie obraz na TV.

Opublikowano
  • Autor

Tu macie na żywo :)

No idzie to w dobrą stronę!

Opublikowano
  • Autor

Boje się że będzie wiecej :(
160$ w promo, więc na Ali coś koło 180$ na start. Ale kto wie, jakieś kody rabatowe..

Opublikowano

Mam problem z gierką Broken Sword 2 (PSX). Dźwięk ścinał, głośnik charczał - to jakoś samo się naprawiło. Ekran przesunięty - nieco pomogły ustawienia w samej grze. Został problem ze słaba czytelnością napisów...

PXL_20240611_1052429853.thumb.jpg.f81580c570ead1dbb0c992e9499f8c68.jpg

Jakieś rady jak to naprawić? 

Opublikowano

Zaczynając od banału- ustawienia rozgrywki. W wersji H jest guzik od tego F, a w tym nie pamiętam czy coś było. Tam się ustawia wyświetlanie- fast, HD itd. 
Potem wybór biosu.