Opublikowano 5 sierpnia 20245 sie 13 godzin temu, iluck85 napisał(a): Brak analogów będzie bolał. Jedyna rzecz która mi brakowała w 35xx. Boli tylko w niektórych grach z PSX. W grach na pozostałe platformy zupełnie nie
Opublikowano 5 sierpnia 20245 sie 55 minut temu, friedrich napisał(a): Boli tylko w niektórych grach z PSX. W grach na pozostałe platformy zupełnie nie W większości gier na GBA używam analoga. Nawet zmapowanie analoga na D-pad w wielu przypadkach daje lepsze czucie gry.
Opublikowano 7 sierpnia 20247 sie Nie nadążam już z tymi retro handheldami. Dopiero co wziąłem anbernica rg35xx H a tu to wygląda tak zacnie za 2 stówki i ekran wiekszy:
Opublikowano 7 sierpnia 20247 sie Tak wygląda życie... z chińskimi konsolami. TSP jest spoko oczywiscie jak zawsze wymagane CFW (tutaj Crossmix) ekran jest dobry dla GBA i PSP z racji proporcji bo dla gier 4:3 będzie ledwie o 0,1 cala większy. To samo jest z mniejszymi modelami z ekranami 2,8 cala jest RG28XX ale tez Miyoo A30 za 120zł czy teraz "rokujący" Xu mini M.
Opublikowano 9 sierpnia 20249 sie W dniu 4.08.2024 o 21:08, iluck85 napisał(a): Brak analogów będzie bolał. Jedyna rzecz która mi brakowała w 35xx. posłuchali
Opublikowano 9 sierpnia 20249 sie Tydzień bez Anbernica to tydzień stracony. Zakładam że znów H700 i ekran z RG40xx.
Opublikowano 17 sierpnia 202417 sie Ktoś już ma tego 35xxSP? Jak to się sprawuje, mechanizm? Jako drugie do pracy bym przyjął.
Opublikowano 17 sierpnia 202417 sie Tydzień bez nowej konsoli Anbernica to tydzień stracony tym razem pionowy handheld 40xxV czyli ekran 4 cale w pionowym urządzeniu z jednym analogiem
Opublikowano 17 sierpnia 202417 sie Jak jeden analog to mogli skopiować kolorystykę Dreamcasta, Saturna lub PSP xd
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie @Shen, zamawiałeś już? Bo mi dziś w Ali oferta wpadła, plus kupon i co tam jeszcze i jakoś uległem... Ostatnio trochę więcej czasu spędzam ze zwykłym RG35XX i uważam, że to naprawdę super sprzęt do nadrabiania niektórych zaległości. Mega wygodny, intuicyjny i wydajny. Chętnie tym samym pobawię się i drugim modelem z klapką. Analog mi zbędny, tylko by przeszkadzał w niektórych przypadkach może nawet. A tak jest fajny, poręczny sprzęcik. Na SP przygotuję ten MuOS i będzie jako dodatek/alternatywa do zabawy. Razem z Nano to już trzeci elektrośmieć, ale każdy będzie w użytku, na inny zestaw gier lub sytuację.
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie 3 minuty temu, Suavek napisał(a): @Shen, zamawiałeś już? Bo mi dziś w Ali oferta wpadła, plus kupon i co tam jeszcze i jakoś uległem... Ostatnio trochę więcej czasu spędzam ze zwykłym RG35XX i uważam, że to naprawdę super sprzęt do nadrabiania niektórych zaległości. Mega wygodny, intuicyjny i wydajny. Chętnie tym samym pobawię się i drugim modelem z klapką. Analog mi zbędny, tylko by przeszkadzał w niektórych przypadkach może nawet. A tak jest fajny, poręczny sprzęcik. Na SP przygotuję ten MuOS i będzie jako dodatek/alternatywa do zabawy. Razem z Nano to już trzeci elektrośmieć, ale każdy będzie w użytku, na inny zestaw gier lub sytuację. Dej linka to zamowie tez, bo odkladam to juz od tygodni. Znowu sie trzeba bedzie bawic ze zmiana softu i wgrywaniem gier
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie pl.aliexpress.com/item/1005007115500344.html Kupon BSPL06 Czy będziesz miał tę samą cenę, to nie wiem, bo Ali to dla mnie zagadka w tej kwestii.
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie U mnie wyszło 192,02zł Cena świetna, wziąłem srebrny tym razem, klasyka mam szarego. Teraz poradnik do wgrania softu trzeba poszukac i nową karte zamowic.
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie Ja te systemy traktuję dość minimalistycznie. Gry tylko wybrane, nie bawię się w dodawanie coverów, grafik itp. Wystarczy mi lista systemów, w środku alfabetyczna lista gier i git. Mniej zabawy z setupem. Liczę, że ten MuOS też sprawnie pójdzie, ale z tym się zapoznam później. Obecnie gram w pierwszego Shin Megami Tensei z PS1 na RG35XX i przyznam, że gdyby nie ta konsola, to w życiu bym tej gry nie ruszył. Wszystko działa fajnie, wygodnie, odpala się błyskawicznie, a wszelkie (liczne) archaizmy samej gry sobie łagodzę Save/Load State, albo Fast Forward. Kolejne takie gry w planach, których nie ruszyłbym w tych czasach na żadnej innej konsoli, ani nawet PC czy Decku. Bo jednak gabaryt sprzętu i niemal natychmiastowa opcja uśpienia/wybudzenia odgrywa tu ogromne znaczenie.
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie Ja glownie gry z gb i gba ogrywam, sprzecik idealny jak jade na siłownie busem, w planach pare wiekszych tytulow z szaraka, ale ciagle cos na obecna generacje wychodzi Ta nowa wersja konsoli z analogiem też kusi, gdyby tam dreamcast i n64 chodzily dobrze, to moze bym sie skusil. Biała sam seks
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie Chodzą dobrze, ale wyższe modele/drozsze. W tych 35 to tak różnie. Kilka gier śmiga spoko z Dreamcasta, ale taki GOW z PSP jest niegrywalny. Tez się skusiłem na SP w wersji niebieskiej za te 189zl Edytowane 19 sierpnia 202419 sie przez iluck85
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie Na mój gust ten 40XXV już za duży i nieporęczny, jak patrzę na filmik wcześniej. Ten analog też w nienaturalnej pozycji dla kciuka. To już lepiej coś horyzontalnego z dwoma analogami wziąć. Gabaryt wyjdzie ten sam, a przynajmniej powinno być wygodniej.
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie Klasyczny 35XX z Garlic znakomicie działa do PS1 włącznie i kompletnie mi wersja SP nie jest potrzebna do niczego. Chyba tylko by poświęcić kolejne kilka godzin na konfigurację karty pamięci i wrzucenie gier, a potem na półkę gdzie zdegeneruje się bateria. Stąd takie posty z rabatami uważam za szkodliwe i nie wiem komu to ma służyć. Ale kusi
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie A jednak czarnego wziąłem. Ale widzę że wysyłka za 9 dni nastąpi. Tak jest napisane w zakładce „do wysłania” Spoko, nie pali się.
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie 5 godzin temu, friedrich napisał(a): Klasyczny 35XX z Garlic znakomicie działa do PS1 włącznie i kompletnie mi wersja SP nie jest potrzebna do niczego. Chyba tylko by poświęcić kolejne kilka godzin na konfigurację karty pamięci i wrzucenie gier, a potem na półkę gdzie zdegeneruje się bateria. Stąd takie posty z rabatami uważam za szkodliwe i nie wiem komu to ma służyć. Ale kusi Ja nie wykluczam, że stary pójdzie do żyda i zostawie tylko sp. Lubie te "mydelniczki" jak gba sp czy nintendo ds.
Opublikowano 20 sierpnia 202420 sie 12 godzin temu, iluck85 napisał(a): A jednak czarnego wziąłem. Ale widzę że wysyłka za 9 dni nastąpi. Tak jest napisane w zakładce „do wysłania” Spoko, nie pali się. Też tak miałem wpisane, ale już wysłali. MuOS wystarczy wypalić na kartę i wrzucić romy/biosy, a reszta to konfiguracja w systemie, czy coś tam kombinować trzeba będzie jeszcze?
Opublikowano 20 sierpnia 202420 sie Zgadza się, wysłali. Ja zostawiam stockowy. Kiedyś kupiłem konsolkę z 64 i 128. 64 ze strony abernica, 128 kopiuje i wrzucam na nowe karty i tyle.