Skocz do zawartości

Anbernic - retro konsola

Assassins_78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ifixit jest zarąbiste. Jak już rozkręciłeś to przydałoby się wrzucić nad procesor jakiś termopad, bo niestety konstrukcja jest jaka jest i źle ciepło jest odprowadzane. W sensie obudowa się strasznie nagrzewa, czuć przy dłuższej grze. Termopad cudu nie zdziała, ale jest wyraźnie lepiej. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bawiłem się MuOs w wersji Banana, ale przyznam wam szczerze, że nie widzę w mojej sytuacji sensu zmiany FW z oryginalnego. Najzabawniejsze jest to, że na stockowym działa wszystko, pady po BT, TV pod HDMI skaluje jak ta lala, jedyne, czego nie ma to obsługa Portmastera, ale nie każdego kręcą porty gier, więc...

Podobnie jest z Knulli.

Ludzie od CFW robią naprawdę dobrą robotę, za co ich szanuję i podziwiam, ale jak nie jesteś estetą, nie potrzebujesz fajerwerków i najnowszych cudów, zostań na oryginalnym firmware.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest mi ktoś w stanie podać w jaki sposób na tej konsolce można zmienić w emulatorze Wii/GCN kierunek obrotu prawego analoga? Odpaliłem Twilight Princess i jest odwrócona oś pozioma. W samej grze nie opcji zmiany tego ustawiania, a w emulatorze też tego nie mogę dostrzec. Nie wierzę, żeby nie dało się tego zrobić bo nie wyczytałem nigdzie o takim problemie.

Ponadto czy ktoś inny tutaj też ma problem z obsługą słuchawek przewodowych na jacka? Jak je podepnę to cały czas słyszę przez nie cichutki piszczący dźwięk w tle. Wyczytałem, że niektórym pomaga podpięcie przejściówki z jacka na usb-c. Ma ktoś doświadczenie w tej kwestii? 

Dzięki z góry

Opublikowano

Kurczę, ustawiałem ten post jako osobny temat dla Anbernic RG556. Nie wiem czemu mi to tutaj wkleiło.

Ponadto czy ktoś inny tutaj też ma problem z obsługą słuchawek przewodowych na jacka? Jak je podepnę to cały czas słyszę przez nie cichutki piszczący dźwięk w tle. Wyczytałem, że niektórym pomaga podpięcie przejściówki z jacka na usb-c. Ma ktoś doświadczenie w tej kwestii? 

Dzięki z góry

Opublikowano
1 godzinę temu, StaryGracz napisał(a):

Ok, no to jak wcześniej doprecyzowałem wie ktoś jak to w rg556 ustawić?

Ja nie mam pojęcia, ale mozesz jeszcze sprobowac zapytac na facebooku na grupie Anbernic Polska, tam jest ponad 5000 osob

Opublikowano
2 godziny temu, StaryGracz napisał(a):

Ok, no to jak wcześniej doprecyzowałem wie ktoś jak to w rg556 ustawić?

Jaki tam jest emu do GCN/Wii ? Dolphin ?