Bowser 116 Opublikowano 20 lipca 2023 Opublikowano 20 lipca 2023 (edytowane) Dla mnie to takie idealne uzupełnienie 3DSa (którego zawsze miałem przy sobie) na którym dotąd przenośnie grałem (też w klasyki). Z tym że ekrany 3DSa są kiepskie dlatego na tym mi najbardziej zależało. Miałem już okazje potestować Anbernica m.in nad wodą i sprawdza się rewelacyjnie przy mocnym świetle słonecznym. Switch i 3DS zostają w domu Fajne jest to że przez wielkość tego urządzenia (jak 3DSa zresztą) mogę łatwo mieć go zawsze przy sobie pakując do kieszeni, do schowka w aucie itp. Także jak zawsze chodziłem / wyjeżdżałem z 3DS'em tak teraz biorę to. Zwłaszcza w sezonie letnim gdzie potrzebuje ekranu na którym coś widać poza samochodem / domem. Także dla mnie to taki typowy sprzęt do ogrywania poza domem / na urlopie. Edytowane 20 lipca 2023 przez Bowser Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 20 lipca 2023 Opublikowano 20 lipca 2023 no 3DS ma różne ekrany. New 2DS miał tylko TN ale New 3DS XL miał różne kombinacje IPSów i TNek. Niebieski miał prawie zawsze górny IPS, dolny TN. Jak ktoś trafił oba IPS to naprawdę dało się grać poza domem :-) Spoiler 2 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 20 lipca 2023 Opublikowano 20 lipca 2023 jak za darmo https://www.pepper.pl/promocje/retrokonsola-anbernic-rg35xx-at-gshopper-700155 3 Cytuj
Postal 633 Opublikowano 20 lipca 2023 Opublikowano 20 lipca 2023 Dzięki za linka. Przekonałeś mnie tą ceną. Zamówiłem. Cytuj
Badus 272 Opublikowano 20 lipca 2023 Opublikowano 20 lipca 2023 Sprzęcik jest super. Ogrywam sobie właśnie Minish Capa na przemian z jakimiś starociami z NESa. Dwie stówki to naprawdę prawie jak za darmo biorąc pod uwagę mobilność, dobry ekran i możliwości. 1 Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 21 lipca 2023 Opublikowano 21 lipca 2023 U mnie pierwsza to Rondo of Blood, teraz Zero Mission, a potem lecę Symphony od the Night. Kozacka konsolka, już wiem, że kiedyś tam wezmę mocniejsza wersję. Jedyne zastrzeżenie, to wygoda grania, no jest trochę mała. I przydałby się większy ekran, człowiek się przyzwyczaił do Switcha OLED. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 21 lipca 2023 Opublikowano 21 lipca 2023 Na większym ekranie pixele biłyby po oczach. O ile gry z psx i snesa gram na pełnym ekranie to w GBA i GBC nałożyłem maski zmniejszające ekran. Crash w takim wydaniu wygląda pięknie - a na pełnym ekranie niestety trochę razi pikselozą. No ale co kto lubi. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 21 lipca 2023 Opublikowano 21 lipca 2023 4 godziny temu, Nyu napisał: Jedyne zastrzeżenie, to wygoda grania, no jest trochę mała. I przydałby się większy ekran, człowiek się przyzwyczaił do Switcha OLED. No ale taki był zamysł tego sprzetu i przez to jest taki popularny, jest mały i tani. Na rynku jest pełno innych modeli za wieksze pieniadze dla bardziej wymagajacych. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 23 lipca 2023 Opublikowano 23 lipca 2023 W dniu 19.07.2023 o 19:49, Czoperrr napisał: Tu masz https://retrogamecorps.com/2023/01/03/anbernic-rg35xx-starter-guide/ Jak będziesz miał pytania to pisz bo już 3 razy stawiałem Garlica. Czym robisz resize partycji FAT32? DIsk Geniusa wywala mi Windows Defender że niebezpieczny i nie daje zainstalować, a te 2 pozostałe z guida w wersji free nie umożliwiają resizu. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 23 lipca 2023 Opublikowano 23 lipca 2023 20 minut temu, maciucha napisał: DIsk Geniusa to był jedyny program ktory u mnie działal Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 23 lipca 2023 Opublikowano 23 lipca 2023 7 minut temu, Shen napisał: to był jedyny program ktory u mnie działal Na reddicie wyszperałem, że jest jeszcze darmowy IM magic partion resizer i faktycznie zadziałał. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 11 hours ago, maciucha said: Czym robisz resize partycji FAT32? DIsk Geniusa wywala mi Windows Defender że niebezpieczny i nie daje zainstalować, a te 2 pozostałe z guida w wersji free nie umożliwiają resizu. Easus, pisze o nim też w tutorialu. Darmowa wersja normalnie ma opcję zmiany rozmiaru partycji. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 5 godzin temu, Czoperrr napisał: Easus, pisze o nim też w tutorialu. Darmowa wersja normalnie ma opcję zmiany rozmiaru partycji. Moja nie ma No ale poradziłem sobie tak jak napisałem u góry. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 3 minutes ago, maciucha said: Moja nie ma No ale poradziłem sobie tak jak napisałem u góry. EaseUS Partition Manager? Musi mieć. Zaznacz partycję i po prawej jest "Zmień rozmiar/przenieś". Używałem tego już kilka razy do stawiania Garlica. Cytuj
iluck85 2 908 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 16 lipca w weekend kupiłem, paczka z Chin i już jest w Komornikach. Mam rzut beretem ale nie wydadzą mi wiec czekam. Cytuj
iluck85 2 908 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 W poniedziałek była paczka w kraju, dzisiaj odebrałem. Tydzień szło z Chin. Potem wrzuce ten garlic os. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 (edytowane) A dobrze się na tym pyka wogóle? Kierwa nie pamiętam kiedy ostatnio grałem bez użycia analoga Tale myślę że może na początku przyszłego miesiąca sam się zaopatrze, bo jest troszkę gier z psxa które bym ograł. Tak samo z GBA takie Minish Cap, Metroidy lub Mariany. Na olxie też lata już sporo Anberniców i tych Miyoo Mini+, forumek ustalił już co jest lepsze ? edit. A może to głupie pytanie, ale jak działa system saveów na tym? W dowolnym momencie czy dla każdej gry inaczej? Edytowane 27 lipca 2023 przez drozdu7 Cytuj
iluck85 2 908 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 Dowolny moment. Tomb Raider wymaga podłączenia pada. Tekken ujdzie. Ja to mam do metal sluga czy Golden Sun. W pracy jak czasem muszę poczekać to sobie pogram. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 29 minut temu, drozdu7 napisał: A dobrze się na tym pyka wogóle? Kierwa nie pamiętam kiedy ostatnio grałem bez użycia analoga Bardzo dobrze, nigdy nie mialem pada z analogami do szaraka, wiec nic nowego. Nawet triggery daja rade, a tego sie bałem najbardziej przed przyjsciem konsoli. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 Legancko się gra. W ogóle pozycji leżącej na boku przy podusi vertical mega wygodny w porównaniu z horyzontalnymi handheldami. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 Wiem że może śmieszny argument ale w komunikacji, jak siądzie koło nas jakaś szersza osoba a ktoś samemu ma szersze barki, to taka wąska maszynka pozwala na wygodniejsze granie (piszę o sobie) niż te szerokie switche i decki, które powodują że szeroko rozstawiamy ręce. Dlatego sam lubię 3dsa. Cytuj
Przemo8999 0 Opublikowano 31 lipca 2023 Opublikowano 31 lipca 2023 Czesc wszystkim. Kupiłem ostatnio rg353vs i nie mam pojęcia jak dodać gry do tej konsoli. Pomoże ktos sciaglem paczkę z grami na ps1 ale jak to dodać zeby konsola widziała gry widzi tylko pliki Cytuj
GarbatyMsciciel 0 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Cześć, wczoraj dodajac nowe gry do konsoli niechcący wsadziłem zła kartę do komputera (ta z systemem operacyjnym i grami) i kartę niechcący sformatowałem. Jestem zielony w tym temacie i nie wiem co mam teraz zrobić. Da się to jakoś przywrócić? Wgrać na nowo? Co mam teraz zrobić? Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Po prawie 3 miesiącach użytkowania RG35XX nadal jestem bardzo zadowolony i na pewno w przyszłości zaopatrzę się w kolejną, tym razem większą i mocniejszą konsolkę. Martwiłem się o jakość tak taniej chińskiej zabawki ale przerosłą moje oczekiwania i naprawdę nie ma mam na co narzekać. Ostatnio wciągnąłem się w gry z GBA bo jednak z grami z kieszonkolek Nintendo najlepiej sobie radzi i interfejs jest dopasowany do tak małych ekranów. Obecnie pykam w Pokemon Leaf Green na przemian z Castlevania Aria of Sorrow. 2 Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 sierpnia 2023 Strona poświęcona przedmiotowej konsoli https://www.rg35xx.com/en/ Na której znajdziecie mnóstwo kontentu Miedzy innymi : - oryginalne firmware - custom firmware - boot animacje - aplikacje I wile wiele innnych warto odwiedzić. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi